Фитнес-сутрин или вечер?

DE

02.10.10
18:52

Здравейте!Ученик съм и съм втора смяна.Излизам в 11ч. и се прибирам в 20ч.Имам свободно време от 21ч до 24ч и от 8ч до 10ч.Кога е по-добре да се тренира сутрин или вечер?

02.10.10
18:55

казано от aaaaaaaaaaa на 02.10.10, 18:52:

Здравейте!Ученик съм и съм втора смяна.Излизам в 11ч. и се прибирам в 20ч.Имам свободно време от 21ч до 24ч и от 8ч до 10ч.Кога е по-добре да се тренира сутрин или вечер?

При тези часове, сутрин!

02.10.10
20:15

Аз веднъж отидох към 10:30,бях станал в 8:30 някаде, и нямах никви сили се едно съм направил 50 тренировки преди това!Наложи ми се да тренирам сутринта просто тогава иначе винаги следобед към 6-7 :)!Аз лично не предпочитам сутришната тренивка,защото според мен организма не си е набавил така нужните му вещества от храната и няма “Power” :)!Аз немога на едни овесени ядки с 1 кофичка кисело мляко да иам сили :)

02.10.10
20:27

Всеки е различен, аз пък противно на логиката имам даже повече “Power” сутрин на гладно.

ако тренираш вечер... после ще ядеш 1 път или 2 пъти макс.. което може да е проблем докато сутрин ще караш на по-малко храна и повече мативация и ще стане... храненията след трен. са малко по-важни според мен от тези преди трен

02.10.10
20:36

Аз като бях втора смяна във училище ходех сутрин на фитнес, че като се прибера съм капнал от даскало,път, и др. Мисля че ще ти е доста мотивиращо със ставането на щанги да скачаш :P

03.10.10
06:54

Тренирам предимно вечер. Сутрин нямам сила, мотивация, абе нищо поне до 12 часа. А вечер тренировка от 21 до 23 часа и хапвам 2 пъти след нея и лягам. Чуствам се супер.
Всичко обаче е до човека. Аз съм активен вечер, други сутрин. За мене е по добре да тренирам вечер и после да имам поне 8 часа сън. Това ме зарежда много повече с енергия от тренировката сутрин, където не мога да се възстановя.

03.10.10
07:58

Алармата звани рано сутрин, хапвам една ябълка и съм пред залата... в някои случаи дори не е отворена :D Power-а си го имам дори в повече. След сутришна тренировка съм много тонизиран и деня ми е чудесен. Освен това съм отметнал може би едно от най-важните задължения за деня и не трябва да се притеснявам кога ще намеря време за него. Друг плюс е, че сутрин залата е почти празна и не трябва да чакаш докато се освободи накои уред.

03.10.10
09:15

atanasov , как тренираш на една ябълка бе човеко :O от къде черпиш тоя power направо ти се чудя...

Без здраво хапване преди тренировка не мога нищо да направя.. Със ставането пия кафе с 250мл. мляко.. след него 400мл. сок от ябълки и моркови... след това обилна закуска и вече съм се заредил с всичко необходимо за мощна тренировка.
С вечерно трениране или се събуждам през ноща от глад или сутрин се събуждам прегладнял.. не ми харесва силова тренировка вечер.. само бягане.

03.10.10
09:56

Manigga, имах един период на чистене и от тогава свикнах така... В период на по-тежко трениране добавям и доза протеин, но масово е само с ябълката :)

поне да е банан... мисля, че ще е повече от полза или доза мед :D:D:D

03.10.10
10:44

Абе аз ако не направа 1-2 хранения преди тренировка, ще съм като парцал, но при теб може и да е различно пробвай да тренираш сутрин, може да си изградиш доста добра дисциплина относно ставането ако може така да се каже, освен това ще си тонизиран и целия ден (може би, някой нямат много енергия след трен).

Мнението беше редактирано от Riko на 03.10.10 10:45.

