26.09.10
17:08
Здравейте,
питах се, проблем ли е ако пия студена вода след тренировка? Температурата оказва ли влияние?
Попринцип на последък свикнах да пия много студени/ледени течности. Ако не пия нещо добре охладено не задоволявам жаждата си. След тренировка съм ужасно жаден и се нагълтвам с ледена вода. (чаша до половината с лед, в която доливам вода [и двете са пречистени от хладилника])
Тренирам, за да сваля мазнини около талията.
Също така - от какво могат да бъдат предизвикани болки в колената по време на продължително кардио?
Благодаря предварително за отговорите, ако има такива : ).
Темата беше редактирана от S GG TT на 26.09.10 17:10.
27.09.10
08:35
Последно един приятел като казал това на баща си (Че пие много студено след футбол) (баща му е лекар) и баща му му казал, че от това може да умреш (нещо се случвало със стомах, черва и т.н.). Аз не съм чувал, че е толкова опасно и не съм имал проблем.
За коленете не мога да взема отношение.
Edit:
Тук пише, че студената вода по-бързо се абсорбира и по-бързо рехидратираш. Трябва задължително да е под стайна температура.
Сега ще проуча колко студена може да бъде...
http://walking.about.com/od/fluids/f/coldwatermyth.htm
Мнението беше редактирано от entwickler на 27.09.10 08:38.
Благодаря ти много за отговора. Не знаех как и къде да потърся информация, но имах чувството, че не е редно.
Прочетох статията от линка и всичко ми се разясни относно течностите.
Остава въпросът за колената. Може би просто трябва да отида на лекар.
И все пак, благодаря ! : )
27.09.10
09:25
Това което прочетох е, че дори и супер студена да е водата нищо сериозно не може да се случи:
Евентуално главоболие (което минава бързо) или стомашни или чревни крампи, които също минават.
Вече ако имаш предразположения към инфаркт нещата са съвсем различни.
A, той и живота минава... ;)
Според мен е излишно да се наливаш с ледена вода. Студена - окей, но тоя вариант с 1/2 чаша пълна с лед, спокойно може да ти докара яка настинка или да ти изпопадат зъбите. Какво толкова му проучваш - тялото ти е загряло, а ти му липсва ледено студена течност, това само по себе си е шок.