25.09.10
13:09
Здравейте,
след близо 1 месец вече разглеждане на форума мисля че съм готов и си съставих хранителния режим които мисля да следвам поне близките 2-3 месеца, но все пак ще ви помоля за вашите коментари по 2-3 въпроса. За мен, 24 г, 174, 60кг, целта е качване на ММ без излишно надуване(оводняване нз)/омазняване.
Сутрин ставам около 10 часа..
10:00 - Протеин “ZeroCarb Isobest” - 1 доза
11:00 - 5 белтъка + 2 жълтъка + кафяв ориз 100 гр. + сирене 50гр (овкусявам ориза с него)
12:30 - Тренировка начало - БЦАА (Xpress) 5гр
По времен на тренировката БЦАА (Xpress) 5гр
13:30 - Тренировка край - БЦАА (Xpress) 10гр, 1 банан
13:45 - Протеин “ZeroCarb Isobest” - 1 доза
14:45 - Пилешко месо 100-120 гр, кафяв ориз 100-120 гр, сирене 50 гр + пълнозърнест хляб 1-2 филии
18:00 - Пилешко месо 100-120 гр, кафяв ориз 100-120 гр, сирене 50 гр + пълнозърнест хляб 1-2 филии (това ядене веднъж-дваж на седмица се заменя от някакви боклуци за жалост, но като съм някаде навънка няма друго... примерно SUBWAY или още по-лошия варянт McDonalds)
21:00 - Някаква риба 100-120 гр, повечето пъти риба тон консерва примерно, но често разнообразявам с други риби от магазина с топла ветрина до нас.
22:30 - Салата домати + краставици + зехтин
00:00 - пилешко месо 100-120 гр.
01:30 - Казеин “ПроЛонг” 1 доза + извара 100 гр. (Дядо либен фитнес) + маслини.
02:00 - Лека нощ.
В не тренировъчните дни яденето е горе долу същото...
Знам, че имам някой пропуски... като смятах въглехидратите примерно бяха около 200 гр, а тряба да са поне 300, протеините (с пудрите) бяха около 160-170 гр което мисля че е добре 100тина от тях са от храната. Калориите също са мн малко за моите цели маи (качване мм), около 2000. Това е горе долу максимума което мога да побера на ден... все пак от 20 години съм свикнал да ям 2-3 пъти на ден трудно се минава към 6-7.
Та какво ще препоръчате за да запълня тази дупка в въглехидратите и калориите? Аз бях против гейнърите като цяло (всъщност съм ползвал веднъж и от 5 кг кофа качих 4-5 кг за месец, но имаше и излишно омазняване... не че се омазнявам кои знае колко, но принципно изобщо нямам мазнини по тялото а тогава си личеше на корема как вземат да се образуват). Четох и за някакви въглехидратни пудри CarbSlam или нещо такова... много са хубави, но в тях няма достатъчно въглехидрати/калории да запълня дупката ми се струва. Идеята ми е да взема някаква такава пудра или гейнър, да го комбинирам с SLIN-SANE за по-добро усвояване на въглехидратите като цяло и да си набавя тези въглехидрати/калории които ми липсват в дневният прием около тренировката (преди която не ям час и половина и след това не ям още час, като изключим един банан и протеина). Също така забелязвам, че сутрин ми е мн по-трудно да ям, а вечер ми става по-лесно да ям през 2-3 часа... май е желателно да е обратната, но не съм много притеснен за това.
Стана малко дълго затова спирам до тук ако съм забравил нещо питайте.
Благодаря ви.
храненето в 11:00 по -добре да бъде 5 белтъка + 2 жълтъка + 150гр.овесени ядки.Ориза в какво състояние е 100гр. (сварен или суров)
25.09.10
19:04
И според мен вдигни грамажа на месото поне по 150 гр сурово състояние
@brusakch суров, ще погледна за овес-а по обстойно мерси
@Reikoo ако вкарам 2-3 не съм сигурен че ще мога да ям обилно 1 час след това... аз затова си мислех някакво гейнърче/въглехидратна пудра да вкара въглехидрата след тренировката
@stoyanskiqq месото като го мерих вчера на електронния кантар всъщност никога не е 100 гр, а средно между 130-140, а и също така протеините мисля че са достатъчно като кача малко килограмите ще кача и порциите ест. В момента повече ме притесняват въглехидратите и калориите... някакви мнения по този въпрос?
Благодаря ви за отговорите.
