24.09.10
06:20
Та ката...
От известно време имам една специфична болка в китките, по - скоро дискомфорт. Ясно е че този дискомфорт сигнализира за нещо нередно, немисля, че е от грешното изпълнение на упражненията, защото не съм от вчера в залата + това винаги инструктор ме наблюдава. Освен тая болежка почна и да ме боли и лакътя, мн малко колената. За тези две болежки съм си сам виновен защото оценям, че претренирах.... за една тренировка направих 10 серии по 15 повторения с 40 кила - сумо клек след това продължих с клек със същата интензивности килограми, после пак 10 серии с 40 кила но 10 повторения напади. Според мен от тук иде дискомфорта в колената, тъй като аз бях клякал 300 пъти в “живота си” до тоя момент.(незнам какво да направя просто имам големи бедра и като си купувам панталони, станат ли ми на бедрата в кръста са ми широки, реших че трябва да ги претренирвам за да намалят обема си). Сега не ходя в залата и ми е много тежко, немога да не тренирам.... побърквам се. Вечер правя леко кросче и това е. Колената не ме болят повече, даже усещам как с всеки ден дискомфорта си отива.
Въпроса ми се състои в следното : Вглъбил съм си че трябва да приемам някакъв суплемент/препарат за стави. Какъв да е той?
Бях на мач преди ден два и там срещах познат, той ми каза ” земи дека ща опрай”.....
Аз по скоро предпочитам да почина и да наблегна на някои храни(кои да са те??), можеби да си купя някакви суплементи(чувал съм положителни отвзиви за АнималФлекс).
Дайте съвет какво се прави ако осетиш, че ставите алармират.... как да се грижа добре за тях, от какво имат нужда те за да не ме предадат ???
24.09.10
06:58
Здравей!
Ето няколко статии, които могат да ти бъдат от полза:
- продукти от алое
- зеленоуста мида
- хранене за стави
- артивит спин 30
Вече сам си прецени, потърси си и друга информация в нета. Аз лично имах болка в тазобедрената става и понякога в едното коляно. Промених си леко храната, имах 5 пакетчета артивит спин 30, които изпих, също така пих няколко пъти чай от дафинов лист и жълт кантарион. Правих и масажи със зехтин, който се загрява на водна баня за 30 минути със сложени в него дафинови листа и жълт кантарион, след това си го прехвърляш в удобен съд, като билките остават вътре, и се мажеш всяка вечер. Това ми се отрази лично на мен много добре, болката почти изчезна. Пробвай има много варианти и виж кое ще ти помогне.
Успех! :)
Доста хора са доволни от анимал флекс, аз лично също пих преди време и имаше ефект. Но познат ми разясни нещо - дозите, които има анимал флекс-а те удрят доста изведнъж, всичко ти минава и като го спреш след време нещата дори са по-зле... така беше и при мен, след спирането се появиха болки в лактите, които до преди това ги нямаше.
Препоръчаха ми Глюкозамин, особено добре се получавал в комбинация с хондроитин. Нещата там се получават по-бавно, но уж качествено и се стимулира производството на организма.
Още един глас за продукт с глюкозамин+хондроитин, а може и добавен msm .Бързо възстановяване!
Доста хора са доволни от анимал флекс, аз лично също пих преди време и имаше ефект. Но познат ми разясни нещо - дозите, които има анимал флекс-а те удрят доста изведнъж, всичко ти минава и като го спреш след време нещата дори са по-зле... така беше и при мен, след спирането се появиха болки в лактите, които до преди това ги нямаше.
Препоръчаха ми Глюкозамин, особено добре се получавал в комбинация с хондроитин. Нещата там се получават по-бавно, но уж качествено и се стимулира производството на организма.
аз съм изтъпкал сумат и глюкозамини и съм определено много доволен сега си вземах и флекс за следващия ми курс да разнообразя марката и концентрацията на дозите,но не виждам логика чак да става по-зле след спирането ?