03.10.10
12:07

Когато се чувстваш по-добре. Пробвай и двата варианта . Предполагам сутринта по-добре ще ти се впише в графика ;)

03.10.10
12:19

Само при мен ли няма връзка между предтренировъчното хранене и тонуса :)

AR

11.10.10
09:32

Аз от скоро почнах да ходя в 7 и 30, понеже работя и ходя на лекции. Свободното време вечер се налага да използвам за друго, от тази гледна точка тренировката сутрин си е супер, така или иначе проспивам двата часа.
Всичко би било прекрасно ако не се чувствах като убит преди, по време на и след тренировка. Няма сила, няма мотивация.
И преди съм тренирал сутрин, но е било към 10-11 и нямаше нищо общо, получаваха се перфектни тренировки.
Лягам си  най-късно в 12ч. Ставам в 6 и 30-40, закусвам яйца, банан, доза креатин етил естер. Храня се както трябва, приемам и глутамин.Във фитнеса загрявам добре. Първата серия, обаче, ми е като 10-та... Чувствам нещо като общо изтощение.
В Събота  мога да ходя към 13-14ч. Е, съвсем друго е положението, всичко си е на ниво.
Ако някой има идея как да подобря тренировката толкова рано сутрин, нека сподели. Просто нямам избор, не мога да тренирам по друго време.

11.10.10
10:59

казано от ArnoldPl на 11.10.10, 09:32:

Аз от скоро почнах да ходя в 7 и 30, понеже работя и ходя на лекции. ....
Всичко би било прекрасно ако не се чувствах като убит преди, по време на и след тренировка.
.....Ставам в 6 и 30-40, закусвам яйца, банан, доза креатин етил естер. ....Чувствам нещо като общо изтощение.

Аз също тренирах така, рано сутрин.
Но мисля, че с такава силна закуска, няма и час преди тренировката, няма да имам шанс.
Преди тренировка аз бих заложила на малко протеин и малко въглехидрат, а след тренировката - обилно хапване, като твоята закуска.

П.П. Чаша кафе?

Мнението беше редактирано от Инис на 12.10.10 20:50.

AR

12.10.10
08:00

Ами всъщност, закуската не е толкова силна - едно яйце.( най-много две) и банан. След тренировката хапвам малко повече, още 3-4 яйца и някакъв въглехидрат (мед,овес,картофи..) По време на тренировка не чувствам тежест в стомаха и предполагам проблема не идва от това, че кръвта ми е в него. Метаболизма ми е бърз, един час би трябвало да стига.
А и без да съм ял преди това, положението пак е същото. За съжаление...

12.10.10
18:35

казано от korpusito на 03.10.10, 12:19:

Само при мен ли няма връзка между предтренировъчното хранене и тонуса :)

При мен няма абсолютно никакво значение как съм се хранил през деня за качеството на тренировката, единствено на психическа основа. Отразява се евентуално храненето като цяло в период няколко дена, както и съня, нивото на стрес и тн. Според мен в голяма степен това как ще вдигаш на тренировката е до нервна система, в много малка степен от храната преди трен.

много съгласен... някой се чудят що вдигам такива тежести при положение, че не ям както трябва Е... всичко е главата :)

12.10.10
18:44

Абе аз пък не вкарам ли 80-100гр въглехидрати час и 30 преди трен, не ме търси.

02.11.13
11:19

Здравейте, започвам да тренирам но работя на смени и се чудя дали една седмица мога да тренирам сутрин и една вечер. Смените са ми 1-ва от 5:45 до 14:00 и втора от 14:00 до 22:15. Дали ще има някакъв проблем?

Няма никакъв проблем... не виждам и какъв би могло да има. :)

02.11.13
17:44

Съгласен съм с Колето. От опит ти казвам, че няма да има проблеми да тренираш една седмица сутрин и една вечер. Колкото до въпросът от оригиналната тема - според мен има повече полза да се тренира вечер отколкото сутрин. Ако нямате време вечер, то по-добре е сутрин отколкото никак. Поради естеството на работата ми съм ставал и в 4:30 сутринта и след едно протеинче или чаша мляко съм си правил добри тренировки. Както каза Кристиянчо всичко е в главата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1