Съветче за кардио

24.09.10
05:33

Oбщо взето изчетох целият нет за кардио тренировката и не можах да си отговоря на следният въпрос (може би не ми стига мозък ли - не знам ) ; та въпроса ми е - след тренировка колко пъти седмично да правя кардио?  (15 - 30 мин.) и колко това ще сваля от мускулната ми маса при положение ,че корема ми е затлъстял (обилно) .Благодаря предварително.

24.09.10
07:10

Ако е само за корема най-добрия вариант е колело, освен това топи значително по-малко мускул. Друг вариант за максимално запазване на мускула са спринтовете.

24.09.10
08:32

Ок - колело , а по 15-30 мин на ден достатъчни ли са и по колко дни в седмицата да го правя (тренирам с щанги 4дни и почивам 1)

24.09.10
08:45

Ако ще го правиш с интервали започни с 15мин - 5мин нормално темпо за загряване, след това редувай 1мин спринт - 1мин нормално темпо. С времето ще увеличиш според това как се чувстваш.
Относно честотата на трениране си е индивидуално, от 2 до 4 пъти в седмицата мисля е добре.

24.09.10
08:58

Благодаря за отговора , значи с не по-голяма продължителност от 15 мин за сега :)

24.09.10
11:47

Без да се заяждам, какъв е тоя спринт 1 мин.? :) Той ако може да така да ходи на диамантената лига :)

24.09.10
12:04

казано от _AdReNaLiN на 24.09.10, 11:47:

Без да се заяждам, какъв е тоя спринт 1 мин.? :) Той ако може да така да ходи на диамантената лига :)

Прав си,че не е точно спринт. Моя е грешката в изразяването. Имам предвид максимално бързо темпо, с което може да издържи 1мин и да има сили за още няколко такива интервала.

24.09.10
14:52

Зарежи това кардио - Табата е това което ти препоръчвам ако не 2 то е три пъти по ефикасно от кардиото :)

29.09.10
12:47

Така като го правя , с редуване наистина е доста тежко :) ,но е доста по-ефективно от колкото монотонното каране . БЛАГОДАРЯ ; относно - Табата - не знам какво е, но ще се пообразовам малко :)

Табата не е за теб сега :) ако питаш мене прави интервално кардио 15минути точно... докато се усетят мускулите се топят ще си свърил .. Важно е да е на гладно или да вкараш 1,2 белтъка преди кардиото нищо повече ;)

30.09.10
05:31

Попрочетох за Табата ,но мисля ,че ще ми трябва малко време 1во да правя ХИИТ ,но определено след месец ще го пробвам , защото наистина изглежда доста по натоварващ ,но пак смятам да го правя на кростренажора :)

30.09.10
09:22

казано от miroslav_stoev на 24.09.10, 05:33:

Oбщо взето изчетох целият нет за кардио тренировката и не можах да си отговоря на следният въпрос (може би не ми стига мозък ли - не знам ) ; та въпроса ми е - след тренировка колко пъти седмично да правя кардио?  (15 - 30 мин.) и колко това ще сваля от мускулната ми маса при положение ,че корема ми е затлъстял (обилно) .Благодаря предварително.

Да бе пуснал една снимка на тлъстия корем. Не мога да преценя какво разбираш под “обилно” затлъстяване. За мен “обилно” е една моя снимка в галерията ми. За други “обилно” означава замазване на плочките. Аз клоня към мезоморфен ендоморф (като цяло съм ендоморф) и това изисква много усилия за да се достигне и поддържа по-нисък % мазнини. Ти какъв тип си? При различните типове, режимът е различен. Ако бързо гориш, няма да имаш нужда от много кардио, а умерено - ех.: 3 път седмично след силова тренировка. Храната е още по-важен фактор! Но и там опираме до телесния тип.
Конкретно мога да ти отговоря на въпроса за врметраенето - 30мин е достатъчно.

