Ръце - заякване.

28.09.10
22:24

Здравейте.
Ще пропусна да коментирам,че въпросите ми ще ви се сторят може би доста “тъпи”,защото има хора,който сигурно доста разбират и биха се учудили как може да се задават въпроси от такъв вид.

Та въпросите са ми такива:
Можете ли да ме посъветвате ...

-Как да направя ръцете ми по-голями и силни от лакътя надолу,сигурно има специялни неща,благодарение на който се постига ?
-Как да направя ръцете си малко по-голями и здрави в домашни условия и като включиме също и успоредка и лост ? (Това като цяло).

Благодаря ви много и дано проявите разбираме :P.

Поздрави.

Георги

28.09.10
22:31

Набирания и кофички. Като начало.

28.09.10
22:40

Благодаря ти за отговора Петко.
Кофички правя от около 1 година макар и не на режим понякой път 1 месец се стегна,после не правя 2-3 седмици и така на периоди ... мисля,че ми помага за гърба.
Набирания също съм правил макар и не кой знае колко ...
Особено кофички съм правил постоянно 1-2 месеца,но ... :D
Но от лакътя надолу съм си почти същия .....

Мнението беше редактирано от Nownownow на 28.09.10 23:17.

АЧ

29.09.10
06:05

Кофите ти помагат за гърдите, набиранията за гръб и бицепс.

29.09.10
07:03

каквото и да правиш 1 път месечно няма да имаш резултат. Кофите и набиранията 3 пъти седмично опитай. Купи си 2 разглобяеми дъмбела и ще правиш упражнения за всички мускулни групи у дома.

29.09.10
08:21

казано от GoSHooo на 28.09.10, 22:24:

-Как да направя ръцете ми по-голями и силни от лакътя надолу,сигурно има специялни неща,благодарение на който се постига ?

Това от лакета надолу се казва предмишница. Ето упражнения описани в сайта http://www.bb-team.org/fitness/exercises/forearms/#axzz10u3RSpHD наблегни на последните 2. Ако нямаш лост или дъмбел не знам с какво може да заместиш но пък има друго много добро упражнение в домашни условия самоче натоварва друга част на предмишницата. Хващаш една табутерка/стол с кръгли крака или такива които са ти удобни за хващане.. подпираш ръцете на коленете както е показано в упражненията на сайта или където ти е удобно а може и  просто както си прав с леко свики лакти и с ръце във въздуха.. Та с въпросната табуретка започваш да свиваш китките нагоре - надолу и си бомба :) Хвата е все едно държиш чук.. то няма и как иначе да е хванеш де. Хубавото на това упражнение е че колко по назад държиш краката толкова по тежко става и обратно колкото по напред си хванал краката толкова по леко е. Може и с една ръка да се прави. Най вече се развива онази част до  самия лакет.. то се вижда кое се мърда като се прави..

Купуваш си и нещо за стискане и си 6. Има едни такива ръчки за стискане http://www.insportline.bg/348/ най различни.. дори и с променяне на напрежението http://www.harbingerbg.com/rakohvatka-za-predmishnica-s-promenlivo-saprotivlenie
На мен повече ми харесват гумичките но пък не мога да си намеря подходяща дебела гума... все продават едни тънички които за нищо не стават. Единствено тези тук изглежда по яки от обикновенните но пак не са кой знае ква сила http://www.insportline.bg/1614/

ПС. Ако някой знае къде продават гуми за стискане дебели да сподели майна ? :)

Мнението беше редактирано от Manigga на 29.09.10 08:30.

29.09.10
08:53

Благодаря ви много на всички.
А на тебе Manigga специални благодарности,благодаря ти че се потруди пич :).
Ще ги пробвам да и мерси,че ми каза,че така се казва “предмишница”,поне вече знам какво търся :D :D :D.
Днеска ще пробвам упражненията и такаммм :).

Всъщност тренирам футбол и се колебая дали да почвам с упражнения като кофички,набирания,лицеви опори и тем подобни ...
Правил съм но както казах не толкова сериозно,мисълта ми е да почна сериозно.
Но знам,че от фитнеса тялото се забавя,та ако може да дадете някой съвет ако има някой тука,който да е тренирал някакъв спорт в който е има тичане и е минал и през фитнес програма,да каже ефекта,как се е чувствал ?

29.09.10
09:06

Колкото повече маса качваш, логично е да ставаш по-тромав, но си има оптимални варианти, които не пречат и в същото време масата е прилична. От лостове и успоредки не се притеснявай, няма да те направят голям.

АЧ

29.09.10
09:25

Щом тренираш футбол, лостовете са за теб. Това е моя съвет.

29.09.10
10:30

Голями сте пичове ;) !
Толкова бързи отговори—- прекрасно.
Ето защот форума е толкова известен и ще става все по-известен благодарение на такива хора като вас . > Само така пичове !
Благодаря ви много,вече мога да съм спокоен,че те са само в плюс.

01.10.10
19:38

За предмишници ще ти споделя едно упражнение “убиец” :D Взимаш нещо с цилиндрична форма по средата на което има въже и за края му закачаш тежести, ако няма специални като във фитнесите използвай въобръжението си. Изпъваш ръцете право напред и започваш да навиваш и развиваш. Може да звучи глупаво, но след това много ми пари на предмишниците.

Относно предмета с цилиндрична форма това може да бъде някаква по-дебеличка пръчка, желязо и т.н. Аз примерно имам една гладко издяла пръчка с диаметър 5-6 см и по средата на дължита и си пробих дупка и завързах едно въженце. От мазата намерих едни железа с удобна форма и ги завързах за края на въжето.

Но да знаеш че това е упражнение за сгъвачите и разгъвачите на китката(Wrist flexor & Wrist erector мисля че бяха на английски), а за сгъване на бранхиорадиалиста, мускула който сгъва предмишницата към мишницата може просто да се набираш със супиниран хват(дланите ти НЕ сочат към теб,а обратно) Да занеш че този мускул е най-големия в предмишницата и тренирането му ще създаде така желания визуален ефект от теб. Но моето лично мнение е, че визия от типа Попай Моряка не е сериозна. Не че не е хубаво на имаш големи предмишници,не хубаво когато са горе-долу колкото мишниците.

01.10.10
20:13

Дам , това с въжето е много готино.. и аз имам домашно такова приспособление обаче е с пробита тръба , въже и пробит дъмбел. Много добре натоварва по 4 различни начина... Мисля че от боксьорсктие салони е излезнал този метод поне така съм чувал.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1