02.10.10
21:19
Темата не е за инфо, а за отзиви. И все пак дали съм схванал правилно - един ден каквото и колкото си поискаш ядеш, на следващия ден гладуваш (буквално)? Или пропускам нещо?
И има ли пробвали я? Това е твърде лесно и готино за да е ефективно, не мога да скрия, че съм адски скептичен, но очевидно щом съм стигнал до там да пускам тема, значи съм доста любопитен - и с основание, признайте, адски е блазнещо.
Някой?
Trash, пишеш, че темата не е за инфо, а за отзиви, но май ти трябва доста повече инфо. Ако не друго, прочети основно leangains.com. Идеята е далеч от това един ден да ядеш каквото си искаш, а на другия да гладуваш!
По скоро в сайта преди четох, че се препоръчвам 8 часа захранване и 16 часа нехранене и повече приемане на течносто. Аз специално се храня по подобен начин от 14:00 до 22:00 , сутрин не ям нищо защото нямам апетит след вечерното натъпкване с месо и бири.
03.10.10
10:37
Аз практикувам нещо подобно от доста време насам - Warrior Diet. Принципа пак е подобен. Недояждане последвано от преяждане. Най- общо казано ;) По-добре не съм се чувствал и това ще е начина по който ще се храня до живот ;) Много ми допада и в тренировките не съм бил по- енергичен ;) Трябва да се пробва, с думи не става ;)
http://www.bodybuilding.com/fun/mahler49.htm Ето интервю със създателя ;) ( 2 части е) Заслужава си да се прочете.
казано от FaceOff на 03.10.10, 09:50:
Trash, пишеш, че темата не е за инфо, а за отзиви, но май ти трябва доста повече инфо. Ако не друго, прочети основно leangains.com. Идеята е далеч от това един ден да ядеш каквото си искаш, а на другия да гладуваш!
Ами изглежда просто съм чел на погрешното място. Ще го видя тоя сайт, но това не пречи и отзивите да се чуят.
Информация има много, но на английски. Ако не ти е проблем, ще я намериш. В общи линии представлява хранене 2 пъти на ден, около или след обяд, не особено обилно с малко въглехидрати и повечко белтъчини ( от животински произход), и обилна вечеря с доста белтъчини и животински мазнини (4-500 и нагоре грама мазно месо), пак малко въглехидрат. В лийнгейнс.ком може да научиш как да използваш това хранене както за сваляне, така и за качване. Много хора казват, че се чувстват по-жизнени и енергични при такова хранене, аз още не мога да се престраша.. :)
Все още нищо не разбирам, но това е на път да се промени. Много са редовете в лийнгейнс.ком и ме болят очите от четене на тоя бял фон, но ще си стъпя на врата и ще изчета всичко на пук, пък белким ми стане ясно.
Виж тук, човека е пробвал на практика:
http://liftandeat.blogspot.com/search/label/1.%D0%A6%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE%20%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5
казано от alleN на 03.10.10, 10:37:
Аз практикувам нещо подобно от доста време насам - Warrior Diet. Принципа пак е подобен. Недояждане последвано от преяждане. Най- общо казано ;) По-добре не съм се чувствал и това ще е начина по който ще се храня до живот ;) Много ми допада и в тренировките не съм бил по- енергичен ;) Трябва да се пробва, с думи не става ;)
http://www.bodybuilding.com/fun/mahler49.htm Ето интервю със създателя ;) ( 2 части е) Заслужава си да се прочете.
Напълно подкрепям, точно Warrior diet и аз пригодих към моя начин на живот и тренировките на гладно за мен са по добрия вариант.
И аз да споделя. От прелетта на миналта година го практикувам и съм изключително доволна. Получи се без да го искам и без да съм чувала за циклично хранене. Просто престанах да слушам “мъдрите” фитнес съвети и послушах себе си. Ами като не мога да закусвам и се насилвах качвах яко мазно. Придържах се към войнската диета. Малко свежи плодове и някой друг белтък или семена, понякога нищо през деня . Вечер предимно зеленчуци/много/ и протеини от риба, яйца, пиле. Естествено е имало и освинващи”захранващи ” периоди. Това е уловката....когато захранваш да е от качествена храна, количествата са докато се наядеш, а на свития стомах това става бързо. Но...ако поченш с шоколади и ядки, става зле. Разбира се можеш да му отпускаш края понякога, но не всяка вечер. Другият минус е, че зимата е по-трудно за спазване предвид повишения апетит, студа и факта че обикновено си затворен или в офис или вкъщи и не можеш да се движиш достатъчно. За мен оптималния вариант на циклично хранене е от пролетта до есента - войнска диета /16-18ч.постене, 6-8ч.захранване/. Зимата същото в по-лек вариант, примерно посетене до 15 час. и после хапване с преобладаващо НВД. Не е за всеки обаче.
казано от Петко К на 03.10.10, 11:19:
Виж тук, човека е пробвал на практика:
http://liftandeat.blogspot.com/search/label/1.%D0%A6%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE%20%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Интелигентен ми се вижда автора, но той говори за warrior diet. Поне от това, което аз разбрах е най-общо казано 19 часа без калории и много течности, след което 5 часа обилно хранене - салата -> готвено -> десерт. Т.е. той не видях все още някъде да споменава за повече от едно няколко-часово хранене всеки ден. Докато в другия сайт основата беше, че тренировките трябва да са на гладно и че има повече от едно хранене, но само едно е основно.
п.п. Ще споделя и аз, че в началото на лятото на пук на всичко (всеки тегли една майна на всичко понякога) в тренировъчни дни имах 1500 калории пред-тренировъчно и още толкова в след-тренировъчното. А в нетренировъчни дни имах само едно такова хранене. Учудващо тогава свалях по килограм на седмица, но се стреснах, защото реших, че от толкова недохранване, само мускул губя и бих спирачки.
Хм.. Така или иначе съм в черна дупка и времето е спряло за моя кантар, нямам какво да губя ако изкарам няколко седмици такова циклично хранене. Все пак ако не го направя, няма да се науча да плувам скоро. Ако го направя, просто по-скоро ще науча, че не мога.