Във връзна с НВД...

11.04.05
18:26

...искам да попитам за някой конкретни храни. Дали мога да ям царевица/царевично бръшно? Мога ли да заместя захарта с мед? Хлябът Бонус препоръчителен ли е при този режим? Ако си позволя да ям царевица, мед и хляб Бонус това ще повлиае ли лошо на режима ми?

PI

11.04.05
18:45

http://www.bb-team.org/nutrition/000197.php
Ето тук можеш да видиш хранителните стоиности на храните който питаш.А дали можеш да заместиш захарта с мед според мен може, но ако греша нека да ме попрявите за да не стане грешен савет.Хлябат бонус е препорачителен при такава диета, но да не прекаляваш с него защтото се губи ефекта.
Това е от мене.Чао

11.04.05
21:56

А ако не ядеш никакъв хляб , няма ли по голям ефект - аз от месец не съм вкусвал нищо тестено , и вече ефекта е налице.

11.04.05
22:34

Привет,

Master, я кажи каква по-точно диета спазваш, как тренираш, дай ако може малко мерки и ми кажи ако не ти е проблем какви ефекти има при теб по-конкретно? Изобщо, дай малко повече информация, ако може :) Че аз се уча сега да свалям и много бих се радвал да понауча нещо от някой, при който е имало ефект.

Колкото до въпроса на mortimer, прочети из форума и сайта има доста информация и материали. От това, което аз прочетох, но още не мога да кажа категорично, понеже преди 1 седмица почнах - ако искаш да сваляш килограми без да си губиш мускулите, може да се откажеш от захар, мед, хляб (било и Бонус), изобщо всичко сладко или пълно с въглехидрати, в името на горенето на мазнини, и си изготвши диетка с добро количество протеини и мазнини. Пробвай - аз съм супер фен на хляба и ядях по страшно много преди - мога на 2 яденета и хляб да изям и пак да съм гладен, едва ли не, но сега не ям хляб и не ми липсва изобщо. Със сладките работи е по-друго, както и с неща като картофи и ориз - щото и с тях не е хубаво да се прекалява, но с всичко се свиква. Мен ако питаш ако наистина си решил да сваляш сериозно, заложи на следните 3 неща

1) качествена диета
2) качествена тренировка
3) силна воля да спазваш всичко, което си си наумил, щото иначе ефектът е по-слаб

Липсата на което и да е от трите ще развали цялостния ефект - не, че няма да има, но трите заедно са с доста по-добър резутлат. Аз нямам опит със свалянето, но с качването имам, и там принципите са същите, макар и диетата и упражненията да са различни като характер.

Поздрави и успех!

11.04.05
23:59

Мен хляба не ме притеснява толкова по - скоро картофите, ориза спагетите и така нататък. А за сладкото просто не ми се говори  :) . Добре че нямам много да свалям 114кг. съм 198см. Искам да ги закрепя стабилно на 100кг. чисто(доколкото е възможно).

12.04.05
11:06

Ами 15 килограма никак не са малко за сваляне... за колко време искаш да ги изчистиш, или няма ограничение?

12.04.05
12:40

За месец, месец и половина ако е възможно да ги сваля, или поне задоволителен видим резултат.

12.04.05
12:49

Здравей,

За месец месец и половина не можеш да свалиш толкова килограми без да има неприятни резултати за теб - нормалните темпове на сваляне са максимално до 6-7 на месец, което май че пак е много. Затова ако искаш наистина сериозен резултат, зарежи сладките, хляба, ориза и т.н., виж линк-а, който са ти написали и си направи диета, която да включва не повече от 100тина грама въглехидрати дневно, да преобладават мазнините, белтъците гледай да са около 2гр. на килограм твое тегло. Прочети повече за НВД, то си пише на сайта в раздел “Хранене”, и следвай всички детайли там. Изчисли колко калории на ден са ти нужни (има статия и за това), менюто ти за деня трябва да включва поне 500ккал по-малко от тази нужда (т.е. да ядеш по-малко отколкото харчиш). Прави упражнения с голяма интензивност и бягай/карай велоаргометър/друго такова упражнение около 35 минути всяка сутрин на гладно. Може да си купиш л-карнитин(за него може да прочетеш във форума), ако искаш, както и да пиеш кафе сутрин на гладно преди бягането/велоаргометъра. Това са насоките, които аз мога да ти дам. Аз това го правя от 1 седмица(+тренирам с неопреново коланче), така че не мога да дам кой-знае колко свестен акъл, но от това, което съм чел, би следвало това да помогне. Но 14 килограма за 1 месец - забрави... това може само с жестоко гладуване да стане, което изобщо, изобщо е далеч от здравословния начин на живот. А и ще стопиш много мускули, т.е. няма да свалиш 14 кг мазнини, а ще свалиш доста мускули, така че файда няма. Между другото, може да си сметнеш или измериш количеството телесни мазнини, за да разбереш каква част от тялото ти са мазнините ( така по-адекватно може да прецениш колко кг ти трябва да сваляш).

Дано по-образованите от мен ти дадат по-адекватен съвет! :)

Поздрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1