26.09.10
18:33
Зравейте колеги,
тепърва ще започвам с културизма и като за начало се “порових” в интернет да се образовам.Прочетох огромно количество статии за това как функционира чевешкото тяло,за мускулите,за хр. добавки,за упражнения тренировки и тн., с 2 думи каквото намерих на БГ сам го прочел.Доста от информацията в различни сайтове си противоречи но това което ме интересуваше ми стана ясно(е поне така си мисля :)).
Че,ще се взимат хр. добавки е ясно и точно за техния избор имам нужда от Вашата помощ.
Спрял съм се на следните продукти :
За протеин Optimum 100% Whey
За мултивитамини Universal Animal Pak
Глутамин или креатин(естер) да взимам или и 2-тe.Някои от продуктите ги слагат и като аминокисилини BCAA и като креатин, и тотално се обърках.BSN CellMass ,SciVation Xtend, BSN NO-Xplode,Optimum BCAA 1000 или Optimum BCAA 5000 Powder.
За да ми излезне по евтино ще си поръчам големи разфасовки и искам да направя точния избор за които Вие ще ми помогнете.
Моля даите съвет, протеин + витамини + BCAA + ??? Кой марки са наи-добрите, даите ми пример еди кой си протеин,еди кои аминокисилени и тн.
Благодаря Ви много.
26.09.10
18:38
Още като видях че си начинаещ “културист” и....
По-добре почети още малко в интернет и още малко потренирай.... Да кажем още 1 година. И чак после почни да мислиш за добавки. Не си казал на колко години си и какъв е спортния ти опит изобщо, какво ти е храненето. От там се тръгва, а не от поръчките на суплементи.
казано от PullTheTrigger на 26.09.10, 18:38:
Още като видях че си начинаещ “културист” и....
По-добре почети още малко в интернет и още малко потренирай.... Да кажем още 1 година. И чак после почни да мислиш за добавки. Не си казал на колко години си и какъв е спортния ти опит изобщо, какво ти е храненето. От там се тръгва, а не от поръчките на суплементи.
Всеки е бил начинаещ,всеки е почнал от 0-лата.
Та на 34 години съм,ходил съм известно време да тренирам(несериозно) така,че може да се каже с 0 стаж.Сега съм се надъхал яката и няма отказване.Що се отнася до храненето то е ясно,че ще има програма по която да се храня няма да разчитам на хр.добавки само, и да си ям каквото и когато ми падне.
За сега само протеин, не си взимай този на ОН не е изгоден. Как така храненето е ясно, обясни как ще се храниш да видим колко е ясно..
26.09.10
18:56
Колегата има в предвид първо да потренираш малко и едва тогава да се хвърляш на хранителните добавки. Не си свикнал на правилно изпълнение на упражненията в залата, като почваш от 0 и тежестите няма да са никък големи и още не си изградил хранителен режим. Потренирай първо с добра тренировъчна програма, хранителен режим, по осем часа сън и тогава се хвърляй на хранителните добавки. Като всеки начинаещ в началото ще дръпнеш сравнително бързо в случай, че спазваш изброените по-горе, а това от своя страна обезсмисля ползването на хранителни добавки в началото. Тук е мястото да спомена, че от креатина има прилив на сила, а това означава и вдигане на повече килограми, а при човек не свикнал с правилно изпълнение на дадено упражнение това може да доведе до травми - ще приключиш с фитнеса при започването му. Известно време тренирай без добавки, а през това време продължавай да четеш и като дойде време и сам ще можеш да си отговориш на поставените въпроси.
Благодаря на хората който са написали нещо и са се “опитали”да помогнат.
Имам познат диетолог който ще ми направи добра хранителна програма с точния баланс на хр.съставки и тн.Отделно има много програми в интернет така,че да поствам някоя програма ми звичи глупаво.
Храната прави борбата.Не съм на 15 години да се метна направо на хр. добавки или да се бода с химии.Що се отнася до упражненията както споменах съм ходил известно време и техниката на изпълнение ми е ясна.Задължително си правя по 20-30 мин кардио упражнения и загряващи серии.
