10.09.10
14:45
Искам да попитам за млякото (варено за пиене ) до колко е полезно за фитнеса. И по точно за козe мляко !
Темата беше редактирана от Росен Петров на 10.09.10 15:50.
Сега ще почнат споровете. Аз казвам, че млякото не става за нищо, друг само такова “яде”, така че сам си прецени.
Имах един период в който приемах по 3-4-5 литра мляко на ден + още много храна.Тогава дръпнах много бързо на килограми,НО бях постоянно подут и с огромен корем.Ходех в тоалетната по 3-4 пъти на ден.
От известно време спрях прясното мляко и производните му(почти всички) и мога да кажа,че нямам никакви проблеми със стомаха и се чуствам по-добре.
За мен е лесен и бърз начин за покачване на килограмите,но постоянния дискомфорт,който ми докарва ме отказа от употребата му. ;)
11.09.10
07:53
казано от silver_surfer на 10.09.10, 14:45:
Искам да попитам за млякото (варено за пиене ) до колко е полезно за фитнеса. И по точно за козe мляко !
Козето е много добро защото е по-близко до майчиното
Зависи до каква степен организма ти произвежда лактаза. Как ще го разбереш - пиеш литър мляко и сам ще разбереш. Имай на предвид че ако не си употребявал по-големи количества от него, с времето още повече намалява неговото производство.
11.09.10
15:17
Ами ако си ектоморф млякото ти е идеално допълнение към хранителния режим говорим за твърда храна и някой друг литър пълномаслено мляко в горница.Един мой приятел който трудно омазнява на ден хапва по няколко яйца,300-400 гр месо и 2-3 литра мляко,преди наблягаше само на месо и яйца,но откакто почна мляко започна да прогресира повече.Ако си ендоморф обаче трябва да го избягваш,но пък извара може да си хапваш спокойно.
казано от Миsh0 на 10.09.10, 15:18:
Сега ще почнат споровете. Аз казвам, че млякото не става за нищо, друг само такова “яде”, така че сам си прецени.
Млякото е прекрасен източник на белтъчини, въглехидрати и мазнини. Има много калции и други минерали. Има много витамини. Вкусно е и леко. Разгражда се бързо и безпроблемно. Протеина му се усвоява цялостно. Перфектната храна за всяко време през деня.
Мнението беше редактирано от El padre на 11.09.10 17:25.
Айде стига спорове.. ако млякото е тъпотия тогава защо клек и МЛЯКО действа ?
11.09.10
18:03
То клекът в 20 повторения и без мляко действа...Иначе аз съм ЗА млякото,въпреки че последно време не пия.
12.09.10
05:45
казано от az100yan на 11.09.10, 18:03:
То клекът в 20 повторения и без мляко действа...Иначе аз съм ЗА млякото,въпреки че последно време не пия.
х2
Важно е какви са тези калории..
да млякото има белтъчини,калории,но съдържа и лактоза-прост захарид.покачва се инсулина и почват тъпните тогава.освен това има натрии и задържаме вода...
ако толкова искате калции-в зеленчуците е по - добре усвояем...
лично не го приемам млякото
28.09.10
16:19
Малиии на 2 чаши топло мляко, 10гр. захар, 40ккал. .. край, свърши света, качихме инсулина до невоабразими граници, кво че прайме ся леле, целия ден се проваля, тренировките се обезсмислят, цялата седмица отиде на вятара и качихме 3кг. мазно и то само на корема и задника.. олеле ;(
Srly get real..
@silver_surfer
Ако не си Lactose intolerance пии мляко, ако ти се пие. Има протеин, има мазнини, има въг. и е приятно на вкус. Няма никакъв проблем да го вкараш в режима си на хранене. Аз лично редувам киселото и прясното мляко сутрин с мюслите и понякога преди лягане или късно вечер пия по 2-3 чаши.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 28.09.10 16:20.
10 грама захар ама хората пият по литри от млякото,особено както ти вкарваш и мюсли!
освен това мислите ли , че това мляко си е ‘’мляко’’ ,говоря за това в магазина!
28.09.10
19:27
@Sabotage
Освен ако не пиеш по 5-7 литра на ден не виждам проблем. Дори и тогава най-големия ти проблем от млякото ще е ходенето до кенефа през 15 мин. 1 литър мляко на ден е нищо като ккал., има/няма 350-450 ккал., ако няма с какво друго да си ги попълваш, млякото е точно толкова добър източник колкото и много други храни. Това за мюслито ще се направя, че не съм го видял. А по въпроса с “млякото от магазина” и вобще храните които купуваме вече е коментирано достатъчно. Ако искаш еко храни отиваш на село да копаш и да гледаш животни, ако не - търсиш възможно най-еко продуктите на пазара и купуваш от тях.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 28.09.10 19:28.
