01.10.10
14:17
Здравейте,
дано съм уцелил раздела с питанките си ...
Та по същество... искам малко мнения и идеи относно растежа, и предразполагащите фактори . Сега, след известно време ровичкане из нета , разбрах, че това не е процес който може лесно да се манипулира, но някой от предразполагащите обстоятелства могат - говоря за глюкагон, стрес, аминокиселини и хипогликемия. Чудя се всъщност, възможно ли е наистина легане на гладно преди сън , да има някакъв положителен или значим ефект.От друга страна това е анаболен процес и стабилното хранене през деня смятам, че е излишно да се споменава... Имам предвид последното хранене да е около 18-19-19:30 часа , когато времето за лягане е 22-23:00 да речем (давам пример според моя режим).Също така трябва да вметна средно 3-4 пъти седмично тренинорвки на лостове, с цел поддържане на тегло и мускулатура,които се случват около 14-15 часа. Обаче мисля ,че протеиновите нужди малко ми дават зор(засега приемът е средно 75гр при мерки 75 кила 180 см ръст).
Мисля си да вкарам някакви аминокиселини в дневното меню - на закуска и вечер преди лягане. Биха ли спомогнали растежа, като се има вредвид, че са едни от факторите които пригодяват секрецията на РХ. На сутринта следва още една доза аминокиселини редом с закуската. Предполагам ,че като по този начин ” подсиля” стимулиращите обстоятелства, ефекта би бил по-благоприятен.
Мнения, критики , пишете смело стига да са стабилно подкрепени ,а не голи предположения.
П.С: Интересува ме растежа като цяло на организма, а не мускулатурата само.Надявам се, че не съм оставил много неяснотии .
Темата беше редактирана от poredenUSER на 01.10.10 14:22.
То целия ти въпрос е неясен ... за мускулен растеж 75 грама протеин на ден са твърде недостатъчни , направи ги поне 140
Вместо неизгодни аминки си купи месо и яйца, за да може да си набавяш по 150 грама протеин на ден.
01.10.10
16:14
От 75 до 100 гр. средно на ден ми е приема.Тренировките са ми през 2 дена, 4-тата е рядкост , и с 2 дена почивка до 100 гр на ден мислех , че е достатъчно ? И в тренировачен ден след тренировката имам 2 хранения с по 25 гр протеин до преди вечерта, пък и нито меса , нито яйца липсват в храненията (почти всяка сутрин закуската е овес + 4 яйца). А относно лягането на гладно ... и евентуално малко аминокиселини преди сън ? Дали ще е ефективно относно цялостния растеж ?
Мнението беше редактирано от poredenUSER на 01.10.10 16:17.