Болка в горната част на гърба!Помощ!

25.09.10
15:17

Здравейте!Току що се връщам от фитнеса с болка в горната част на гръбнака!При 2ра серия на гребане с щанга чух едно пук точно под врата и ме заболя и с времето болката се усили  веднага прекратих и се прибрах сега му слагам студен компрес,но кажете това сериозно ли е или просто испукване от което боли?

имах такава 2 пъти оказа се напрегнат нерв и нещо от сорта и мина ама това ПУК ... понеделник на снимка най-добре :) и ти тва’ гребане с главата надолу ли си го правил, че там те е ударило ?

25.09.10
15:44

Ами мисля,че нещо смених позицията на главата и я наведох да видя нещо и ......... !Боли ме,но при специфични движения,не постоянно или при обръщане ! Незнам ,но ви моля за малко помощ,че съм се притеснил и то бая!

ем нормално е да се притесниш ... никой тук няможе да ти каже какво ти има с точност.. Снимката ще го покаже и аз много се притесних и за другия път главата само напред и при гребането и в живота трябва да е така.

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 25.09.10 15:51.

25.09.10
15:57

На няколко пъти ми се е случвало да ми изпука врата в долната си част. Минавало е след седмица, две...било е и доста зле - ходех като робот.
Обикновено при тренировка на течение и повече стягане на мускулите в тая част. Оттогава, гледам да раздвижвам врата и трапеца си преди и след всяка серия и да не тренирам на течение.
Това със студения компрес, не знам доколко ти е помогнало. При мен помагаше загряване, яко запарване и раздвижване, но това е на усет...по-скоро си се възстанови с времето. Виж за някакви мазила за травми - Traumill S, Фастум гел, Волтарен, Репарил, Дийп Релийф и т.н. - спорен успех в лечението, но най-вероятно ще ти облекчат болките.

Всичко това е с уговорката, че не сме специалисти(нито знахари) и не е толкова сигурно, какво ти е.

Успех.

Мнението беше редактирано от 6th на 25.09.10 16:03.

25.09.10
16:00

Разбира се момчета,че не сте специалисти и аз го знам!Искам ви мнението като на приятел!Точно там е болката в долната част на врата!Благодаря ти така поне ме успокои малко!Сега чета,че е хубаво да се редува топъл и студен компрес !

25.09.10
16:08

Добавих нещо за мазилата. Студено-топлите компреси, не ми се струват като добра идея. Студеният компрес, може и да помогне непосредствено след травмирането, но след това, може и да навреди. Поне аз не бих прилагал охлаждане, освен върху оток.

Мнението беше редактирано от 6th на 25.09.10 16:08.

25.09.10
16:20

Да благодаря ти много!Ще се мажа аз имам тука мазило и ще праскам горещи компреси ! Ако някой знае нещо повече да го каже !
Сега един приятел ми каза,да слагам студен компрес!Объркан съм,защото мненията са ви различни :S

Мнението беше редактирано от Kudo на 25.09.10 16:39.

26.09.10
10:08

Прави гребането по-приведен, защото колкото си по-изправен, толкова повече акцентираш върху трапеца.

26.09.10
18:53

Аз фитнес пове4е в зали едва ли ся предимно лостове като се опраа и други силови тренировки!Стига толкова то тва е явно някав знак,4е трябва да спра !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1