Тренировки по Бокс/Кик-бокс в Пловдив?!

24.09.10
12:43

Здравейте, на 14 години съм и искам да се запиша да тренирам бокс, кик-бокс или карате, моля да ме посъветвате какви са +совете и -нусите на 3те спорта, а също така и да ми кажете къде мога да ги тренирам ???

АН

24.09.10
12:55

Зависи какви ти са целите

24.09.10
13:05

бокс - на Лаута и на стадион  Ботев
кик бокс - Лео комба май беше клуба, някъде в кичука се намирал
карате/киокушин/ - на стадион Ботев
Сигурно има и други места, но за тия знам и са ми препоръчвани от доста хора.

+ на бокса е, че имаш доста тежък удар. за 1час тренировка си доста изтощен.
- на бокса - играеш само ръцете.

+ на кик бокса - удари с ръце и крака, раздвижване на цялото тяло.
- по-слаби удари спрямо бокса

АН

24.09.10
13:21

Много ги чаткаш. Само объркваш дечурлигата.

24.09.10
13:53

казано от anonymous на 24.09.10, 13:21:

Много ги чаткаш. Само объркваш дечурлигата.

кое не е така както съм написал

HE

24.09.10
14:47

Силата на удара не зависи от вида спорт! Зависи от трениращия. Не всичко е сила - има и техника  ;)  Там вече е разликата м/у бокс и кик-бокс. Върху карете нямам наблюдения или поне не такива, че да изказвам мнение.

25.09.10
15:35

А кое ще ми препоръчате бокс или кикбокс ?

HE

25.09.10
16:18

Не мога да ти дам безпристрастно мнение. Според мен кик-бокс, но всъщност за какво ти е?

10

25.09.10
20:16

С късмет си :P аз тренирам киокушин. Прави се АДСКИ здраво тяло. Гаранция, че за 3-4 месеца тренировка нема да усещаш ритник от връстниците ти по бедрата/корема.
+ здраво тяло, много здрави удари
- не се бие по главата с ръце (има си решение - купи си боксови ръкавици и предложи на некой от школата ти след тренировката да си играете боксови спаринги ^^ аз лично от февруари почвам така (до тогава ше имам почти година стаж)

HE

25.09.10
21:54

Преувеличаваш колега - по тази логика аз трябва да съм безсмъртен  :D

26.09.10
07:50

Ще ти го кажа много просто !

Карате-то——Здрав дух в Здраво тяло !
Кик-бокса—- На мен лично ми харесваше много,но си е сложно ако си решил да се занимаваш професионално ,почвай го ,но ако искаш да си бияч е тва е друго!

ММА——Както един човек каза в един форум за бойни изкуства: “Ако искаш да си бияч,това е твоят спорт!” Това е много сложен и труден спорт!Трябва да се отдадеш исцяло,защото иначе само си губиш времето!

Бокса—Това е велик спорт,който в последно време,според мен, много малко момчета го практикуват!Сега  е на мода Муай Тай,Кик Бокса и ММА ( се пак ще стават биячи ) ! Бокса си развиваш много здраво рамената и ръцете,но имаш много изтощителна тренировка!Свалят се здраво кила там!Но техниката и общо взето играта с ръце ти е развита много добре!Това не значи,че  като отидеш направиш 1 месец и излизаш побойник!

Добре обмисли решението си,защото е много важно,ако искаш да се занимаваш професионално!

26.09.10
08:18

Хм.. колебая се между бокс и карате/киокушин/, карате съм тренирал 4 години и знам, че е доста корав спорт, но бокса мисля, че е по-добър при уличен бой или се лъжа ???

26.09.10
08:21

казано от imarhov на 26.09.10, 08:18:

Хм.. колебая се между бокс и карате/киокушин/, карате съм тренирал 4 години и знам, че е доста корав спорт, но бокса мисля, че е по-добър при уличен бой или се лъжа ???

:) Пределно ясно ми беше,защо искаш да се захванеш с бойно изкуство!Щом искаш да ставаш уличен “боец” ,захващай се с мма,но щом се колебаеш между тия 2 спорта по-добре бокса :)

26.09.10
08:31

Не, не ме разбирай погрешно, не искам да ставам някакъв побойник, а да мога да се бия.

26.09.10
08:38

казано от imarhov на 26.09.10, 08:31:

Не, не ме разбирай погрешно, не искам да ставам някакъв побойник, а да мога да се бия.