за тия 400 калории според мен може да се набавят макронутриентите от други храни,като избягваме натрия и лактозата.
точно по тая логика ‘’е от 10 грама лактоза кво щи стане’’ може и да се мине на ‘’от една кола к’во ще ми стане’’ и т.н.
един приятел дори си миеше зъбите със сода докато чистеше,защото в пастата има пак захари...
все пак ако ще се хващаме с нещо да го правим както трябва. : - )
разбирасе,въпрос на лично предпочитание е...аз главно заради това не пия мляко,въпреки , че мога да си набавя баш истинско (баба ми има крави)...
29.09.10
19:31
казано от Crazy_With_Razor на 28.09.10, 16:19:
Малиии на 2 чаши топло мляко, 10гр. захар, 40ккал. .. край, свърши света, качихме инсулина до невоабразими граници, кво че прайме ся леле, целия ден се проваля, тренировките се обезсмислят, цялата седмица отиде на вятара и качихме 3кг. мазно и то само на корема и задника.. олеле ;(
Srly get real..
@silver_surfer
Ако не си Lactose intolerance пии мляко, ако ти се пие. Има протеин, има мазнини, има въг. и е приятно на вкус. Няма никакъв проблем да го вкараш в режима си на хранене. Аз лично редувам киселото и прясното мляко сутрин с мюслите и понякога преди лягане или късно вечер пия по 2-3 чаши.
голяяяяяяяма грешкаааа е млякото (прясното мляко) преди лягане... ГОЛЯМА>>>!!!
АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ ТОА ПА СИ МИЛ ЗЪБИТЕ СЪС СОДА ЗАЩОТО В ПАСТАТА ИМАЛО ЗАХАР ROFLMAO !!!! АХАХАХАХХААХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ .. А иначе нещата с домашното краве мляко и лактозата как седят ?
29.09.10
21:33
казано от Sabotage на 29.09.10, 18:57:
за тия 400 калории според мен може да се набавят макронутриентите от други храни,като избягваме натрия и лактозата.
Да, щото от натрия и лактоза се умира.. oh wait.
точно по тая логика ‘’е от 10 грама лактоза кво щи стане’’ може и да се мине на ‘’от една кола к’во ще ми стане’’ и т.н.
Да, щото от 1 кола се умира.. oh wait.
един приятел дори си миеше зъбите със сода докато чистеше,защото в пастата има пак захари...
Това.. не знам как да го коментирам дори. Тоест знам, но не знам как да го направя без да звучи обидно, но дебрите на “лекия” сарказъм и “прикритата” ирония са непознати все още за мен.
все пак ако ще се хващаме с нещо да го правим както трябва. : - )
С какво точно си се хванал, че не ми става ясно? Мистър Олимпия ли ще ставаш? Маратон ли ще спечелиш? Дори мр. Олипия не яде само безвкусни бълвочи, това мисля ти е ясно. Никой нормален човек не може постоянно да спазва хран. режим и да се ограничава от всичко вкусно. Това си е болестно състояние и не го одобрявам. Ако ти е кеф цял живот като излизаш с приятели или гаджето да си на минерална вода и салата това си е твоя работа, други имаме живот да живееме и не се филмираме по отношение на такива неща като храна. Имаш ли мярка, спортуваш ли редовно - нямаш проблеми. Почти не минава седмица без да си позволя нещо странично от хран. ми режим - било бира, пица или нещо сладко. Нито ми пречи на тренировките, нито на хран. режим, нито на талията.
разбирасе,въпрос на лично предпочитание е...аз главно заради това не пия мляко,въпреки , че мога да си набавя баш истинско (баба ми има крави)...
Разбира се. Както имаше един лаф - щом те влече. Не съм човека дето ще ти казва какво да ядеш и т.н., но пък и няма стоя и да не коментирам за нещо за което имам различно мнение. Още повече за някви такива крайности като филмиране с храна. Що всеки се филмира с храната, ама никой не се филмира със спорта и тренировките? Ей това искам да знам.
казано от johny_trevata на 29.09.10, 19:31:
голяяяяяяяма грешкаааа е млякото (прясното мляко) преди лягане... ГОЛЯМА>>>!!!
Огромна направо, чак не знам как още съм жив..
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 29.09.10 21:47.
29.09.10
21:48
Не само това ама принципно не се и яде.. :D
30.09.10
06:07
казано от Петко К на 29.09.10, 21:42:
Само да отбележа, ако някой не знае - в пастата за зъби НЯМА захар.
Ами питай Белчо !
казано от Miro Gi4ev на 30.09.10, 06:07:
Ами питай Белчо !
Мани го него, той е с друга диагноза.
01.10.10
06:21
казано от fam0us на 30.09.10, 11:54:
казано от Miro Gi4ev на 30.09.10, 06:07:
Ами питай Белчо !
Мани го него, той е с друга диагноза.
x2