25.09.10
22:27
Така...
Нов съм тук и четоx темите, но не ми стана много ясно и реших отново да пусна тема, макар че има доста такива сиг. съм!
....
На 19 години съм 65кг, 176+- , тренирам от месец и нещо (преди тва съм тренирал около 3-4 месеца, но не много редовно).Тренирам с нагласата да покача тегло поне до 70 .. 70+, но + мускулна маса.Знам, че да кача трябва да ям доста, но проблема е че съм от злоядните и не ям много от важните за тази цел неща, като: яйца, сирене, риба ...
Та.. на въпроса - решил съм а и ме посъветваха да си взема Гейнер, които да ми набави тия неща като белтъци и въглехидрати.Проблема е, че не съм много навит заради това че със сиг. е вреден!Но...
Искам да попитам какви са отрицателните страни на Гейнер-а ..като странични ефекти.Въпроса ми е най-вече към тези които са го ползвали и го ползват!
Моля, кажете помага ли въобще и имали смисъл да си го взимам...
Ако не можеш да ядеш помага да .Вземи си един протеин ама ако яденето не ти е добро квото и да земеш се тая.
26.09.10
11:07
казано от Камен Каменов на 26.09.10, 09:39:
Вземи си протеин и въглехидрати отделно, гейнерите са крайно неизгодни и натъпкани със захар.
fitness1.bg/carbslam/
fitness1.bg/syngex-combo/“Странични ефекти” няма.
Мерси!
А дали ще може пирмерно да си намеря качествени, но на по-ниска цена или по-малки разфасовки?Не съм много добре с парите в момента и нямам възможността да си купя тия които ми показа..
26.09.10
15:38
казано от Rikoo на 26.09.10, 11:16:
Вземи си декстроза + протеин и си имаш един гейнър.
Мерси много!
link да ми дадеш за да си я поръчам (декстроза)?
26.09.10
16:23
Ако гейнерите бяха ненужни добавки, нямаше да се произвеждат и продават с успех. Ролята им е да заместят хранене. Висококачествените гейнери носят името MRP, (meal replacement portion) и освен макронутриенти съдържат още един куп вещества. Единственият страничен ефект на гейнерите, е че ако дозата не е добре съобразена при положителен калориен баланс, може да доведе до “омазняване” т.е. ненужно качване на подкожни мазнини.
26.09.10
16:28
казано от Владимир Недков на 26.09.10, 16:23:
Единственият страничен ефект на гейнерите, е че ако дозата не е добре съобразена при положителен калориен баланс, може да доведе до “омазняване” т.е. ненужно качване на подкожни мазнини.
Именно ? :О
И като струва пъти повече от протеин/комплексни въглехидрати като карб слам.. Ако толкова държиш да бъде заместител си взимаш матричен протеин с него и готово, не виждам смисъла от захарта в дозите като в нормалното всекидневно ядене едва ли имаш 40гр захар в картофите или ориза.
Всеки си прави сметка за себе си :) Но няма културист, който разбира нещата като цяло да ти препоръча гейнер пред нормална комбинация от протеин/въглехидрати. Освен в случай на някъв здравословен проблем, който пречи на качването и си болнаво слаб, но и тогава няма да се “излекуваш” от захарта в гейнерите..
Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 26.09.10 16:33.
казано от Georgi_PitT_Ivanov на 26.09.10, 15:38:
казано от Rikoo на 26.09.10, 11:16:
Вземи си декстроза + протеин и си имаш един гейнър.
Мерси много!
link да ми дадеш за да си я поръчам (декстроза)?
Мм, незнам, в различни магазини за диабетици, или в кауфланд може да пробваш, пикадили ако има в твоя град и така.
26.09.10
16:49
казано от Georgi_PitT_Ivanov на 25.09.10, 22:27:
Знам, че да кача трябва да ям доста, но проблема е че съм от злоядните и не ям много от важните за тази цел неща, като: яйца, сирене, риба ...
Момчето само каза, злояд е. А понеже е нов не може сам да изчислява дози протеини и да ги комбинира с изчисленото си меню. Не видях да пише че иска да става културист. За да няма “едно си баба знае, едно си бае” на въпросите се отговаря конкртно. Освен това, в качествените гейнери въглехидратите са матрично подбрани по ГИ/ГЛ, за да не надуват излишно инсулина.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 26.09.10 16:52.
26.09.10
19:44
казано от Владимир Недков на 26.09.10, 16:49:
казано от Georgi_PitT_Ivanov на 25.09.10, 22:27:
Знам, че да кача трябва да ям доста, но проблема е че съм от злоядните и не ям много от важните за тази цел неща, като: яйца, сирене, риба ...
Момчето само каза, злояд е. А понеже е нов не може сам да изчислява дози протеини и да ги комбинира с изчисленото си меню. Не видях да пише че иска да става културист. За да няма “едно си баба знае, едно си бае” на въпросите се отговаря конкртно. Освен това, в качествените гейнери въглехидратите са матрично подбрани по ГИ/ГЛ, за да не надуват излишно инсулина.
Прав си!
Не искам да ставам културист или нещо от сорта на тия “ДЕБЕЛИТЕ” от мускули :) Искам просто да си пооправя тялото в рамките на нормалното, но с повече мускули, все пак всеки мъж желае това!Никoй не иска да е слаб, но и никoй не иска да е безформен дебеланко...
Точно и затова се страхувам да си поръчам нещо - най-вече за т.н. странични ефекти - затлъстяването (вече имах приятел които тренираше здраво, но доста напълня ...)!
.. и само да добавя, от вчера съм започнал моя “диета” ако може се нарече диета хаха.. решил съм да ям по 5-6..до 7 пъти на ден, за да видя дали ще има ефект, и след 1 седмица, ако няма ефекта които искам - ще пребегна и към закопуването на тия неща които препоръчвате..
Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 26.09.10 19:48.
казано от Владимир Недков на 26.09.10, 16:23:
Ако гейнерите бяха ненужни добавки, нямаше да се произвеждат и продават с успех. Ролята им е да заместят хранене. Висококачествените гейнери носят името MRP, (meal replacement portion) и освен макронутриенти съдържат още един куп вещества. Единственият страничен ефект на гейнерите, е че ако дозата не е добре съобразена при положителен калориен баланс, може да доведе до “омазняване” т.е. ненужно качване на подкожни мазнини.
Съвсем не мога да се съглася, че ролята не гейнъра е да замести хранене, и че качествените гейнъри се наричат MRP (meal replacement portion или meal replacement powder). Гейнъра си е гейнър и е направен за въглехидртно зареждане ( колкото и производителите да пишат ‘за най-добри резултати взимайте 3-4 дози... бля бля). МРП то си е заместител на хранене, но това не значи че е ‘по-качествен’ гейнър.