22.09.10
19:00
Здравейте на 17 съм 183,4,5см 78кг преди 5 месеца ходех на фитнес доста време и от тогава до преди 1 месец не съм стъпнал сега мисля в нас да си тренирам имам почти всичко което ми трябва е както и да е друга ми е мъката мисля да кача до 80кг и да почна да чистя мазнини щото мисля че са ми в повече пък ся друго си е тялото да изглежда напомпено а не само след фитнес пък с тия мазнини кофти си е обаче нз кво да правя нямам си идея да качвам ли до 80 или не 1 фр е доста запален по фитнеса и ми предлага дори и 90 да кача и след тва да чистя обаче нз просто ми се искат и други мнения :) и също ако може всеки който е чистил мазнини да сподели как го прави с какви диети и изобщо всичко до колкото е възможно подробно :) е разбира се ако му се занимава :) сега ще кажете прочети малко и тогава пиши е четох обаче нищо което ме инт абе друго си е да си попитам аз айде мерси от са :)
23.09.10
06:34
казано от Rikoo на 22.09.10, 19:02:
окб + кардио
Да ти кажа че чиста храна и здрави тренировки работи по-добре!
Съгласен. Изчисти храната от боклуци, тренирай здраво и след няколко години ако още нямаш релеф, тогава мисли за чистене. След като качиш малко мускули.
Казаха ти го “чиста храна и здрави тренировки” това е решението. Такива филми като “дай да кача 10кг пък после да мисля колко мас имам” не са оферта...
23.09.10
08:13
НВД + здрави тренировки, въпреки че моето не е точно НВД :). Сигурно знаеш, че бързото качване и сваляне води най-малкото до появата на стрии. Свалянето трябва да стане бавно - по 1 кг -2 макс на седмица.
казано от Anelia на 23.09.10, 13:11:
Аз отказвам да чета цял параграф, написан без нито една запетая или точка.
“Здравейте на 17 съм 183,4,5см 78кг”
23.09.10
17:29
казано от Miro Gi4ev на 23.09.10, 06:34:
казано от Rikoo на 22.09.10, 19:02:
окб + кардио
Да ти кажа че чиста храна и здрави тренировки работи по-добре!
чиста храна например?
Мнението беше редактирано от malkolud на 23.09.10 17:29.
23.09.10
19:00
казано от atanasov на 23.09.10, 07:24:
Казаха ти го “чиста храна и здрави тренировки” това е решението. Такива филми като “дай да кача 10кг пък после да мисля колко мас имам” не са оферта...
абе брат аз тия 10кг ако ше ги ка4вам ша е за поне 4,5 месеца и ше гледам нешто да ка4а не само мазнини колкото да кажа 4е сум ги ка4ил...
24.09.10
06:08
казано от anxiety на 23.09.10, 08:13:
НВД + здрави тренировки, въпреки че моето не е точно НВД :). Сигурно знаеш, че бързото качване и сваляне води най-малкото до появата на стрии. Свалянето трябва да стане бавно - по 1 кг -2 макс на седмица.
НВД + здрави тренировки=НЕВЪЗМОЖНО(без стериоди)
24.09.10
15:12
абе незнам колебая се междо много мнения обаче друго мисля я кажете кво мислите за: яки тренировки храна почти само за качване на ММ яйца,месо млека,картофи,ориз и други ii всеки ден или през ден кардио? качване на ММ и същевременно изгаряне на мазнини без никакви добавки химии ако щеш и каквото и да било какъв ще е ефекта според вас?
Качи 1-2 снимки в цял ръст, нека хората да видят за какво иде реч, така никой неможе да бъде обективен! Съвет: незнам за яки тренировки, но тренирай така и толкова често, че да е за по-дълго, в смисъл да не ти мине много бързо мерака : 2-3-6 месеца в залата и после забравяш пътя до там. В постоянството е резултата! Успех.
25.09.10
05:06
казано от Петко К на 24.09.10, 06:19:
Не бих го твърдял толкова уверено.
Говоря от моята гледна точка!
25.09.10
06:24
абе мерака няма да ми мине толкова бързо аз дори мисля изобщо да не спирам с фитнеса :) живот и здраве до когато имам сили пък ся съм още младичък ii изобщо не съм си и помислял да тренирам некви 6,7 месеца и тва е нема такова нещо :) обаче никoй не отговори точно на: абе незнам колебая се междо много мнения обаче друго мисля я кажете кво мислите за: яки тренировки храна почти само за качване на ММ яйца,месо млека,картофи,ориз и други ii всеки ден или през ден кардио? качване на ММ и същевременно изгаряне на мазнини без никакви добавки химии ако щеш и каквото и да било какъв ще е ефекта според вас? просто ми се иска да видя вашето мнение добра идея ли е или за нищо не става...
