30.09.10
18:35
Здравейте, нов съм в този форум, като регистриран потребител, но отдавна следя случващото се тук. Прегледах по-голямата част от форума но неможах да намеря точни отговори на някои неща.
Бих желал да ви попитам как смятате програмата и диетата ми, и да ми дадете малко съвет евентуално какво да променя. Проблемни са ми гърдите(гоним по-голяма маса) и ръцете, същото.
Значи на 19 години съм. Тренирам от 4 години активно без прекъсвания. ! година основно кардио, кофички и лостове. ! година главно за издръжливост, и последните 2 години маса и масивност.
Употребявам аминокиселини и витамини в момента. Пил съм протеини, глутамин, креатин, BCAA, таурин, казеин, стромба, тестостерон енантат, дека-дураболин и сустанон общо в 2 цикъла.
Тренирам по следния на4ин. 4-и дневен сплит.
Поеделник:
Гърди( хоризонтална, горна и долна лежанки, флайс, и на гладиатор)
Бицепс ( прав лост от седеж и стоеж, концентрични сгъвания с дъмбел и чукови сгъвания)
Трапец ( само с дъмбел )
Вторник:
Гръб( мъртва тяга, гребане, скрипец)
Трицепс ( лежанка с тясен хват, френско, и скрепци)
Рамо (задно средно и предно в един ден, само свободни тежести)
Четвъртак:
КАто понеделник.
Петък: крака вместо гръб другото същото.
Примерният ми храноден е
7:30(преди закуска) - 50-70 грама ядки(лешници или рехи) с 1 супена лажица мед и 1 лимон
Закуска(8:00) 3 яица, 500гр кисело мляко, 100 грама овесени ядки
10:00 - аминокиселини, банан
12:00 обяд - 200грама пилешки гърди или риба, 200 граам ориз, 50 грама хляб, 300 грама зеленчуци
14:00 (начало на тренировка) - аминокиселини, 1 голям банан.
15:00( край на трениоровка) - аминокиселини, 50 граам суроватъчна пудра и един голям банан
16:00 250 грама пилешки гарди или риба, 200 грама ориз или картофи, 50 граам хляб, салата
17:00 витамини = 500 грама кисело мляко
20:00 вечеря - месо 200-250 грама 150 граам ориз/картофи + салата
22:00(преди лягане) - аминокиселини и голям банан.
Висок съм 1.74см, тежа 92кг. Гръдна обиколка 126см, ръка 44см, талия 88см, бедро 62см
Бих желал д ададете съвет по програмата и естествено забележките си, проблемът е, че не ми вървят гардите много много, дори при тея упражнения и диета, а и немога д апрекалявам с тежестите имам малка херния доло в дясно.
Много са упражнениата а вероятно и сериите.Според мен 7/8 серии са достатачно но да са тежки над 80% от макса.
Ами според мен е нормално да не ти вървят гърдите, след като ги тренираш 2 пъти седмично с по 5 упражнения. Всъщност, не си казал сериите, но предполагам че правиш минимум по 3 на всяко. Тъй като тесния хват натоварва и гърдите, на практика ги натоварваш 4 пъти седмично. Същото важи и за ръцете и раменете, да не говорим, че рамото го правиш след трицепс.
За бицепс имаш повече упражнения, от колкото за гърба, и ги тренираш 2 пъти седмично, а гърба само веднъж. Сам можеш да си направиш сметката кои групи са по-големи и важни.
казано от Петко К на 01.10.10, 06:19:
Ами според мен е нормално да не ти вървят гърдите, след като ги тренираш 2 пъти седмично с по 5 упражнения. Всъщност, не си казал сериите, но предполагам че правиш минимум по 3 на всяко. Тъй като тесния хват натоварва и гърдите, на практика ги натоварваш 4 пъти седмично. Същото важи и за ръцете и раменете, да не говорим, че рамото го правиш след трицепс.
За бицепс имаш повече упражнения, от колкото за гърба, и ги тренираш 2 пъти седмично, а гърба само веднъж. Сам можеш да си направиш сметката кои групи са по-големи и важни.
Преди няколко месеца в продължение на 50 дена правих гърдите по 1 път на седмица, не останах доволен. Да правя по 3 серий за гърди от всяко упражнение. Но за бицепс и гръб иам разлика, за гръб правя по 5 сериий от упражнение, а и загрявката ми вскеи ден включва и набирания...
Дайте някакъв пример за подходяща програма. Далеч съм о тмисълта че съм всезнаещ, отворен съм към идей, а и затова писах тук :)
Сложи аминото след ставане заедно с меда и премести ядките през деня,сутрин не ти трябват избщо,също банана преди тренировка го премести при другия след или без него.Преди лягане използвай бавен протеин не аминк.,които се се усвояват максимално бързо,само ги хабиш тогава.Аз като ти гледам режима ти прекарваш доста време на масата или около нея :).
казано от Biad__ на 01.10.10, 12:58:
Сложи аминото след ставане заедно с меда и премести ядките през деня,сутрин не ти трябват избщо,също банана преди тренировка го премести при другия след или без него.Преди лягане използвай бавен протеин не аминк.,които се се усвояват максимално бързо,само ги хабиш тогава.Аз като ти гледам режима ти прекарваш доста време на масата или около нея :).
С протеин преди лягане, дори и суроватка омазнявам много. Мерси за съветите по диетата, по-големит ми проблем е тренировката :)
Прекарвам немалковреме на масата, и немалко време и по залите. Имам амбиций, мераци и възможности доняакде, да ги постигна.
казано от Biad__ на 01.10.10, 15:58:
Защото суроватката не за преди лягане,заложи на казеин или яйчен.
Ясно ми е кое за кога е, въпроса е, че какъвто и вид протеин да е преди лягане, омазнявам. Да използвам момента и д апопитам за някаква идея за изчистване на малко подкожни мазнини в областта на корема, но бяганенемога имам херния...