Диета на момиче. Моля по-опитните дами( И не само) да ударят по едно рамо. :)

02.10.10
21:39

Здравейте, бихте ли ми дали съвет за следната диета за сваляне на килограми на момиче. Тежи 60кг, 170висока на 17години
Вело ще кара 3 пъти седмично, не иска да тренира. К’во да праим. Сметнах, че и трябват ок. 2100 калории, тоест 1850-1900 да приема на ден мисля, че е ОК.
Всичко ще става бавно и постепенно, няма да минава директно на диета. По кило на месец, мисля, че ще свали, което е ОК.
На 2рия месец мисля да и кажа да поддържа 2 седмици. След това от начало, с леки корекции в храненето.

ЕДИТ: Ротация, по идея на Вероник и Карпи, за което им благодаря ;Р

Закуска1: 300гр.грейпфрут + 3яйца + 3фпх / 100+250+200/ =550КК
Закуска2:/ в училище/ 150пиле + 50гр. овес = 500КК
Обяд: 150риба тон на скара + 40гр.овес = 500КК
Вечеря1: 150пиле + 35гр. суров орех = 400КК
Вечеря2: 100гр. извара “Мероне” обезсмаслена = 100КК
—2050-2100KK

Закуска2:/ в училище/ 150пиле + 40гр. овес = 400КК
Обяд: 150риба тон на скара + 20грама суров орех = 400КК
—-1850-1900KK

Закуска2:/ в училище/ 150пиле + 40гр. суров орех = 400КК
Вечеря1: 150пиле + 20гр. суров орех = 300КК
——1700KK

Разбира се, ще има и салати.
Благодаря за идеите, не се бях сетил за ротация
Овеса се заменя с ориз, пълнозърнест хляб, грейпфрута с друг плод по желание, пилешкото с телешко, рибата с друга такава - не много мазна
Ореха с масло,сметана или друга сурова ядка.

Темата беше редактирана от alabalaa на 03.10.10 15:28.

02.10.10
23:29

alabalaa май тази девойка няма нужда от диета,а просто да спортува за здраве. При ръст 170см и 60кг какво иска да сваля? Това са нормални килограми.

02.10.10
23:39

Има 3-4кг, които я дразнят :)

03.10.10
05:07

казано от alabalaa на 02.10.10, 23:39:

Има 3-4кг, които я дразнят :)

http://www.bb-team.org/blog/3830/#axzz11GjkDzbt
Да прочете тази статия тогава!!!

казано от Hiya на 02.10.10, 23:29:

alabalaa май тази девойка няма нужда от диета,а просто да спортува за здраве. При ръст 170см и 60кг какво иска да сваля? Това са нормални килограми.

х4

просто и трябва малко спорт да си стегне тялото... сега това, че може да има къде да щипне не трябва да я навежда на мисълта, че е дебела със спорт ще се оправи...

03.10.10
07:56

Вижте, понякога и костната структура има значение, определено 60кг са доста за човек като нея, на този етап.
Моля, ако някой може да каже две думи за диетата :)

03.10.10
08:14

казано от alabalaa на 02.10.10, 21:39:

Здравейте, бихте ли ми дали съвет за следната диета за сваляне на килограми на момиче. Тежи 60кг, 170висока на 17години
Вело ще кара 3 пъти седмично, не иска да тренира. К’во да праим. Сметнах, че и трябват ок. 2100 калории, тоест 1850-1900 да приема на ден мисля, че е ОК.
Всичко ще става бавно и постепенно, няма да минава директно на диета. По кило на месец, мисля, че ще свали, което е ОК.
На 2рия месец мисля да и кажа да поддържа 2 седмици. След това от начало, с леки корекции в храненето.

Закуска2:/ в училище/ 150пиле + 70гр. овес = 400КК
Обяд: 150риба тон на скара + 30грама суров орех = 400КК
Вечеря1: 150пиле + 50гр. суров орех = 400КК
Общо: 1850КК
А, забравих. При зареждането може би ще сменя орехите с овес :)

Добави още малко протеин(месо, яйца, извара, риба и т.н.), трябва да има поне 150гр. протеин, когато сваля, а сега има около 110гр. Орехите ги сложи при изварата, не при пилето. Нека яде повече зеленчуци, отколкото плодове. На първата закуска има много малко протеин.