30.09.10
11:20

Да бе пуснал една снимка на тлъстия корем. Не мога да преценя какво разбираш под “обилно” затлъстяване. За мен “обилно” е една моя снимка в галерията ми. За други “обилно” означава замазване на плочките. Аз клоня към мезоморфен ендоморф (като цяло съм ендоморф) и това изисква много усилия за да се достигне и поддържа по-нисък % мазнини. Ти какъв тип си? При различните типове, режимът е различен. Ако бързо гориш, няма да имаш нужда от много кардио, а умерено - ех.: 3 път седмично след силова тренировка. Храната е още по-важен фактор! Но и там опираме до телесния тип.
Конкретно мога да ти отговоря на въпроса за врметраенето - 30мин е достатъчно.

Ами бих казал ,че бързо свалям килограми (но не и особенно мазнини) ,а корема определено ми е по-малък отколкото на снимката която имаш предвид ; ще кача няколко снимки тези дни (мисля ,че е тъпо да говориш с човек без лице :) ) . Целта на кардиото ми е просто да изгарям по-малко мазнинки , а не да оформям плочки ( поне за близката 1 година :) ) . Правя кардиото ,поради простата причина ,че не се храня според определен грамаж ,а колкото ми се яде ( и за това ме е страх да не би въглехидратите да са ми множко )  и исках да знам колко дни и колко време (като се има предвид ,че го правя след тренировка) да го правя :) .

За сега правя хиит по 15-20 мин.

30.09.10
11:32

Както ти казах, дори да не е хиит, по 30 мин кардио след тренировка е ОК. Все пак трябва да се ограмотиш (ако не си наясно, разбира се) какви въглехидрати е добре да избягваш и кои са си направо полезни. Също така е добре да се ориентираш грубо в грамажа, който трябва да приемаш на ден за да не покачваш теглото.

30.09.10
12:30

Под въглехидрати имам предвид - ориз и картофи (понякога и по-малко ‘’черен’’ хляб) .

30.09.10
13:09

Кардиото го прави поне 4 пъти на седмица ,като е най-добре да е след тренировка или сутрин на гладно.А относно табата може да го правиш като редуваш  лицеви опори и клекове  без тежест ,иначе с други упражнения ще ти е доста трудно.

казано от miroslav_stoev на 30.09.10, 12:30:

Под въглехидрати имам предвид - ориз и картофи (понякога и по-малко ‘’черен’’ хляб) .

боб,леща.... тея култури също са добра опция, защото имат и влакна :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 01.10.10 16:07.

01.10.10
05:03

лещата е ужасна :) (лично мнение)

22.11.10
20:11

За да не пускам нова тема ще продължа тази. Въпросът ми е каква трябва да бъде интензивността на кардио тренировките. От 4 месеца спазвам хранителен режим за корекция на теглото и съм свалил 30 и няколко кг, като целта ми е да изчистя още около 10-15 кг. Миналата седмица си взех вело, за да започна кардио тренировки. За сега правя всяка сутрин по 30 мин като гледам пулсът ми да е около 60% от 220-24г. Кардиото го правя нагладно. За момента не се занимавам с други тренировки. В каква посока трябва да продължа с кардио-то, трябва ли да имам дни в които почивам. Освен комплексното сваляне на килограми искам да се оттърва от корема и паласките.

Всички питат само за кардио, а никои не иска да спазва хранителен режим. Без подходяща диетка няма да направите нищо. Хранителен режим + силови тренировки = “топене” на мазнини. Кардиото се включва след време, та дори може и да не се наложи. А ако пък правите кардио без силови тренировки е още по-лошо. Моят съвет - http://www.bb-team.org/articles/1548/#axzz1675zHF4M + Фитнес Програма ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.11.10 13:59.

23.11.10
18:20

Аз спазвам хранителен режим. И до месец два ще започна интензивни тренировки, но сега искам да ускоря процеса на изгаряне на мазнини с въртене на велото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1