25.09.10
10:15
Здравейте,
..от скоро ходя да тренирам на лостове и последните два пъти ми се случва, когато се набирам да ме заболи ужасно силно главата - някакво напрежение се получава, като че ли се напомва с кръв и ме е страх да не се получи някой кръвоизлив или нещо такова ...можете ли да ме посъветвате нещо? ..от какво е това?? .. :(
Темата беше редактирана от svetomir на 26.09.10 12:31.
Здравей ! Аз това го получих като правих клек с 70 ( не бях тренирал 2 месеца и отидох и пак със старите 70 ) И се прибрах и главата ми същата работа все едно се пълни яко с кръв .. и болки в сърдечната област,мерих кръвното 150/95… айде до спешния там 150/100 ! На мене ми се получи от клека, за тебе не знам ! Дишай като се набираш не да си спираш въздуха и да се изчервяваш целия и ... иначе според мене опастност от кръвоизлив няма :)
найстина ли е от това?? ..като се замисля може би последните повторения да съм се понапънал и да съм ги направил на един дъх :D ..случва ли се на всеки и има ли опасност от някакво спукване, че бая се оплаших да ни тупна някой път на площадката :D
25.09.10
17:24
Доло поемаш въздух, горе издишваш.
25.09.10
17:35
Може да погледнете в темите за хернии, както ми се наложи на мен, колко е важно дишането. При задържането на въздуха налягането в корема нараства много и това може да доведе до много травми и то все сериозни.
25.09.10
17:56
казано от achkos на 25.09.10, 17:24:
Доло поемаш въздух, горе издишваш.
при негативна част се вдишва при позитивна се издишва :)
25.09.10
18:06
Какви са тия негативи и позитиви ?
25.09.10
19:32
Уви, доста хора в този форум страдат от такова нещо
25.09.10
20:07
позитивна част е как да я нарека силова... когато се прилага сила и двигателни единици а негативната би трябвало да си чувал за негативни повторения с бавно спускане на щангата при лег бавно пускане на тялото при набиране и т.н.
при изталскване от лег вдигането е позитивна спускането е позитивна :)
25.09.10
21:26
казано от kristiancho на 25.09.10, 20:07:
позитивна част е как да я нарека силова... когато се прилага сила и двигателни единици а негативната би трябвало да си чувал за негативни повторения с бавно спускане на щангата при лег бавно пускане на тялото при набиране и т.н.
при изталскване от лег вдигането е позитивна спускането е позитивна :)
А ? Ко речи?
26.09.10
07:05
спускането е негативна извинявам се ;)
не е от дишането ..днес пак ми стана така - ще ми се пръсне главата направо- нещо не е наред.. трябва да говоря с някой лекар
еми щом не е от дишането .. измери си кръвното ! Щом ще ти се пръсне,значи ти е високо кръвното от натоварването (! И внимавай приятел ,защото аз след моя случай който ти казах в залата не съм спъпвал от притеснение да не ми стане нещо по -сериозно, не да те плаша ,ама .. Измери си кръвното веднага след тренировката !
26.09.10
11:35
Преди и след тренировка.
вече знам къде е проблема :(
бил съм малко стар да започна със силови тренировки ми казаха, понеже кръвоносните ми съдове вече били изградени и не са достатъчно силни за такива натоварвания и кръвта ми е бедна на кислород ...мога да получа инфаркт
——-
това го написах понеже може да е в полза на някой друг със същият проблем
Ти си набор 86 бе приятел, как ще си стар :D
Това горното са ама пълни глупости, кой ти го каза ? :D
28.09.10
16:42
“Бил съм стар...” Това са глупости. Тренировъчният ти подход е непълен. Светомире, а и останалите, само със силови упражнения не става. Въведете кардио тренировки и два месеца по-късно няма да има и помен от това главоболие.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 28.09.10 16:42.
не бе пичове то е ясно че не съм “стар” дето се вика такава е думата, понеже ми казаха че вече кръвоносните ми съдове и мускулатурата на сърцето вече са на едно ниво и не са готови за такива тренировки, при положение че не съм спортувал абслосютно нищо с години и водя напълно залежал живот (не работя; само с колата насам - натам ..нямам движение)
-кръвта ми е бедна на кислород и захар и те се изразходвали при натоварванията в мускулите и не достигат до главата, така вдигам кръвно и така нататака ..аз също не съм много запознат с тея неща де но все пак долу-горе мога да си го обесня
..
сега найстина смятам да се захвана с кардио - ще ходя да бягам редовно, ще мина на по диетични храни, ще се постарая да спра и гадните цигари и постепенно ще започна да си тренирам :)
Първите няколко реда са глупост, съчетавай кардиото с набиранията , или каквото там правеше ! :)
казано от Madboy на 28.09.10, 19:20:
Първите няколко реда са глупост, съчетавай кардиото с набиранията , или каквото там правеше ! :)
много ми се иска да е така :)
07.08.12
10:41
Много ми е интересно, какво развитието на този проблем, защото аз имам абсолютно същия. Проявява се при по дълго задържане на тялото в горна позиция. Главата ми ще гръмне, става ми ужасно зле, не мога да си довърша тренировката и ме държи през целия ден. Обикновено кръвното ми е ниско, но не съм го мерил след като се появи този проблем. Новобранец съм и ще наблегна на кардиото, както е посъветвал Владимир Недков.