Кога са тренировките и кое от яденетата предлагаш да е преди и след тях?
Не знам как кара вело, хийт ли прави или залага на по-продължително време. Според мен е добре да включва и двата варианта. Ще и се отрази по-добре.
Храненето ми допада, но може да и изготвиш дни, в които да има по-малко препечен хляб и овес (респективно въглехидрати), а да увеличиш мазнините (нека не са само от ядки). Да пробва 2-3 седмици, а ако не сте доволни - ще променяте нещо :)
Повече салати - при обяда, при изварата.
На закуска предполагам това са от малките филии хляб? Защото 3 яйца и 3 големи филии май дори и на мен ще ми дойдат в повече:):)

Протеинът според мен е ОК, имайки в предвид и тренировките.

03.10.10
12:02

Съгласен съм, салати забравих. Естествено, ще има корекции в храненето, в зависимост от това как и се отразява. Велото мисля да е 2 пъти по 30 минути преди вечерята, щото иначе е на даскало, а лично аз, не съм почитател на сутришното такова. И един път - хиит.
ОК, какво ще кажеш за следните дни:
Два дни с тази диета, трети ден заменям 70-те грама овес с масло/сметана. И четвъртия зарежда?
Фамъс, при момичетата не е както при момчетата, толкова протеин не и трябва, освен това, не тренира.
Относно орехите - при пилето мисля, че е по удачно. Вечерта да изгори малко, няма да е лошо. Тя изварата е 2 часа след орехите, така че проблем няма. При свалящите, според мен, е по - удачно  да съберат доста мазнини във вечерята, а след това изварата да е чиста, без нищо.

Мнението беше редактирано от alabalaa на 03.10.10 12:26.

03.10.10
12:47

Аааа, тя ще се навие ли на подобно меню?

Грейпфрут с яйца? Пиле с овес, риба с орехи? - за мен това са доста странни комбинации.

03.10.10
13:03

Всичко изисква жертви. Овеса с вода ако си го хапне, отделно пилето не е чак такъв проблем. Същото важи и за рибата и орехите : )))

03.10.10
14:56

Аз бих приложила въглехидратната ротация и бих редувала ниско, средно и високо въглехидратни дни. Не знам, защо си изхвърлил ориза, граха от менюто и плодовете. А и не е нужно да правиш жертви, за да постигнеш това, което искаш, защото правилно подбраните храни изядени в подходящото време и количесто пак ще доведат до желания резултат. Да не говорим, че момичето е още малко и мисля, че и е рано се подлага на някакъв строг режим, защото все още расте и се развива. Достатъчно е да спре сладкото и тестените храни и ще постигне това, което иска.
А за кардиото - колелото - по-добре да го прави сутрин, но не на гладно. Може да хапне 2-3 белтъка и 1/2 грейфрут.

Закуска 1 - грейпфрут или друг плод и 15-20 мин. след това овес, яйца, канела и ленено семе изпечено на тефлон
Закуска2:/ в училище/ ябълка + 3-4 белтъка / може и 30 гр орехи + белтъци или извара
Обяд: 150 гр риба, пиле или телешко месо + ориз / 50 гр например
Вечеря1: 150 гр пиле, риба или телешко месо + салата / за предпочитане - зеле, спанак, броколи и др., като към салатата е добре да се добави 1 с.л. зехтин или ленено  олио
Вечеря2: 100 гр извара + 25/30 гр орехи или други сурови ядки

Мнението беше редактирано от T-X на 03.10.10 14:57.

03.10.10
15:08

Мерси, това е основата на режима. В този смисъл, пилешкото ще бъде заменяно с телешко, ядките с други мазнини и рибата с друга. Салати ще има. Горе съм писал, че по идея на Вероник ще правя ротация.
Въпроса ми по - скоро беше, ако нещо сериозно съм сбъркал. :)
Относно това, че расте, мисля че пърженото и газиранотои т.н. са по - зле и от ‘строг’ режим, който не си е много строг ; )))
Ето как ще е ротацията:

Закуска2:/ в училище/ 150пиле + 50гр. овес = 500КК
Обяд: 150риба тон на скара + 40гр.овес = 500КК
—2050-2100KK

Закуска2:/ в училище/ 150пиле + 40гр. овес = 400КК
—-1850-1900KK

Закуска2:/ в училище/ 150пиле + 40гр. суров орех = 400КК
Вечеря1: 150пиле + 20гр. суров орех = 300КК
——1700KK

Разбира се, ще има и салати.
Благодаря за идеите, не се бях сетил за ротация
Овеса се заменя с ориз, пълнозърнест хляб, грейпфрута с друг плод по желание, пилешкото с телешко, рибата с друга такава - не много мазна
Ореха с масло,сметана или друга сурова ядка.

Мнението беше редактирано от alabalaa на 03.10.10 15:27.

