01.10.10
19:18
видях на някои места да пише, че овлажнен креатин става на креатинин и е токсичен; моя креатин малко се е овлажнил и сега не смея да го пия, а и глутамина някак се е овлажнил - станал е на бучки и не се разтваря напълно, както преди, обаче за овлажнен глутамин не можах нищо да намеря. какво да правя, да ги хвърля ли?
01.10.10
19:27
Циклизирането на креатина до креатинин не е толкова лесно. Даже при оптимални условия - рН 3,5 и температура около 70 оС, пак му трябват около 2 часа за циклизация над 90%. Наличието на влага при относително хигроскопични съединения, зависи силно от размера на частиците. Колкото е по-фина структурата, то развитата повърхност е относително по-голяма и по-лесно се овлажнява. Почти всички аминокиселини, които не са на едри кристали лесно се овлажняват. Проблемът е влагата да не толкова, че да създаде предпоставки за микробиологично развитие.
п.п. Ако имаш едни малки пакетчета със силикагел, които ги слагат в кутиите с таблетки и капсули или понякога в обувките, може да сложиш, за да задържат влагата в тях.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 01.10.10 19:50.
ти вероятно мислиш, че креатина ми е от съвсем скоро овлажнен, но той е овлажнен от почти седмица - може би и малко повече. глутамина е овлажнен от същото време. очевидно, ако е имало възможност увреждането да се избегне аз съм я изтървал; затова питам само има ли изобщо увреждане, което да ме накара да ги изхвърля, или все пак е безопасно да ги изпия? и, ако за креатина овлажняването е опасно, опасно ли е и за глутамина?
01.10.10
21:00
Щом не е започнал да си променя цвета или овлажняването да е толкова, че да има видими промени (фазов преход) едва ли е започнало някакъв разпад. Това не са вещества със спрегнати връзки, “ароматни” системи или нестабилни връзки в тях за да се скапят толкова бързо. Като те е страх изхвърли ги.