90 килограма разгъване за трицепс на скрипец ?

01.10.10
22:26

Здравейте !
Имам следният въпрос един приятел ми се похвали че направил 5-6 повторения на скрипец с въже за трицепс с 90 килограма.
Той не се занимава с фитнес,тежи около 100 килограма по принцип е здрав,но не тренира. Та въпроса ми възможно ли човек,който не се занимава с бодибилдинг да постигне това?

Това упражнение имам предвид:

Пише че пича да клипчето вдигал 90кг ама ръцете му са двойно по големи от тези на моя приятел.

ПС
Ако спечеля баса ще почерпя бира :)

01.10.10
22:58

Ми отидете в залата, където го е правил и да ти покаже ;)
Ако е реална, самата тежест, която е близка до теглото му ще го дърпа и повдига. Но на някои скрипци тежестите се делят на две, така че на такъв скрипец няма проблем.

01.10.10
23:11

Съвсем възможно е. Аз тежа 80кг, към момента ръката ми сигурно е 39-39.5 в най-добрия случай и мога да направя 8ца на 80кг (с въже не съм опитвал). Просто, както казаха по-горе, тежестта минава през макари, така че реално вдигаш половината на това.

02.10.10
00:29

Точно така, има макари и тежеста става 2 пъти по-лека. Тоя принцип се учи по физика, мисля, че в 7 - 8-ми клас. Ама все пак зависи от скрипеца, има такива на които повдигаш реалната тежест.

02.10.10
01:21

Във фитнеса където ходех вдигах 80 кг уж... най-вероятно са били 40 и малко от горе. След време отидох в зала където няма един стар уред и там 60 кг ми се видяха доста тежички, направих около 5-6 повторения.

02.10.10
04:29

Много зависи от уреда. Брой макари и др.неща.Силно ме съмнява да са реални 90кг.

02.10.10
05:01

Това за макарите ясно, но причината да не ми мине през ума е, че съм ходил в 2-3 зали и там скрипците излгежда бяха нормални.
Никога не не съм разгъвал повече от 40кг на скрипец, горе долу с толко си правех разгъване за трицепс с щанга от легнало положение и затова не можах да повярвам тоя пич като се изтърси с тия 90кг разгъване на скрипец и 115 гребане на долен скрипец.
Явно машината, на която е пробвал е била от (бъгавите) :).

02.10.10
05:30

Понеже ми стана интересно и реших да проуча как макарите променят тежестта. В случая на повече скрипци има една неподвижна и една подвижна макара, което намалява тежестта двойно.
http://fizika.tomakardjiev.com/view.php?id=2

02.10.10
07:00

Всичко зависи от скрипеца, аз примерно в нас когато си бях правил ми беше много по-лесно отколкото в фитнеса, поради причината, която обясниха, в коментара над мен.

02.10.10
07:15

Еее, колко макари да е имал тоя скрипец. Според мен нетренирал човек трудно ще се справи и с 50кг, пък било то и с лично тегло над 100.

така е нашия е с една макара и всичко се усеща ‘’реално’’ така да се каже има някой с 2,3 дето... сигурно и аз ще направя с 70кг :D:D

02.10.10
08:11

Да не би скиреца да е по американските изчислявания lbs ? и тея 90lbs да се реално 40 кг. ?

в български фитнес... американски цифри... доста груба грешка на собственика ще е това си мисля

И аз съм прави с 90кг за трицепс, 10-ки.Просто скрипеца може да е такъв, на други съм се мъчил на 30-40кг :D

03.10.10
17:40

не сте ли учили физика (и в частност - механика) в училище???? и правете разлика между “скрипец” и “ролка” ;)
който го интересува, може да си намери схема из интернет. само ще спомена, че след всеки “скрипец” тежеста намалява наполовина

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1