25.09.10
07:02
кардио 1 шът или хайде 2пъти няма да е огормен проблем според мен ... и пак може да качиш тегло трябва да ядеш повечко просто :) но през ден вече да го правиш достааа трудно ще качиш тука се намесва и гена ти ... лесно ли качваш мускули или лесно качваш мазно ... трудно ли качваш мускули :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 25.09.10 07:03.
25.09.10
08:28
Клякай тежко. Понеже съм почти убеден, че и ти както останалите (и мен включително) не си тренирал никога крака, мога да ти предложа да опиташ с НВД + МНОГО тежки тренировки. Преди 1 месец като започнах да тренирам за пръв път правих клекове и беше с.. 30кг или нещо от сорта, имах 50см бедро, а сега след 1 месец клека ми вече е на 50+ и 55см бедро. С НВД, суроватка и креатинче ;) Ако не си тренирал до сега крака за 1-2 месеца тежки клекове ще качиш много сила и много маса в краката. МНОГО.
25.09.10
14:50
казано от kristiancho на 25.09.10, 07:02:
кардио 1 шът или хайде 2пъти няма да е огормен проблем според мен ... и пак може да качиш тегло трябва да ядеш повечко просто :) но през ден вече да го правиш достааа трудно ще качиш тука се намесва и гена ти ... лесно ли качваш мускули или лесно качваш мазно ... трудно ли качваш мускули :)
значи 2 пъти кардио на 7 дни окей ям наистина доста и то само и единствено храна за качване на ММ от 1 месец някъде и оставам с впечатлението че може би трудно качвам мускули а мазнинаа не чак толкова но не ми и липсва никак даже ;x иска ми се кожата да ми станее мега тънка и просто всичко да личи за тва и си мислех кардиото да е през ден но пък така и мускулите се изгарят така че ще те послушам за 2 пъти седмично значи 2 пъти кардио храната няма да е променям? тренировките също добра идея ли е това или има нещо излишно?
25.09.10
14:56
казано от Dique на 25.09.10, 08:28:
Клякай тежко. Понеже съм почти убеден, че и ти както останалите (и мен включително) не си тренирал никога крака, мога да ти предложа да опиташ с НВД + МНОГО тежки тренировки. Преди 1 месец като започнах да тренирам за пръв път правих клекове и беше с.. 30кг или нещо от сорта, имах 50см бедро, а сега след 1 месец клека ми вече е на 50+ и 55см бедро. С НВД, суроватка и креатинче ;) Ако не си тренирал до сега крака за 1-2 месеца тежки клекове ще качиш много сила и много маса в краката. МНОГО.
аа брат не бъди толкова убеден преди доста време като тренирах редовно тренирах цялото тяло включително и краката и според мен нямат нужда поне за сега от някакви мега тренировки мисля че са си добре пък по на татък ше мисля и за тях
25.09.10
16:10
мега тънка кожа имат само професионалистите ако се държиш на по 10% мазнини пак ще си супер ! при 2дена кардио може би 4 тренировки ще са ти достатъчно за да има ден пълна почивка
1 - трнировка
2 - тренировка
3 - кардио
4 - тренировка
5 - тренировка
6 - кардио
7 - почивка
ако питаш мен интервалното кардио ще ти свърши по-добра работа за сравнително по-малко време :) а може едната да е интервална а другата да е с постоянна скорост и да да качваш само 2кг ( сега си 78 искаш 80кг ) поне 5-6 кг на твоя ръст 85кг биха изглеждали добре ако са изчистени :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 25.09.10 16:11.
Щях да ти помогна, ако беше сложил 2-3 точки, ама се отказвам да чета тия работи..
25.09.10
16:36
казано от Rikoo на 25.09.10, 16:26:
Щях да ти помогна, ако беше сложил 2-3 точки, ама се отказвам да чета тия работи..
Ми ок брат както искаш :)
казано от Miro Gi4ev на 24.09.10, 06:08:
казано от anxiety на 23.09.10, 08:13:
НВД + здрави тренировки=НЕВЪЗМОЖНО(без стериоди)
Ако НВД е с полужителен енергиен баланс кво става (muscle)
25.09.10
16:52
казано от kristiancho на 25.09.10, 16:10:
мега тънка кожа имат само професионалистите ако се държиш на по 10% мазнини пак ще си супер ! при 2дена кардио може би 4 тренировки ще са ти достатъчно за да има ден пълна почивка
1 - трнировка
2 - тренировка
3 - кардио
4 - тренировка
5 - тренировка
6 - кардио
7 - почивкаако питаш мен интервалното кардио ще ти свърши по-добра работа за сравнително по-малко време :) а може едната да е интервална а другата да е с постоянна скорост и да да качваш само 2кг ( сега си 78 искаш 80кг ) поне 5-6 кг на твоя ръст 85кг биха изглеждали добре ако са изчистени :)
ахам ще ги променя само на:
1 - тренировка
2 - почивка
3 - кардио
4 - тренировка
5 - почивка
6 - кардио и така ше редувам след всяка тренировка няма ли да е по добре почивка щото мисля да са тежички тия тренировки и да имат време мускулите да се възстановяват чел съм че примерно за ръце като тренираш трябва поне 2,3 дни почивка за пълно възстановяване дори и повече в случай че тренировката е доста тежка за това така си мисля тренировка почивка кардио? да не са 2 тренировки една след друга как мислиш?
