02.10.10
18:14
Значи свободен съм от понеделник до петък.Обаче всеки ден знам,че не е добре да се тренира,но понеже тренирам с дъмбели вкъщи и ми се вижда малко да тренирам понеделник,сряда и петък.Та въпросът ми е,добре ли е да тренирам понеделник,вторник,четвъртък и петък.И ако се тренира от понеделник до петък всеки ден прекалено ли ще бъде?
Зависи от много фактори, но в основата е степента на натоварване и нивото на възстановяване.
Например не можеш всеки ден да се скапваш (не да се позапотиш, а да се скапваш буквално) и да не се храниш достатъчно от към количество и качество. Както и надали е удачно да се чешеш между краката докато тренираш, пък да си съдираш задника от хранене, не мислиш ли?
Намери си баланса, експериментирай няколко седмици, дори месеци. Така ще знаеш точно колко храна ти трябва според целите при определен тип тренировки. Тези загубени седмици и месеци ще ти се оптлатят с години напред. Ако не ги извървиш сега, тези години напред може да се окажат пълен фал, защото така и не си се научил да боравиш с тялото си и съответно резултатите няма да са налице, или ще са незадоволителни.
Моя съвет е да вземеш готова програма (според стажа ти!) и по нея да нагаждаш храната. С времето ако имаш леки изменения, ще караш по усет.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 02.10.10 18:19.
02.10.10
18:27
еми тренираш понеделник и вторник почиваш в сряда тренираш в четвъртък и петък и събота и неделя ти идват почивка... 3 почивни дни мисля, че са достатъчни ( зависи от типа тренировка де )