03.10.10
15:09

Абе аз се чудя кво въобще флизам в тея раздели, за първи път ми е. В 21-ви век сме,  а още разделяме жените от мъжете... не виждам какъв е смисъла. Какво ще и стане ако приема 150 гр. протеин и какво е различно от мъжете ? Викаш не тренирала... ми тва кардио кво е бе ? Не си ли чувал, че когато си на НВД(или там квото е това, не мога да го оприлича), протеина трябва да повече. Айде стига, моля ти се....

03.10.10
15:27

Ротацията е едит-ната ;)
Какво ще кажете? :)

Мнението беше редактирано от alabalaa на 03.10.10 15:32.

харесва ми:) и доста си поиграл със сметки. Дори и да не ги докара до 35гр орехите, не мисля че ще е фатално :)
famous, има разлика какъв тип са тренировките; виж че тя няма силови. И да, има разлика за белтък при жени и мъже.

07.10.10
08:31

Моето скромно мнение  ( карпи загатна по-горе ) е че прекаляваш (казвам го с най-добри чувства) :) тя има да свали 3-4 кг. , не тренира много ...диетата и е прекалена . Най-вероятно ще я спазва докато свали тези 3 кг (за бала примерно) и после пак ще се върне на стария си начин на живот.
По-добре накарай я да свикне лека по лека, че трнировката трчбва да стане част от живота и , колелото е добра идея , разходките и дживението като цяло ( някакви малки гирички , леки упражнения , коремни преси, зимните пързалки скоро идааааат).
По-добре да не яде под час точно каквото си и казал , а чрез обяснение ЗАЩО дадено нещо не е полезно бавно да го изключваш от менюто й. (захар ... закуски от лафките ...какво описвам видимо знаеш какво)
Така ще постигне дълготраен ефект и не само ще се погрижиш да свали тези 3кг. но ще направиш живота и по-здравословен :)
Пак повтарям това е мое мнение и не ангажирам никого с него , желая ви успех :)))

07.10.10
19:16

казано от nikolaeva на 07.10.10, 08:31:

Моето скромно мнение  ( карпи загатна по-горе ) е че прекаляваш (казвам го с най-добри чувства) :) тя има да свали 3-4 кг. , не тренира много ...диетата и е прекалена . Най-вероятно ще я спазва докато свали тези 3 кг (за бала примерно) и после пак ще се върне на стария си начин на живот.
По-добре накарай я да свикне лека по лека, че трнировката трчбва да стане част от живота и , колелото е добра идея , разходките и дживението като цяло ( някакви малки гирички , леки упражнения , коремни преси, зимните пързалки скоро идааааат).
По-добре да не яде под час точно каквото си и казал , а чрез обяснение ЗАЩО дадено нещо не е полезно бавно да го изключваш от менюто й. (захар ... закуски от лафките ...какво описвам видимо знаеш какво)
Така ще постигне дълготраен ефект и не само ще се погрижиш да свали тези 3кг. но ще направиш живота и по-здравословен :)
Пак повтарям това е мое мнение и не ангажирам никого с него , желая ви успех :)))

x2

Поне при мен когато ям по часове и определени замислени калории и грамове въглехидрати и белтъчини и т.н. е доста по трудно,колкото повече се взирам в нещо,робувам му ,толкова по-трудно е  и риска от кривване е по-голям,като цяло по-добре я запознай с  основните насоки на храненето което трябва да прилага а тя сама да си слага  ограничение на грамажите и порциите и часовете,да се наслаждава на спорта и храненето а не да се вманиачава в разни диети и хранения по часове

11.10.10
18:16

Замислял ли си се за стресът под който ще изпадне, ако директно я сложиш на подобен тип диета? В смисъл такъв начин на хранене имат професионалните съзтезатели. Няма как да изчислиш точно колко калории ще й трябват на ден. Няма как да предвидиш около 25 милиарда различни начина по които човек може да изгори повече или по-малко във всеки един ден.

Както вече казаха, можеш да й предложиш алтернативата - да подобри начина си на живот, чрез спорт и здравословно хранене. И пак най-важният въпрос: Защо ще слагаш тийнейджър на подобен хранителен режим, особенно да си измерва в грамове яденетата? Нелепо е. Просто й обясни, как ако замени вредните храни с полезни, след една година ще се чувства по-красива от всякога. След пет - още повече. И по-здрава и ще има енергия и желание да преуспява в пет различни сфери, докато останалите “нетрениращи” и ядящи “Всичко дето им падне” хора, ще се оплакват от всичко и ще са всеки месец на доктор. Здравето не се измерва в килокалории, то е начин на живот.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1