Съвет?!

YE

11.04.05
22:21

Здравейте,
Чичо ми претърпя инцидент и си счупи прешлен на врата.Вече 2 месеца е обездвижен и много отслабна.Масажистът каза на баща ми че ще е хубаво ако му купим някакви протеини за покачване на масата,но самият той не ги разбираше много.Може ли да ми дадете съвет какво точно да му купя и дали ще има някакъв ефект макар и минимален.В момента разглеждам СУПЕРМАС 2100 гейнер на биогейм мислите ли че той би помогнал?Мерси предварително!

11.04.05
22:33

Няма да помогнат.

12.04.05
12:12

всъщност идеята е чичо ти да яде повече и така да направи маса.Иначе какавто и протеин или гейнър да му земеш ако не яде.няма никакав смисал

12.04.05
12:31

Ако чичо ти не се движи по-добре не му давайте гейнери. Ако ще му давате протеин най-добре да е казеин или млечно яйчен. От суруватъчен няма смисъл, няма за къде да бърза.

12.04.05
12:36

[quote author=”Петко К”]Няма да помогнат.

офтопик:защо всеки в този форум е против продуктите на биогейм,пък не са чак толкова зле колкото казвате,все пак всичко си е до усвояемостта на отделния отрганизъм.не ги защитавам само защото ползвам горепосочения продукт,от който междувпрочен съм страшно доволен.Познавам и доста хора които са на моето мнение,не знам защо е това тотално отвращение,не били качествени,с неясен произход,вие да не сте с нобелови награди по химия че да разберете какво съдържа един прах.На мусаши глупостите да не са по-стока като са тройно по-скъпи и ме боли главата амо като им разглеждам цените.

иначе по въпроса,това е гейнър и лесно се качва маса с него,макар че качваш доста откъм сланинки,по-добре баща ти да пие протеин,а най-добре е да се храни здраво и ще е добре

12.04.05
15:43

Не съм писал, че съм против Биогейм, казах, че протеините или гейнерите в случая няма да помогнат. Човека е отслабнал, защото се е обездвижил - напълно нормално. Ако сте чупили крак или ръка, трябва да знаете колко бързо отслабват обездвижените мускули. Като тръгне да се раздвижва, след като оздравее, ще се оправи.
Дори и да яде повече, или да пие протеини или гейнери, най - много да натрупа излишни мазнини. Мускулна маса няма как да качи, понеже не се движи и мускулите му атрофират, освен това е с много намалена физическа активност, вследствие на обездвижването, т.е., калорийните му нужди са по - малки от на активен човек.
Това означава, че всяка излишна калория ще се складира като мазнини, което не мисля че е желателно или полезно.
Протеините или гейнерите не качват маса, не знам защо някой хора си мислят, че това са магически прахчета, дето като ги пиеш и ще станеш як. Няма такова нещо, това си е храна на прах. Все едно да очакваш докато лежиш на дивана и пиеш протеин да заякнеш ;) Виж, ако човека има проблеми с приемането на нормална храна, тогава може да пробва с протеини (не с гейнери).

13.04.05
00:34

такааа,това за въшебните прахчета е ясно,,но все пак мерси за разяснението 8) .Това което исках да кажа,е че може би няма да е чак толкова зле а вземе протеин,колкото твърдиш ти и едва ли а качи кой знае колко от него,просто ще му окрепне организма,все пак протеините освен за спортисти се препоръчват и на хора,които се възстановяват от някоя контузия,та даже и на бременни жени - то само в съдържанието е изброена цялата менделеева таблица с всичките и съединения :wink:

13.04.05
00:58

Ами какъв му е проблема да се храни повече с нормална храна? От протеина няма да качи много мазнини, виж от гейнера може. То това, дето го пише на кутията не му вярвай много, там ще напишат всичко, за да се продава ;). Просто не мисля, че ще има кой знае какъв ефект върху укрепването на организма, това са просто допълнителни белтъчини и калории. Но нищо не пречи да пробва. Кажи после, дали е имало ефект ;)

13.04.05
01:04

е,да то едва ли на някой ак от сорта на Цистин, Валин, Метионин, Изолевцин, Фенилаланин, Хистидин говорят нещо,но на българския пазар количеството все още определя качеството

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1