24.09.10
19:48
Искам да ми каже някой по-знаещ как да пия аминокиселините на ОН от 2222 мг. Взех си кутията с 325 таблетки, но различни продавачи и приятели ми казват различни неща. Един ми казва с храната по 2 и 3 пъти на ден, друг ми казва с храната и преди и след тренировката пък по 2, пък по 3… Засега най-много ми хареса варианта да пия в дни без тренировка сутрин на гладно 3 и вече преди вечеря също 3 (общо 6), а в дни на тренировка сутрин на гладно 3 и преди и след тренировка пак по 3 (общо 9, като не пия преди вечеря). Но искам да попитам някой по-разбиращ за мнението му, а и дали тези количества не са много големи. (имам приятел, който работи в магазин за хранителни добавки и ми каза, че по 6-7 на ден ще са ми напълно достатъчни след като са 2222 мг, а в горепосоченият вариант един ден са по 6, а в другите за трениране са по 9).
Купил си си неизгодни аминокиселини!
За да работят приемът им трябва да е мевду 15 и 30 гр/ден (някои казват и пият по повевче).Аз бих ги пил по 10 хапа на ден 5-6 преди тренировка и 4-5 след нея ;) В нетренировъчни дни дъни 3 със закуската,3 с обяда и 3 с вечерята.Можеш да ги позлваш за запълване на дупка в храненето(примерно 10 хапа + 1 кисело мляко + въхлехидрат и т.н.)
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 24.09.10 19:51.
24.09.10
19:55
Интелигентната практика е първо да се пита и тогава да се купува.
Прибързаната практика е в еуфорията си от хранителна добавка да си купиш нещо не изгодно което дори не знаеш как да пиеш.
В крайна сметка на опаковката производителя си е написал как препоръчва да се пият.
24.09.10
20:48
Ако искам да си набавя добавки за покачване на мускулна маса единствено, какво бихте ми препоръчали да си взема и не на висока цена (около 50-70 лева може би)?
25.09.10
07:34
За тези пари монохидрат, от протеин и аминокиселини полза няма да извлечеш ако ще ги пестиш.
27.09.10
11:49
А удачно ли ще бъде тогава, с аминокиселините, които съм си взел, да си купя и креатин, за да ги комбинирам и поне да не губя от това, че съм си купил единствено аминокиселини сега?
Да, може да си купиш и монохидрат и да го пиеш с аминките. Монохидрата може д го пиеш със или без зареждаща доза, 4-5гр преди тренировка и още толкова след. Пий аминките както ти е написал Камен, но спокойно може където са по 3 да пиеш по 5. Вечер, преди лягане може да ядеш 150-200гр извара, и да пропуснеш АК тогава.