Ако търсиш самозащита има много други бойни изкуства които ще ти помогнат за това,а те са :
Винг Чун (най-доброто от всички БИ)
Айкидо

Това са може би най-добрите в тази област! Ако искаш да се научиш да се биеш най-добре кик бокс,но трябва да тренираш доста време и сериозно !

26.09.10
08:51

Сега пък нещо се запалих по ММА-я :D

26.09.10
08:57

казано от imarhov на 26.09.10, 08:51:

Сега пък нещо се запалих по ММА-я :D

Ха колко още ще има да се запалваш!И аз преди смятах бокса за най-великия спорт сред бойните изкуства,но в последствие си промених мнението ! Казах ти помисли си добре,а не айде ще хода да тренирам и квото ти щибне !Обмисли добре,защото щом не искаш да се занимаваш професионално,помисли си,че там се яде бой много здраво в този вид спорт !

АН

26.09.10
15:50

Много филми гледате. Запиши се на волейбол...

28.09.10
08:04

Най добре е да пробваш няколко вида Б.И. и което ти допадне и пасне най много продължваш с него.Тези форумни съвети са само теория на вероятностите.На едни им допада едно на други друго,разни хора разни идеали.Ако толкова държиш на ММА,в Пловдив още от сега ти казвам тренировки няма,единственото което се доближава най много до този вид спорт е КУДО(а именно то е първоизточника на смесените бойни изкуства)Другият вариант е да тренираш 2 вида Б.И. единият да наблегнеш на страикинга другия на граплинга(примерно кик-бокс и браз. жиу-жицу)Ако нямаш толкова желание,време или средства обиколи няколко зали с различни видове Б.И. и сам ще разбереш кое ти се отдава най много.

Мнението беше редактирано от Judo на 28.09.10 08:16.

28.09.10
10:01

Ето ти Муай Тай тренировки ако пък се зарибиш по него :> http://kickboxing-plovdiv.hit.bg/ а това е Фейсбук страницата на която има повечко снимки и по пресна информация http://www.facebook.com/#!/pages/ST-GYM-Muay-thaikickboxingMMA/186259961713
В клуба се провеждат и ММА тренировки.

Като цяло след като искаш да можеш да се биеш Муай Тай според мен е най доброто решение. Прави те корав , бърз , с мощни удъри - бойна машина :)

ММА за мен винаги е бил най “женския” спорт.. Може да има брутални ключове и хватки с които да обезвредиш противника си така че да го гипсират после но пък основната идея е да се търкаляте по земята като какички...
Доста по добре е да буташ противниците с шутове в главите и юмруци... и да полегват... отколкото да се чудиш как да легнеш ти върху противника си и да го набиеш :D Оделно интересно е кво става като се сбори някой ММА боец с 2-3-ма...

28.09.10
10:51

При Вихрен не се тренира ММА основно Муай тай(една от най добрите школи)или по точно неговите схващания са 80% страйк 20% граплинг(по точно само някой ключове)Вече при него се провеждат и тренировки по бразилско жиу-жицу(треньр Мартин Калчев)А относно търкалянето където викаш,че било женска работа,явно не си се изправял срещу някой който тренира браз.жиу-жицу.Гарантирам ти свали ли боя на земя(както приключват 90% от уличните боеве)ти давам 30 секунди да те потекат сълзите с някой ключ.Не напразно ако си гледал първите издания на UFC където все още нямаше правила и ръкавици млатеха са яко,шампион винаги ставаше Рой Греиси майстор на БЖЖ би се срещу боксьр,борец уличен бияч на финала се срещна срещу шампион по кик-бокс и познай кой побеждабаше винаги.Един от любимите ми състезатели по ММА Вандерлай Силва като гледам колко “женско” изглежда това търкаляне за което говориш направо ме побиват тръпки

Мнението беше редактирано от Judo на 28.09.10 10:58.