Но моля някой добре запознат да отговори,ако е на мойто място кои от изброените хр.добавки би си закупил.И как да ги ползвам при положение,че с хранителната ми програма ще получавам достатъчно протеини,аминокисили и въглехидрати(полезните).
Благодаря
27.09.10
08:50
1.мултиватимини и минерали - примерно NOW ADAM
2.Бърз протеин за след тренировка - примерно PHD Pharma Whey
3.Бавен протеин за преди лягане - примерно PHD 6 hours
4.креалкалин примерно на Peak
5.BCAA примерно Xtend на Scivation
27.09.10
08:59
Ти си знаеш твоето си. Дори и да ти е перфектен сега режима на хранене и да си наясно с тренировките, пак ти трябва една година САМО с тях. Щом си решил да взимаш добавки още от сега ето ти моя отговор - вземи си суроватъчен протеин и казеин. Суроватката сутрин след ставане, преди и след тренировка, казеина вечер преди лягане и като заместител на хранене - ако се случи да пропуснеш някое от храненията през деня. По нататък си вземи креатин монохидрат и още по нататък - креатинова матрица. А тези “имам приятел диетолог и имам перфектна диета и...” ми звучат изтъркано. В грешка си, ако си мислиш че ще добавките ще ти помогнат много за да натрупаш мускулна маса и да изваеш тяло. Успех!
казано от Dezna на 27.09.10, 08:30:
Благодаря на хората който са написали нещо и са се “опитали”да помогнат.
Имам познат диетолог който ще ми направи добра хранителна програма с точния баланс на хр.съставки и тн.Отделно има много програми в интернет така,че да поствам някоя програма ми звичи глупаво.
Храната прави борбата.Не съм на 15 години да се метна направо на хр. добавки или да се бода с химии.Що се отнася до упражненията както споменах съм ходил известно време и техниката на изпълнение ми е ясна.Задължително си правя по 20-30 мин кардио упражнения и загряващи серии.Но моля някой добре запознат да отговори,ако е на мойто място кои от изброените хр.добавки би си закупил.И как да ги ползвам при положение,че с хранителната ми програма ще получавам достатъчно протеини,аминокисили и въглехидрати(полезните).
Благодаря
Eдинственото,от което се нуждаеш е суроватъчен протеин.Сутрин веднага след ставане и след тренировка,малко след като си взел бърз въглехидрат.Не се замисляй въобще относно производителите,Голд Стандарт е твоето решение.
27.09.10
11:01
Ти си знаеш най-добре какво искаш - опитах да ти кажа кое е правилно в твоя случай, но явно твърдо си решил, че ти трябват подобни добавки. Е аз съвет за добавки няма да ти дам и не за друго, но това е крайно неправилно! Да си наясно с упражненията е едно, а да са ти укрепнали стави, мускули и сухожилия е съвсем друго. Всъщност спирам да се “опитвам” да помагам - просто няма смисъл.
казано от head_hunter на 27.09.10, 11:01:
Ти си знаеш най-добре какво искаш - опитах да ти кажа кое е правилно в твоя случай, но явно твърдо си решил, че ти трябват подобни добавки. Е аз съвет за добавки няма да ти дам и не за друго, но това е крайно неправилно! Да си наясно с упражненията е едно, а да са ти укрепнали стави, мускули и сухожилия е съвсем друго. Всъщност спирам да се “опитвам” да помагам - просто няма смисъл.
Е за ставите,сухожилията и прочие не бях помислил,това е друго.С питане и до Цариград се стигало разправят хората :).
Благорадя за инфото,ще наблегна на храната и мултивитамините.Тези мултивитамини Universal Animal Pak добри ли са ? Ако не,дайте съвет какви да си закупя.
Ще я карам стъпка по стъпка,горе-долу след колко време препоръчвате да добавя протеин и тн,при положение,че моя организъм е устроен така ,че бързо качвам мускулна маса.Защото необходимите ми протеини няма да мога да ги доставям само с храната.И като последно питане CellMass на BSN е добър креатин нали ?