Тои въпроса вече не е до стягане при мен... стегнах се като качих яденията от 2-3 на 6-7… вече просто немисля че към момента мога да побера повече храна през деня. На всяко ядене имам чувстовото, че се тъпча насила :) искам да кача въглехидратите и калориите но по възможност с пудра защото както казах немисля, че към момента мога да поглъщам повече храна... много ми е трудно това знам че има и други като мен и ме разбират... мога да си представя и защо хората без този проблем немогат да го разберът :)
Това е като цяло за яденията... не става въпрос точно за един банан повече след тренировка него както и да е ще му намеря място... въпроса е, че той не ми решава проблема с въглехидрати/калории :)
Мнението беше редактирано от q2dm1 на 26.09.10 11:24.
казано от q2dm1 на 25.09.10, 13:09:
Здравейте,
след близо 1 месец вече разглеждане на форума мисля че съм готов и си съставих хранителния режим които мисля да следвам поне близките 2-3 месеца, но все пак ще ви помоля за вашите коментари по 2-3 въпроса. За мен, 24 г, 174, 60кг, целта е качване на ММ без излишно надуване(оводняване нз)/омазняване.Сутрин ставам около 10 часа..
10:00 - Протеин “ZeroCarb Isobest” - 1 доза
11:00 - 5 белтъка + 2 жълтъка + кафяв ориз 100 гр. + сирене 50гр (овкусявам ориза с него)
12:30 - Тренировка начало - БЦАА (Xpress) 5гр
По времен на тренировката БЦАА (Xpress) 5гр
13:30 - Тренировка край - БЦАА (Xpress) 10гр, 1 банан
13:45 - Протеин “ZeroCarb Isobest” - 1 доза
14:45 - Пилешко месо 100-120 гр, кафяв ориз 100-120 гр, сирене 50 гр + пълнозърнест хляб 1-2 филии
18:00 - Пилешко месо 100-120 гр, кафяв ориз 100-120 гр, сирене 50 гр + пълнозърнест хляб 1-2 филии (това ядене веднъж-дваж на седмица се заменя от някакви боклуци за жалост, но като съм някаде навънка няма друго... примерно SUBWAY или още по-лошия варянт McDonalds)
21:00 - Някаква риба 100-120 гр, повечето пъти риба тон консерва примерно, но често разнообразявам с други риби от магазина с топла ветрина до нас.
22:30 - Салата домати + краставици + зехтин
00:00 - пилешко месо 100-120 гр.
01:30 - Казеин “ПроЛонг” 1 доза + извара 100 гр. (Дядо либен фитнес) + маслини.
02:00 - Лека нощ.В не тренировъчните дни яденето е горе долу същото...
Знам, че имам някой пропуски... като смятах въглехидратите примерно бяха около 200 гр, а тряба да са поне 300, протеините (с пудрите) бяха около 160-170 гр което мисля че е добре 100тина от тях са от храната. Калориите също са мн малко за моите цели маи (качване мм), около 2000. Това е горе долу максимума което мога да побера на ден... все пак от 20 години съм свикнал да ям 2-3 пъти на ден трудно се минава към 6-7.
Та какво ще препоръчате за да запълня тази дупка в въглехидратите и калориите? Аз бях против гейнърите като цяло (всъщност съм ползвал веднъж и от 5 кг кофа качих 4-5 кг за месец, но имаше и излишно омазняване... не че се омазнявам кои знае колко, но принципно изобщо нямам мазнини по тялото а тогава си личеше на корема как вземат да се образуват). Четох и за някакви въглехидратни пудри CarbSlam или нещо такова... много са хубави, но в тях няма достатъчно въглехидрати/калории да запълня дупката ми се струва. Идеята ми е да взема някаква такава пудра или гейнър, да го комбинирам с SLIN-SANE за по-добро усвояване на въглехидратите като цяло и да си набавя тези въглехидрати/калории които ми липсват в дневният прием около тренировката (преди която не ям час и половина и след това не ям още час, като изключим един банан и протеина). Също така забелязвам, че сутрин ми е мн по-трудно да ям, а вечер ми става по-лесно да ям през 2-3 часа... май е желателно да е обратната, но не съм много притеснен за това.
Стана малко дълго затова спирам до тук ако съм забравил нещо питайте.
Благодаря ви.
Много добър режим !!!! Браво, съветвам те само, салатата от 22:30 да я комбинираш с месото от 23:00, а в предното хранене да сложиш малко въглехидрат (50г ориз, 2 филии хляб, т.н.)
Страхотен режим! Протеина ти е предостатъчно - грубо го смятам над 200гр.
Ако количеството ориз, което си посочил е в сурово състояние, то тогава въглехидратите не са чак толкова малко.
Мнението беше редактирано от mazdaFan на 26.09.10 13:21.
27.09.10
23:18
Аз пък бих разменил храненето в 10 с това в 11, при ставане тялото ти има нужда от въглехидрати, закуската е най-важното хранене за деня.