Зависи и какви са ти били тренировките. Ако си тренирал крака, то няма да е особено приятно да тичаш на следващия ден.
От друга страна, ако си тренирал ръце, то не виждам никакъв проблем да повъртиш педалите или да направиш някой и друг маратон.
Същото се отнася и за времето за възстановяване на мускулите. Разбира се, човек като се напъне, може да се окаже, че и след 5 дни не може да тренира. :)
Лично на мен и първата схема, не ми допада. При една добра тренировка на цялото тяло, 3 пъти седмично, не виждам нужда от специален ден за кардио. Освен, ако не целиш отслабване, а ти май не си много наясно с целите си.
Опитай с класически тридневен сплит:
гърди-бицепс
почивка
гръб-трицепс
почивка
рамо-крака
2 дни почивка.
Ако решиш да добавиш кардио, спокойно можеш да го сложиш в края на някоя от тренировките и в по-интензивен вариант, но кратък вариант.
Мнението беше редактирано от 6th на 25.09.10 17:09.
25.09.10
18:47
казано от С7АЛК3Р на 25.09.10, 17:06:
Зависи и какви са ти били тренировките. Ако си тренирал крака, то няма да е особено приятно да тичаш на следващия ден.
От друга страна, ако си тренирал ръце, то не виждам никакъв проблем да повъртиш педалите или да направиш някой и друг маратон.
Същото се отнася и за времето за възстановяване на мускулите. Разбира се, човек като се напъне, може да се окаже, че и след 5 дни не може да тренира. :)
Лично на мен и първата схема, не ми допада. При една добра тренировка на цялото тяло, 3 пъти седмично, не виждам нужда от специален ден за кардио. Освен, ако не целиш отслабване, а ти май не си много наясно с целите си.
Опитай с класически тридневен сплит:
гърди-бицепс
почивка
гръб-трицепс
почивка
рамо-крака
2 дни почивка.
Ако решиш да добавиш кардио, спокойно можеш да го сложиш в края на някоя от тренировките и в по-интензивен вариант, но кратък вариант.
и ти си прав :) и вече наистина почнах да се колебая от много мнения... а с целта си съм наясно качване на ММ и чистене на мазнина малко трудна задача и се колебая как да се захвана с нея...
25.09.10
18:52
ако се храниш много добре може да пробваш 2-3 последователни трен. дни ако ли не...така трен-почивка е по-добре :)
25.09.10
19:10
казано от kristiancho на 25.09.10, 18:52:
ако се храниш много добре може да пробваш 2-3 последователни трен. дни ако ли не...така трен-почивка е по-добре :)
до сега съм тренирал по втория начин трен почивка абе горе доло се насочвам към нещо... най ми допадна мнението на С7АЛК3Р с тридневния сплит само кардиото се чудя как да го наместя да е 2 дни в седмицата... чудя се след първата тренировка и след последната..
25.09.10
19:14
ем според тая програма кракта са последни така, че кардио на другия ден би било.... така, че след 1та и 2та трен може би
26.09.10
07:14
казано от malkolud на 25.09.10, 06:24:
абе мерака няма да ми мине толкова бързо аз дори мисля изобщо да не спирам с фитнеса :) живот и здраве до когато имам сили пък ся съм още младичък ii изобщо не съм си и помислял да тренирам некви 6,7 месеца и тва е нема такова нещо :) обаче никoй не отговори точно на: абе незнам колебая се междо много мнения обаче друго мисля я кажете кво мислите за: яки тренировки храна почти само за качване на ММ яйца,месо млека,картофи,ориз и други ii всеки ден или през ден кардио? качване на ММ и същевременно изгаряне на мазнини без никакви добавки химии ако щеш и каквото и да било какъв ще е ефекта според вас? просто ми се иска да видя вашето мнение добра идея ли е или за нищо не става...
Tука добре се насочи!
26.09.10
08:34
казано от Miro Gi4ev на 26.09.10, 07:14:
казано от malkolud на 25.09.10, 06:24:
Tука добре се насочи!
за нищо не става?
26.09.10
08:35
казано от kristiancho на 25.09.10, 19:14:
ем според тая програма кракта са последни така, че кардио на другия ден би било.... така, че след 1та и 2та трен може би
мх и така може