12.04.05
10:31
от някои упражнения например т-щангата,бицепсовите сгъвания и други с щанга ми се доспива яко,направо ми лепнат очите и не ми се става от пейката. Нормално ли е така?Може би защотокръвта ми се качва в главата ли...иначе си поспивам нормално 8-9 часа,не съм преуморен.
За да ти се приспива в залата, при положение че се наспиваш добре според мен има няколко причини:
1.Не си достатъчно мотивиран да тренираш, което е моето предположение в случая.
2.Имаш ниска интензивност на тренировките (дълги почивки).
3.Неправилен хранителен режим.
4.Пиеш някакви лекарства, които те докарват до това състояние.
5.Случва се като си претренирал и нямаш желание за тренировка.
Моят съвет е да повишиш интензивността на тренировка (прави по кратки почивки).
Успех!
1.мотивация да искаш от мене :lol: ,имам да раздавам
2.сериите са ми през няма и две минути
3.хранителния режим...не е цвете,ама не вярвам той да е причината
4.НИЩО не пия
5.може и а си претренирал,ама желание винаги имам,даже и отпаднал не се чувствам,просто ми се доспива,пак акцентирам че е само на подобни упражнения,на всички останали се чувствам много свеж.
За друг причинител на това “сънено” състояние при определени упражнения не се сещам.
Има ли други, които да изпитват подобни проблеми?
Аз имам проблем с доспиването, но моето е ясно - на недоспиване се дължи :D . Освен това никога не ми се случва по време на тренировка.
6efa, какво точно значи “стероидна депресия”?
Досега не съм употребявал стероиди, и без това се цепя “по-шевовете”, а ако ги започна, ще стане страшно(за мен естествено 8) ). От мненията на много хора които ги взимат чувам само едно - страшен прилив на енергия и многократно покачване на силата и растът с часове, а не с месеци. А тука става дума за успиване, когато се прави определено упражнение. Много интересен проблем според мен и се чудя на какво ли се дължи.
Пак наблягам на това че проблема е по скоро психологически, а не физиологичен, но freakster каза “1.мотивация да искаш от мене, имам да раздавам “.
ако тренираш у вас може да си пускаш весела(раздвижена)музика докато ги правиш тея упражнения :lol:
В началото като тренирах и на мен яко ми се доспиваше, някъде по средата на тренировката.При мен причината беше, че отивах направо от работа без да съм ял.Проблема се реши с един шоколад преди тренировка:D
хаос,и аз не съм много компетентен със стероидите затова и немога дати го обясня много компетентно както ти каза проблема е психологичен и при следстероидната депресия когато спреш цикъла първото нещо което усещаш е спад на силата след това и спад на килограмите и размерите защото никога не можеш да задържиш всичко на 100% което води и до загуба на мотивация за тренировка(поне аз така си го обяснявам)друг е въпроса че и организма привиква към даден препарат ма това вече не мога да го обосновя :roll:
12.04.05
21:45
Сърцето и пулса как са, братле? Като те гледам, предимно на комплексни упражнения - такива с щанга ти се доспива....
Проследи си пулса и иди ако искаш на лекар да ти щракне кардиограма. А може и друго да каже лекарят.
Поздрави!
На мен ми се случва често да ми се доспи по време на тренировка, но знам от какво е - от кофти музика (р-о Атлантик) и от осветлението - луминисцентни лампи, тяхната светлина премигва на равни интервали, неуловими за погледа, но окото се влияе много и се уморява адски много и бързо! Освен това ако кръвта ти изстине и това може да е причина за доспиването, започва да циркулира по-бавно и да не разнася достатъчно кислород до мозъка.
с осветлението и музиката проблеми нямам,със сърцето съм добре(да чукна на дърво)и на военната комисия ми го казаха,обаче няа а е зле да си щракна една кардиограма за профилактиката. тва с достъпа на кислород до мозъка ми се струва ‘най-удачно’ като причина,интересното обаче е че след като свърша даденото упражнение и премина на друго съм си отново свеж,макар и изморен.
Леле те такова нещо не бях чувал тренираш или си лежиш пич.някой хора се въстановяват по бавно и им трябват повече от 8 часа сънhttp://smilies.sofrayt.com/fsc/bedtime2.gif
Не вярвай на докторите на военната комисия - немърливи са и се мислят за много големи спецове, казвали са на хора с проблеми с кравното налягане че нищо им няма: “А, вие ти се свят понякога? Не се бой моето момче, нищо ти няма, здрав си като бик”.
Както каза:
[quote author=“freakster”]...обаче няа а е зле да си щракна една кардиограма за профилактиката
На мен ми се случва да ми се доспи при недостиг на кислород! Може да е задушно във твоята зала! Поне така си мисля!
a сигурен ли си, че не е на психическа основа? може точно тия упражнения да са ти много скучни или досадни ... понякога подсъзнанието ни играе номера.
оф,и аз не знам вече,залата е в нещо като мазе,не е много проветрено,ама на мен си ми харесва там,зимата е топло,а лятото е хладно, иначе всички упражнения ми харесват,не може да е на психологическа основа,винаги ходя с огромно желание на фитне, не ем мързи.
офтопик:djgorgio-ASTOR,как вкара това спящото човече :lol:
[quote author=“freakster”]оф,и аз не знам вече,залата е в нещо като мазе,не е много проветрено,ама на мен си ми харесва там,зимата е топло,а лятото е хладно, иначе всички упражнения ми харесват,не може да е на психологическа основа,винаги ходя с огромно желание на фитне, не ем мързи.
офтопик:djgorgio-ASTOR,как вкара това спящото човече :lol:
Знам ти залата в 8-ма беше ти нали? Или бъркам? Кажи на Иван да те впрегне по-здраво че кръщелницата му ще се сърди и да видиш как скука няма да видиш та камо ли доспиване :mrgreen:
15.04.05
12:31
трябва да е обратното-не да ти се ‘’кача’’ кръвта , а да ‘’слиза’’ т.е. намален приток на кръв и кислород до мозъка(исхемия). това е доста вероятно,но аз повече си мился нещо за храната.примерно спадане на количеството кръвна захар.как се храниш?това трябва да си помислиш
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=4965
Тук говоря за нещо доста подобно. Аз съм го кръстил безсилие, ти сънливост... мисля, че гороим за едно и също нещо.
Нямам идея защо става така... предполагам:
1) незагряване достатъчно/може да си мисли човек, че загрява ама ..../
2) Хранене, преял си, един път ми стана така като изядах няколко стотин грама варени картофи по време на трен, прозявах се като .... мисля, че е от това.
Нещо такова...