Колко дълго може да е НВД?

22.09.10
19:35

От 4 месеца съм на НВД, свалил съм 22кг, остават ми още толкова, който планирам да сваля за още 4 месеца.
Въпроса ми е, има ли накакви ограничения във времето при НВД? Трябва ли да правя паузи или нещо такова, ще ми се съберат 8 месеца НВД.

22.09.10
19:39

Зависи какво точно е НВД-то и дали е пълноценно хранене или е орязано от всякъде.
Според мен, трябва да имаш дни, в които да си на повече калории, така си забързваш метаболизма.
Също и няколко седмична подобна пауза няма да навреди, преди да тръгнеш да сваляш останалите (е, не казвам да ядеш всичко наред и да качиш 10 кила).
Защото няма гаранция, че за следващите 4 месеца ще свалиш пак толкова (даже според мен е сигурно, че няма).

VA

22.09.10
20:04

В началото се сваля по-бързо логично е, не вярвам със същите темпове да можеш да сваляш. Може да смениш малко диетата за 1 месец с РБД примерно, да тренираш и да гледаш поне да задържиш килограмите и после пак да почнеш НВД. По принцип повече от 2 месеца НВД със яко орязване на въглехидрати не е много здравословно и е нужна почивка. Както каза Петко направи един ден в седмицата в който взимаш х2.5-3 грама въглехидрат на кг лично тегло, внимавайки да не заличиш постигнатото!

22.09.10
20:10

Твърдо съм против истинското НВД. Обаче при теб се вижда, че доста добре действа, още повече, че е за такъв период от време.
Принципно се говори, че след известен период на нисък прием на въглехидрат организма минава с “икономичен” режим на работа и въобще не се постига ефекта на отслабването.
Мнението ми е да си дадеж кратка пауза - поне 2 седмици, може и месец от ниските дози въглехидрат. Някакъв по равномерен прием. След това според постигнатите резултати да прецениш как ще процедираш.

22.09.10
21:34

Не е проблема в ниските въглехидрати, а в ниските калории за дълго време.
Все пак, да каже как точно се храни, за да не правим предположения.

23.09.10
06:32

казано от atanasov на 22.09.10, 20:10:

Твърдо съм против истинското НВД. Обаче при теб се вижда, че доста добре действа, още повече, че е за такъв период от време.
Принципно се говори, че след известен период на нисък прием на въглехидрат организма минава с “икономичен” режим на работа и въобще не се постига ефекта на отслабването.
Мнението ми е да си дадеж кратка пауза - поне 2 седмици, може и месец от ниските дози въглехидрат. Някакъв по равномерен прием. След това според постигнатите резултати да прецениш как ще процедираш.

x2

23.09.10
07:40

На 2 месеца, 1-2 седмици РБД звучи добре.

23.09.10
08:27

Режима ми определено не е добър и може би вече не е точно НВД, не съм го пресмятал от началото, като видя че действието нaмавялва просто сменям малко храните. В момента съм на 2-ра седмица Fyre.

Ям 5 пъти на ден, въглехидрати има само първите 2 хранения (овес/мюсли/пълнозърнест хляб - общо 200гр на ден). Понякога си взимам ядки.
В момента ям еднообразно:

1 и 2-ро хранене могат да са:
- Яйца - 10 белтъка + зехтин + 100гр пълнозърнест хляб (понякога и 1 желтък, зависи от успеваемоста в отделянето на желтъците от белтъците)
- 100гр Мюсли - кисело мляко + протеин
- консерва и половина риба тон + зеленчуци + зехтин + 100гр пълнозърнест хляб
- пилешка пържожа + зеленчуци + 100гр пълнозърнест хляб (гледам да го избягвам това, че в пържолите са топилирани супер много)

3 и 4-то:
- Яйца - 10 белтъка (+ понякога 100гр извара дядо Либен с протеин)
- пилешка пържожа + зеленчуци (гледам да го избягвам това, че в пържолите са топилирани супер много)
- консерва и половина риба тон + зеленчуци

5. зависи дали имам тренировка. тя ми проключва към 22:30 и пия протеин след нея. тогава ям извара преди лягане
ако нямам тренировка - Яйца - 10 белтъка + извара

Имам тренировки по 4-5 пъти седмично, след силовата част винаги правя 30-40мин кардио.

Мнението беше редактирано от Miroslav_Vasilev на 23.09.10 08:32.

23.09.10
13:57

Имам чувството,че постоянно си гладен.Защо махаш жълтъците,а към белтъците прибавяш зехтин ? Това е оправдано единствено,ако имаш някаква алергия,иначе си е пълно разхищение.По-добре ще се чувстваш, ако минеш на ВМ. Яж свинско месо,дреболии / ако обичаш /,масло,по - мазни риби.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1