Има ли музиканти във фитнес форума ? И ако има каква музика обичат да свирят ?

27.09.10
08:55

Здравейте, понеже съм музикант се интересувам дали има и други музиканти във форума. Темата на повечето от вас най вероятно няма да се хареса, защото сме свикнали да определяме музикантите като мързеливци, което в 99% от случаите е така, пълно е с отрепки в музикалния бизнес, обаче тук там има и такива, които са големи гадове. Дори някой от известните музиканти също злоупоребяват с допинг веществата, че и достигат до фатален край. Скорошен пример е Питър Стийл.

27.09.10
09:15

Тъкмо се връщам от музикалния магазин. Оборудван съм с чисто ново 15w кубе и стратокастер имитация на Фендер. На седмото небе съм, чак не ми се ходи на училище. :)

Иначе предимно блус, защото досега нямах електрическа, само с акустична. Сега вече ще има рок и метъл. ;)

Мнението беше редактирано от ~ DN на 27.09.10 09:16.

27.09.10
09:30

Наздраве от мен за новото оборудване, днес може спокойно да пропуснеш училището !!!

27.09.10
09:31

казано от Thrash на 27.09.10, 09:15:

Тъкмо се връщам от музикалния магазин. Оборудван съм с чисто ново 15w кубе и стратокастер имитация на Фендер. На седмото небе съм, чак не ми се ходи на училище. :)

Иначе предимно блус, защото досега нямах електрическа, само с акустична. Сега вече ще има рок и метъл. ;)

С акустична китара всичко може да се свири, дори и най екстремен дет метал. Всичко е до съзнанието и подсъзнанието.

27.09.10
09:55

Нямам уменията. Едва от Великден започнах сериозно, с учител. Преди това само като малко дете се опитвах с пръсти да имитирам перце и да си правя “мелодиики” без да използвам прагчетата по грифа. :) Сега е друго яче. Zakk Wylde е моя идол и макар и на моите години да е въртял най-лудите шредове, пак ще вървя по стъпките му и където ме отведе - там. :)

27.09.10
10:13

казано от Thrash на 27.09.10, 09:55:

Нямам уменията. Едва от Великден започнах сериозно, с учител. Преди това само като малко дете се опитвах с пръсти да имитирам перце и да си правя “мелодиики” без да използвам прагчетата по грифа. :) Сега е друго яче. Zakk Wylde е моя идол и макар и на моите години да е въртял най-лудите шредове, пак ще вървя по стъпките му и където ме отведе - там. :)

С музиката е като с тренировките, не става веднага, а постепенно. Ако искаш да станеш добър китарист, едва ли ще успееш ако имитираш другите преди теб. Дори и да изсвириш всичко на Зак Уайлд, това е неговата музика, а не твоята, той вече я е изсвирил...ще станеш имитатор и ще си изгубиш ценното време. Когато се вдъхновяваш от него хвани момента и създай нещо твое. Не е лесно, но пък след това усещането е друго.

27.09.10
16:47

Това не съм харесвал винаги у другите - мнозина могат да изсвирят Eruption и със затворени очи, но кой е геният, който всъщност я е изобретил? :)

Прав беше за прогнозата - ще си пишем сами.

п.п. Хубаво, че си басист, че китаристите станахме много нещо. : ))

27.09.10
16:54

@Thrash -  Като ти чета поста все едно си от друга планета, нито една от думите не ми е позната...

29.09.10
19:01

има разбирасе,свиря на ел.китара от 2 години :)
и браво за Уайлд,има неповторим стил :)

30.09.10
07:04

Аз се уча на акустична... свръх начинаещ съм :)

03.10.10
19:33

Ето още нещо, за което да благодаря на родителите ми. Пръстите ми са адски къси, което прави невъзможно “thumb-over barre chord technique”. Сега ще свиря Фрушанте и Хендрикс през крив макарон.

03.10.10
20:33

Trash, я напрей някой видео, ако може :) Хем за 1ви път ще видя Фитнес маняк, свирещ на китара :D Аз може да съм другия, само че “не” свирещ на китара :Д

04.10.10
08:25

Предупреждавам те, че не съм много добър - все още не свиря, само се опитвам. :)

Това е жалкия ми опит за интрото на Thunderstruck:
http://www.2shared.com/video/kcuD2KNn/Video0068.html

А това е чиста импровизация, т.е. нямам представа какво правя:
http://www.2shared.com/video/uH8r-UKV/Video0075.html

04.10.10
08:55

казано от Thrash на 04.10.10, 08:25:

Предупреждавам те, че не съм много добър - все още не свиря, само се опитвам. :)

Това е жалкия ми опит за интрото на Thunderstruck:
http://www.2shared.com/video/kcuD2KNn/Video0068.html

А това е чиста импровизация, т.е. нямам представа какво правя:
http://www.2shared.com/video/uH8r-UKV/Video0075.html

Е как да го дръпна от тоя сайт :D:D Те всичките “ИЗТЕГЛИ” са някви реклами .. качи го във Вбокса направо :)

04.10.10
09:15

Срам! :D
Не знам защо не се притеснявам да се снимам гол как правя странни упражнения и да се кача във вбокс, но като стане дума за творчество.. :) Като има хубав материал, обещавам първо тук идва.

Сега уча първото соло:

Второто го знам вече. Искам да ги направя в едно и ако стане добре, снимам и качвам - може да отнеме няколко дни.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.10.10 09:16.

23.11.10
07:54

Е, на californication солото не е много интересно, пък и не е трудно...започвай да учиш Under the bridge :)

23.11.10
10:16

Ами що се отнася до солота, точно лесни си подбирам, защото свиря на електрическа едва от края на септември месец. Иначе вече полу-инстинктивно свиря цялата песен със всички солота - тези на живо и тези от записа. Важно е да не се хвърля човек на повече, от колкото може. Специално при китарата ако нямаш търпение, няма и успех да има. Или ако има, ще е частичен. :)

п.п. Сега съм подхванал Кофата да уча - http://www.youtube.com/watch?v=XQq4JO1QWOQ

08.12.10
11:59

Понеже съм обещал. :)

14.12.10
12:44

Хехее... Браво!! Много добре :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1