25.09.10
13:00
Здравейте, на 20 год. съм, тренирам от около 2 месеца като правех кръгова тренировка, стремя се да се храня правилно и от понеделник смятам да започна следното:
понеделник - гърди, трицепс и корем
вторник - гръб и бицепс
петък (тук идва основното питане) - рамо, корем и се чудя дали би било удачно да добавя още нещо(гърди, гръб, трицепс, бицепс), тъй като нямам намерение да тренирам крака - спортувам активно футбол.
Та ще ви помоля за съвет относно сплита и най-вече тренировката в петък - има ли смисъл да добавям още нещо към рамото и корем с цел по-бързо качване на маса или ще е по-добре да остане така?
25.09.10
13:11
Ако целиш ММ то клека и тягата са твоите най-добри приятели.
Тренировка 1
1.Лег 4х8
2.Полулег 3х8
3.Набирания 4 до отказ
4.Тяга/Гребане 3х10
5.Бицепсово Сгъване 3х8
Тренировка 2
1.Клекове 4х12,10,8,8
2.Бедрено разгъване или сгъване 4х10
3.Френска Преса 3х8
4.Раменна преса 3х8
Редувай ги тези тренировки през ден-два :)
25.09.10
15:17
момчето тренира футбол и не смята да тренира крака :)
там моя вариант би бил :
1ден - гърди + корем
2ден - гръб
3ден - почивка
4ден - рамене + трапец
5ден - ръце
6-7 ден - почивка
иначе за ММ клек ти трябва както казаха по горе коелгите и тяга ако си намислил да я правиш ти трябва помощ от по-опитен за техниката и колан по възможност
25.09.10
15:24
Какво като тренира футбол? Нима повече тестостерон се отделя от бягането от колкото клякането,а и двамата знаем за какво е тестостерона ;)
25.09.10
15:24
не ама се хаби повече :) според мен де
Естествено, че трябва да тренира и крака.
Ако е картоф на клечки дали ще е достатъчно стабилен в единоборствата?
25.09.10
15:37
Кристиянчо млъкни най-добре.
За автора на темата, при положение, че тренираш футбол погледни програмата westside for skinny bastards, тя е за ръгбисти, но се прилага добре и за футболисти, изпитана е.
25.09.10
15:39
и защо ?
25.09.10
15:42
Защото не даваш разумни съвети.По-добре не подвеждай момчето...
25.09.10
15:44
има 3 почивни дни и 4 тренировъчни какво е неразумното :) в програмата няма крака, защото момчета каза, че не смята да прави крака съвсем съм се съобразил с това което иска той си мисля... аз лично съм привърженик на краката ама не си налагам идеологийте излишно
Благодаря за коментарите, всъщност не тренирам футбол, но го практикувам минимум 3-4 пъти седмично от съвсем малък и краката са ми значително по-развити в сравнение с горната част на тялото, затова нямам намерение да ги тренирам поне на този етап... набиранията не мога да ги правя и също не искам да се хвърлям още от сега на тягата, все си мисля, че е за по-напреднали, затова се ориентирах към един такъв стандартен сплит, но се чудех дали ще е по-добре да включа още нещо в петъка или да си остане така?
25.09.10
15:54
ние спорим тука а пича не тренирал футбол.... тогаз приятел краката влизат в програмата ти.Големи Напреднали Огромни няма значение ;)
Чувал съм, че трениворките с тежести за крака не са много удачни за футбола, защото може би краката стават по-дървени, а аз не искам да си развалям уменията във футбола и това е причината, поради която се притеснявам да ги тренирам :)
25.09.10
16:14
то това може да се случи (според мен неможе де ) в някакъв огромно продължителен период от време ( години ) пък и аз си правя тежки за мен тренировки за крака и съм по-добър и от теб :D това е за разведряване да не се засегнеш :)
казано от cnk772 на 25.09.10, 16:12:
Чувал съм, че трениворките с тежести за крака не са много удачни за футбола, защото може би краката стават по-дървени, а аз не искам да си развалям уменията във футбола и това е причината, поради която се притеснявам да ги тренирам :)
Затова ли всички (добри) футболисти (и не само футболисти, ама спортисти) си тренират крака с тежести?
25.09.10
16:24
Не се притеснявай няма да се вдървиш :) Тренирай ги! А щом не искаш да правиш тяга и набирания не знам как ще стане освен ако не продължиш с кръговите,но това е мое мнение.Нека по-компетентните колеги ти отговорят :)
добре, убедихте ме и ще ги включа в петък )) остава въпросът за сплита - да остане ли така :
понеделник - гърди, трицепс и корем
сряда - гръб и бицепс
петък - рамо, крака и корем
или пък да тренирам краката в отеделен ден, тъй като не съм сигурен до колко ще е ефективно като сваля кръвта в краката, да правя рамо след това ?
не че не искам да правя набиранията, но не мога да се набирам на тоя етап : ) а тягата със сигурност ще я включа, но мисля малко по-натам
Мнението беше редактирано от cnk772 на 25.09.10 16:26.
Опитваш се лека полека и почваш да се набираш. Ако те мързи горен скрипец. Можеш да почнеш с рамото, след това краката, както аз правя, просто ги загрей много добре.
25.09.10
17:09
крака и рамо отделно ако питаш мен :)
25.09.10
17:13
и защо ?
25.09.10
17:31
защото става над 1 час тренировка...
25.09.10
20:50
Повярвай ми и най-древните гръцки философи няма да разберат логиката :) Гръб+бицепс ;гърди, трицепс и корем .... тез да не би за 30 минути да се правят ?
Аз като тренирах по такъв сплит, за 40 минути правех гърди и бицепс (общо) и за 50- гръб и трицепс. Така че, правят се и за по-малко ;)
Рамо с крака - и тази тренировка се прави за под час. Разбира се, ако набутате вътре всичките ви известни упражнения - няма как да стане.
25.09.10
22:53
ТАка си е...защото повечето са мятат с по 300 упражнения и почиват по уредите за по 2-3 минути минимум лафче,мафче ала бала и накрая се оказва,че са минали 2 часа от както са в залата :)
Мнението беше редактирано от Denis22 на 25.09.10 22:56.
26.09.10
06:55
хех момчета казвам ви аз как бих се справил за рамо и крака то прави сте ако правиш по 3 упражнения за рамо и по 3 за крака може да се вместиш във времето :) Живи и здрави !
ПС: никой не убеждавам да тренира по моите виждания
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 26.09.10 06:56.
И така утре започвам с гърди и трицепс и бих искал да се допитам отново до вас :) смятам да правя следните упражнения :
гърди - лег, полулег, избутване на дъмбели от наклонен лег и флайс/кросоувър
трицепс - лег с тесен хват, разгъване на горен скрипец, френско и разгъване с дъмбел зад глава
ще ви помоля за мнения и съвети относно упражненията, дали е добре да тренирам така или да махна/добавя някое упражнение и т.н. :))
26.09.10
19:09
за трицепс може да ти дойдат много 1 или 2 упр. максимум :) все пак след гърдите си ги тренирал на 70% сигурно :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 26.09.10 19:11.
За трицепса 4 упражнения са много. От тесния хват няма смисъл в случая, защото при гърдите имаш 3 лежанки, където той участва.
26.09.10
19:10
Мисля,че ще претовариш трицепса,защото активно участва при гърдите.Моят съвет е да правиш 2 упржанения за него :)