28.09.10
11:53

Не съм гледал UFC в началото но ако има в нета дай някое клипче когато са се били без ръкавици да видим ??
Като цяло изобщо не ги гледам ММА боевете именно заради отчайващото търкаляне по земята... предпочитам К1. Верно е че има страхотни нокаути и такива при прав бой но са си рядкост.. и е готино да се гледат в сбор като клипчето което даде.. наистина си е зрелище.
А ако говорим за бойците които дават в ММА двубоите всички те са добре обучени бойци от друг вид бойно изкуство като този пич Силва.. и чак след това влизат в тези боеве при вече няква основа. А от нищото да почнеш да тренираш ММА ми се струва гадно и единсвено ще се наблегне на търкалянето и ключовете а те не биха влезли в употреба ако не можеш да свалиш противника. Аз така ги виждам нещата :)

28.09.10
12:27

Не е точно така,както във всяко Б.И. си има различни тактики така и в ММА,някой предпочитат боя на земя защото са по добри,други предпочитат стойката щом не си гледал достатъчно значи си попадал все на такива.За пример ти давам Мирко Крокоп щом гледаш К-1 като дойде в UFC ги смаза стана шампион и би Вандерлей Силва,но неговите боеве бяха основно в стойка защото не можеше в началото да се бори.Така,че е много относително от съсетезатела къде се чувства по силен.В ютубето напиши UFC-1/2 първите съсезания или Roy Gracie
http://www.youtube.com/watch?v=ay-xhmeK-no Тука е срещу шампион по савате и муай тай които биеше наред в стойка а срещу Грейси не знаеше кво става.
http://www.youtube.com/watch?v=tUZrhKbCiz4 кик бокьор който също не знае кво става

B допълнение пускам едно сборно клипче да видиш колко е “женски” :D ММА с тези търкаляния

Мнението беше редактирано от Judo на 28.09.10 12:33.

07.10.10
12:26

Здравейте, интересуваме дали има тренировки за пълни аматьори :).....така де идеята ми е, след работа да поспортувам и не ми е целта да стана нещо в спорта, а просто поосвобождаване на енергията..нещо като разнообразие. Какво бихте ме посъветвали да се запиша и къде в Пловдив...кикбокс и т.н. нещо от сорта. На 26 години съм 65кг. :) , ако има значение .... пак да повторя, че целта ми е раздвижване след работа пък и съм любопитен да пробвам някой по-силов спорт :).
Евентуално и някакви цени да ми дадете ориентировачни, които се заплащат на месец.

Поздрави.

Мнението беше редактирано от kiro12345 на 07.10.10 12:35.

07.10.10
19:15

Поне дай няква насока за Б.И. бокс,кик/тай-бокс,киокушин,джудо,бразилско жиу-жицу.Последното  от няколко седмици се провеждат тренировките почти всички са начинаещи там :)Цените почти на всички варират между 30-40лв. месечно.

08.10.10
15:20

казано от gigitas на 07.10.10, 19:15:

Поне дай няква насока за Б.И. бокс,кик/тай-бокс,киокушин,джудо,бразилско жиу-жицу.Последното  от няколко седмици се провеждат тренировките почти всички са начинаещи там :)Цените почти на всички варират между 30-40лв. месечно.

Хм аз си нямам и на идея точно какво, затова и питам :) .......нещо повече движения..да има уудари с крака,ръце,бокс го изключвам, кик-бокс, че там ги гледам по кльощави като мен се оправят :).....ако можеш ми дай адрес, поне да отида да поразпитам и да се ориентирам горе-доло.

Поздрави

08.10.10
16:32

Понеделник ж.к.Тракия заповядай в залата Идеал спорт(срещу Католическата църква)В малката зала от 19.00 бразилско жиу-жицу след което в 20.00 може да се прехвърлиш в голямата зала да погледаш муай-тай и да си избереш.Два коренно различни бойни спорта.Клуба е S.T. Gym.

Мнението беше редактирано от Judo на 08.10.10 16:33.

25.03.11
01:53

Здравейте на всички !  На 20 години съм , но от  доста време искам да се запиша на кик бокс  ( мн ме радва , но току що видях друго зарибяващо  Б.И Мауи-тай мисля , че се пишеше ) Искам да Ви попитам кое от 2-те е по-доро за защита при уличен бои ? Мразя боевете , но ми е писнало да ида на бар ( или някъде другаде )  и някой олигофрен ( или пиян и т.н )  да ми се дърви и да ми прави проблеми. Въпросът ми е кое Б.И  е по-добро за бързо решаване на проблема , ако не стане с думи като хората де ...  ? ( звуча като уличен хулиган  :( :(  )

Мнението беше редактирано от Aleksandyr Djambazov на 25.03.11 01:56.

22.04.14
20:22

Здравейте, на 13 съм и бокса страшно много ми харесва, дали става за момичета, защото много бих искала да мога да се защитавам сама?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1