доспива ми се

12.04.05
10:31

от някои упражнения например т-щангата,бицепсовите сгъвания и други с щанга ми се доспива яко,направо ми лепнат очите и не ми се става от пейката. Нормално ли е така?Може би защотокръвта ми се качва в главата ли...иначе си поспивам нормално 8-9 часа,не съм преуморен.

12.04.05
10:38

За да ти се приспива в залата, при положение че се наспиваш добре според мен има няколко причини:

1.Не си достатъчно мотивиран да тренираш, което е моето предположение в случая.
2.Имаш ниска интензивност на тренировките (дълги почивки).
3.Неправилен хранителен режим.
4.Пиеш някакви лекарства, които те докарват до това състояние.
5.Случва се като си претренирал и нямаш желание за тренировка.

Моят съвет е да повишиш интензивността на тренировка (прави по кратки почивки).

Успех!

12.04.05
10:45

1.мотивация да искаш от мене  :lol: ,имам да раздавам
2.сериите са ми през няма и две минути
3.хранителния режим...не е цвете,ама не вярвам той да е причината
4.НИЩО не пия
5.може и а си претренирал,ама желание винаги имам,даже и отпаднал не се чувствам,просто ми се доспива,пак акцентирам че е само на подобни упражнения,на всички останали се чувствам много свеж.

12.04.05
10:51

За друг причинител на това “сънено” състояние при определени упражнения не се сещам.

Има ли други, които да изпитват подобни проблеми?

12.04.05
11:12

Аз имам проблем с доспиването, но моето е ясно - на недоспиване се дължи :D . Освен това никога не ми се случва по време на тренировка.

12.04.05
12:08

след стероидна депресия  :P или просто пролетна умора :wink:

12.04.05
12:40

6efa, какво точно значи “стероидна депресия”?

Досега не съм употребявал стероиди, и без това се цепя “по-шевовете”, а ако ги започна, ще стане страшно(за мен естествено 8) ). От мненията на много хора които ги взимат чувам само едно - страшен прилив на енергия и многократно покачване на силата и растът с часове, а не с месеци. А тука става дума за успиване, когато се прави определено упражнение. Много интересен проблем според мен и се чудя на какво ли се дължи.
Пак наблягам на това че проблема е по скоро психологически, а не физиологичен, но freakster каза “1.мотивация да искаш от мене, имам да раздавам “.

12.04.05
18:24

ако тренираш у вас може да си пускаш весела(раздвижена)музика докато ги правиш тея упражнения :lol:

12.04.05
19:26

В началото като тренирах и на мен яко ми се доспиваше, някъде по средата на тренировката.При мен причината беше, че отивах направо от работа без да съм ял.Проблема се реши с един шоколад преди тренировка:D

12.04.05
20:24

хаос,и аз не съм много компетентен със стероидите затова и немога дати го обясня много компетентно както ти каза проблема е психологичен и при следстероидната депресия когато спреш цикъла първото нещо което усещаш е спад на силата след това и спад на килограмите и размерите защото никога не можеш да задържиш всичко на 100% което води и до загуба на мотивация за тренировка(поне аз така си го обяснявам)друг е въпроса че и организма привиква към даден препарат ма това вече не мога да го обосновя :roll:

Сърцето и пулса как са, братле? Като те гледам, предимно на комплексни упражнения  - такива с щанга ти се доспива....
Проследи си пулса и иди ако искаш на лекар да ти щракне кардиограма. А може и друго да каже лекарят.
Поздрави!

12.04.05
22:34

На мен ми се случва често да ми се доспи по време на тренировка, но знам от какво е - от кофти музика (р-о Атлантик) и от осветлението - луминисцентни лампи, тяхната светлина премигва на равни интервали, неуловими за погледа, но окото се влияе много и се уморява адски много и бързо! Освен това ако кръвта ти изстине и това може да е причина за доспиването, започва да циркулира по-бавно и да не разнася достатъчно кислород до мозъка.

13.04.05
00:28

с осветлението и музиката проблеми нямам,със сърцето съм добре(да чукна на дърво)и на военната комисия ми го казаха,обаче няа а е зле да си щракна една кардиограма за профилактиката. тва с достъпа на кислород до мозъка ми се струва ‘най-удачно’ като причина,интересното обаче е че след като свърша даденото упражнение и премина на друго съм си отново свеж,макар и изморен.

13.04.05
00:32

Леле те такова нещо не бях чувал тренираш или си лежиш пич.някой хора се въстановяват по бавно и им трябват повече от 8 часа сънhttp://smilies.sofrayt.com/fsc/bedtime2.gif

13.04.05
00:39

[quote author=“freakster”]...със сърцето съм добре(да чукна на дърво)и на военната комисия ми го казаха,обаче няа а е зле да си щракна една кардиограма за профилактиката.

Не вярвай на докторите на военната комисия - немърливи са и се мислят за много големи спецове, казвали са на хора с проблеми с кравното налягане че нищо им няма: “А, вие ти се свят понякога? Не се бой моето момче, нищо ти няма, здрав си като бик”.

Както каза:
[quote author=“freakster”]...обаче няа а е зле да си щракна една кардиограма за профилактиката

13.04.05
01:25

На мен ми се случва да ми се доспи при недостиг на кислород! Може да е задушно във твоята зала! Поне така си мисля!

13.04.05
09:25

a сигурен ли си, че не е на психическа основа? може точно тия упражнения да са ти много скучни или досадни ... понякога подсъзнанието ни играе номера.

13.04.05
13:29

оф,и аз не знам вече,залата е в нещо като мазе,не е много проветрено,ама на мен си ми харесва там,зимата е топло,а лятото е хладно, иначе всички упражнения ми харесват,не може да е на психологическа основа,винаги ходя с огромно желание на фитне, не ем мързи.

офтопик:djgorgio-ASTOR,как вкара това спящото човече  :lol:

13.04.05
15:16

[quote author=“freakster”]оф,и аз не знам вече,залата е в нещо като мазе,не е много проветрено,ама на мен си ми харесва там,зимата е топло,а лятото е хладно, иначе всички упражнения ми харесват,не може да е на психологическа основа,винаги ходя с огромно желание на фитне, не ем мързи.

офтопик:djgorgio-ASTOR,как вкара това спящото човече  :lol:

Знам ти залата в 8-ма беше ти нали? Или бъркам? Кажи на Иван да те впрегне по-здраво че кръщелницата му ще се сърди и да видиш как скука няма да видиш та камо ли доспиване  :mrgreen:

BR

15.04.05
12:31

трябва да е обратното-не да ти се ‘’кача’’ кръвта , а да ‘’слиза’’ т.е. намален приток на кръв и кислород до мозъка(исхемия). това е доста вероятно,но аз повече си мился нещо за храната.примерно спадане на количеството кръвна захар.как се храниш?това трябва да си помислиш

15.04.05
22:35

[quote author=“freakster”]от някои упражнения например т-щангата,бицепсовите сгъвания и други с щанга ми се доспива яко,направо ми лепнат очите и не ми се става от пейката. Нормално ли е така?Може би защотокръвта ми се качва в главата ли...иначе си поспивам нормално 8-9 часа,не съм преуморен.

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=4965
Тук говоря за нещо доста подобно. Аз съм го кръстил безсилие, ти сънливост... мисля, че гороим за едно и също нещо.

Нямам идея защо става така... предполагам:

1) незагряване достатъчно/може да си мисли човек, че загрява ама ..../
2) Хранене, преял си, един път ми стана така като изядах няколко стотин грама варени картофи по време на трен, прозявах се като .... мисля, че е от това.

Нещо такова...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1