Кока Кола лайт

12.04.05
14:04

Фирмата има добро реноме, но това ми се вижда съмнително: в 100мг. се съдържа само 0.18ккал, т.е. ако изпия едно шиши 1.25л ще приема само към 2.5ккал. Възможно ли е тази напитка да бъде толкоз некалорична

12.04.05
16:02

Калорийте наистина са толкова, но четох разни гадни неща за аспартама (съставаката която е основният подсладител), където го изкарват едва ли не по вреден от захарта. А дори и на битката за олипия ако сте обърнали внимание, Мелвин Антъни казва да не се прекалява с диетичните продукти, защото предизвикват киселини. Но въпреки всичко, аз от време на време си взимам.

12.04.05
23:18

Прав си за аспартама, ама и в дъвките го има (орбит)! А аз си ги дъвча на поразия!

12.04.05
23:21

Преди малко изпих още 2 литра кола и ми  стават общо 16 литра течност за деня :D . Просто не издържах, но преди това я разгазирам.

12.04.05
23:30

Ей, то това предсъстезателната подготовка голям зор бе! Хе, хе, успех в събота, ще съм там да те снимам!

12.04.05
23:36

[quote author=”Чукундур”]Просто не издържах, но преди това я разгазирам.

Доказателство че к’олата съдържа субстанции, които водят до пристрастяване. Но се оказва също, че колкото и бързо се пристрасти човек, толкова по-бързо може да се откаже. Всичко е в мозъка(и смятам , че Чукундур е последния човек, който трябва да убеждавам, като се има впредвид че е дисциплиниран билдер) -  тялото не се нуждае от “вълшебните” съставки на колата, но мозъка казва - трябва да пиеш кола.
С мен се получи същото когато оставих хляба настрана (само макароните и спагетите не ги ядях с хляб, но май щях да пробвам). Но 2-3 дена беше странното чуство от липсата му. После даже не се сетих какво е това “хляб”.
После процеса се повтори при отказването на вечерните “леки” (разбирай  ядене колкото за 2 дена калории) хранения точно преди лягане. Но след 2-3 дена дисциплина и всичко е на мястото си.

А ако няма дразнители около теб всичко става по-лесно.

Чукундур лесно можеш да откажеш колата, само малко требва да се стегнеш (2-3 дена без нея) и си готов. Но ти си го знаеш това де, просто искам да дам съвет на хората които си мислят че било невъзможно да се откажат от вредни навици или храни/напитки.

Пробвайте - няма да боли (много). Успех!

12.04.05
23:58

Ами на мен колата даже ни ми харесваше много, ама я пиех, защото всички пиеха. Отидеш някъде на кафе и си вземеш кола за пиене. Отидеш на купон, там има кола за пиене (и водка ;) ).
Скоро ще стане една година, откакто не съм пил кола или други газирани напитки.
Същото е и с хляба - изобщо не ми липсва, нито се сещам за него.

13.04.05
13:43

[quote author=”Чукундур”]Преди малко изпих още 2 литра кола и ми  стават общо 16 литра течност за деня :D . Просто не издържах, но преди това я разгазирам.

нечовешко е да пиеш 2 литра газирано. Корема става като аквариум :D разгазиравето е здължително! :D

13.04.05
16:09

Ами аз не съм пристратен просто понякога когато се изнервя си взимам и наистина помага, просто съм пристрастен към сладкото,а не към колата и тази диета направо ме убива. Иначе когато не съм на диета почти не пия кола или други такива, за сметка на шоколадите :D.  Даже сега дори по цяла седмица понякога не се сещам за кола, но диетата наистина изнервя и предпочитам аспартам пред никотин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1