Поредния въпрос за креатина !

22.09.10
17:16

До сега не съм пил нищо освен протеин и се бях навил за монохидрат/заради водното зодържане/ ама кано прочетох тая статия от сайта и това водното зодържане ми изглежда адски гнусна работа

По-голямата част от креатин монохидрата, пирувата и дори част от фосфата се превръща в креатинин (токсичен продукт) в процеса на усвояване и трнаспорт до мускулните клетки. Голям % от този процес става в самите клетки, непосредствено преди навлизането на горивото в митохондриите. За да се справят с токсичния ефект, клетките увеличават обема си задържайки вода и активно синтезират “отпадни мехурчета”, в които да съхраняват “боклука”.

Та въпроса ми е щом монохидрата прави такива работи по-безвредно ли е да си взема азотен буустер.Просто целта ми е малко повече обем примерно както по време на тренировка.

PS:
Знам че е аматьорски въпрос ама трябва да се информираме от някъде :D

22.09.10
17:45

Креатина и азотния бустер нямат нищо общо. Кажи си стаж .. години .. имаш ли изграден хранителен режим , килограми.

22.09.10
18:43

Ами тежа 74кг 5месеца стаж спазвам режим на хранене освен с фитнес се занимавам и с карате висо4ина 180-184 не съм се мерил скоро като добавки съм ползвал протеин и амино. За 5те месеца има добър резултат но казват 4е в на4алото е наи лесно все пак съм доволен питам за креатина или буустера за6тото искам този допълнителен обем които казват 4е дават

VA

22.09.10
18:57

Пробвай или с микрофилтриран монохидрат или с етил естер / кре алкалин

22.09.10
19:09

Ок един въпрос естера и кре алканина като не задуржат вода тогава само сила ли дават смисал никакво влиание ли не оказват на мускулния обем

VA

22.09.10
19:20

По принцип увеличават мускулната маса и ще останеш доволен ако се храниш/тренираш правилно и не очакваш ефект като от стероиди :)

23.09.10
06:56

Модерация: нарушена точка 5.2 от условията за ползване.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 23.09.10 07:35.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1