казано от Big Ivan на 02.10.10, 13:01:
....
Колега защо не напишеш едно ревю.
Обаче със снимки и клипчета с постижения. Защото е много лесно да се плюе по едно и да се хвали друго.
То е ясно , че има намесени финансови интереси , при това сериозни в бизнеса с добавки, но все пак доста
хора тук все още споделят собствения си опит.
И все пак само на база на вкуса да ги определяш протеините .... малко смешно ми се струва. Фактор е - но
не за всички. А и малко анонимно го даваш това “компетентно” мнение.
И все пак темата е за най-изгодния протеин в момента.
Аз пия вече 2 месеца Пикко в големи количества, сега ще ми дойде едно чувалче ОН Голд Стандарт от щатите,
и ще си направя сравнение за мене си дали си заслужава да давам толкова пари за протеин (то ще ми дойде малко по-скъпо от пиккото де ;)
В поста на Биг Иван определено виждам просто сравнение на два продукта, и точно такова, каквото можеш да направиш от първоначалното опитване на тези продукти. Не виждам толкова да е плюл по единия, за сметка на другия. Абсолютно обективно мнение! И впредвид на това, че Примиъм-а е изключително изгоден, то заслужено мнението си е точно за тая тема!
п.п. ‘ПиКко в големи количества’ не ми звучи еквивалентно на едно чувалче Голд Стандарт... за да правиш сравнение и да си мислиш, че ще си много обективен.
Мнението беше редактирано от FaceOff на 03.10.10 11:26.
Е то е ясно , че няма място за сравнение.
Просто едното е най-евтиния протеин , а другото го броим за един от добрите.
Според мен трябва да има осезаема разлика във възстановяването. Но ще видим след 2-3 месеца.
Пил съм и други видове от среден клас като препоръчваните по-горе и голяма разлика не съм открил
м/у най-скъпите (бсн, он , нектар , матрикс и т.н.) , средния ценови клас и този за хран.-вкусовата промишленост.
А “Пикко в големи количества: означава 3.5 кг за 1 месец ;) ;)
Може и да не съм разбрал поста на БигИван, но ми се струва пресилено от едно опитване да
вади такива прибързани заключения.
03.10.10
12:00
Щом оставяте хора като Биг Иван да правят оценка на качеството на даден протеин единствено и само на база вкус, значи сме паднали на нивото на американските форуми :(
Въобще не коментирам кой от двата изброени протеина е по-добър, просто е ужасно бедно да кажеш не съм доволен от протеина Х или съм се минал като съм го взел, само защото не е най-вкусният на пазара. И пак тук говорим за персонални вкусови предпочитания, въобще не се обсъжда дали протеинът е “поносим”, защото вече не се правят протеини, които да се пият с мръщене.
Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 03.10.10 12:07.
03.10.10
12:05
Което ме подсеща веднага Камене как в bodybuilding.com независимо за какъв продукт се прави ревю и поставят вкуса като един от НАЙ-важните показатели... като това много често рефлектира върху крайната оценка.
Разглезени хора са тея американци :)
03.10.10
12:12
Да, точно това имах предвид, че индустрията там отива вече към хранително-вкусова и доста често има разгневени мнения на хора от старата школа, които им напомнят за какво е цялата работа.. И то става въпрос за продукти, които определено се пият лесно, не е да кажеш, че те карат да пиеш моно или бцаа по 5 пъти на ден и да ти е горчив целият живот.. говорим за 200мл течност, ма била лекичко безвкусна и продуктът не струва.. А никой не се замисля, че най-лесното за производителя е да натъпче вътре всички познати овкусители и тези, които са по безвкусни са за наше добро в общия случай.
казано от Caleb на 03.10.10, 10:56:
казано от Big Ivan на 02.10.10, 13:01:
....
...
Колега, още сега ще ти сложа няколко снимки и ще ти кажа.:)
http://img715.imageshack.us/img715/6335/71547577.jpg
http://img690.imageshack.us/img690/1826/58779370.jpg
http://img295.imageshack.us/img295/322/76079586.jpg
1.83, 81 кг съм, 60 см ми е бедрото на снимката, не са големи мерки, както виждаш, обаче...
Правя негативна пирамида за 20 минути без почивка между сериите, за крака на лег пресата нормално мога да направя 50 повторения по 200, еденично 340 кг, няма нужда да качвам клипчета, въпреки че и това смятам да направя, като дръпна още в масата, отиваме в зала със свестни уреди, ако не вярваш и правим бас за 100 лв да си заслужава доказването.
Нали не го казваш сериозно, че на база снимките, ще определиш, качеството на протеина.И съвсем честно ще ти кажа, че съм взимал стероиди наскоро, но на мен така ми изглеждат мускулите от самата тренировка без да съм взимал и снимките са в отпуснато състояние, при стероиди и след тренировка ефекта не може да си го представиш.Качвам само на чисто, бях 85 кг, до зимата съм си поставил за цел 90 кг и тогава ще изглеждам много по-добре от всеки 120 кг напомпан без релеф.
А къде съм казал само за вкуса, съвсем точно съм определил и консистентното съдържание и разтворимост.
То не трябва да си предубеден, за да си на същото мнение, като моето, а просто да опиташ и да сравниш.
А темата е за най-евтин протеин, не виждам, как може да се споменава оптимум изобщо с неговата цена.
И ако пия оптимум да не би да има някаква феномелна разлика освен, че ще ми олекне двойно джоба за същия ефект.
До момента имам три фаворитни протеина спрямо цена и качество и това са Премиум на СайМентър, Уей на Сайвейшън и Синта на БСН.Признавам ги.Не бих пил боклуците, който тъпкат с аспартами, ацесулфами и всякакви подобни, въпреки че се бях разколебал, заради думата изолат и цената на протеина на сайтек, но се оказа, че не съм сбъркал.Щом им се свидят жълти стотинки да си сменят подсладителите, това за мен автоматично сваля и качеството на протеина, и това го правят много фирми, само като прочетеш състава на протеините на синтракс, гаспари, сайтек, и още толкова много други, ще видиш, че винаги има думичката ацесулфам, а много от производителите минават с плоския, номер, че няма аспартам, обаче има друго, което не са споменали.Ако си запознат в ЕС не се толерират такива продукти, заради отрицателния ефект върху здравето им и по някое време и в България ще стане същото, под натиска на ЕС, което вече и започна да се случва, наскоро започнаха да изтеглят от аптеките марки с витамини и уж здравословни добавки, които са произведени от генно модифицирани храни, виж пресата.
Ако се сравняват сходни продукти (по предназначение и състав), то кои са факторите за сравнение? В случая с двата протеина - разтворимост, вкус и наличие/липса на аспартам/ацесулфам. И ако по тези три показателя единия е по-добър от другия чакам някой да ме убеди в противното!!! Въпросът е далеч от това, че единия бил по-вкусен, и това било решаващия фактор, и колко това ни ‘принизява’ до хАмериканците..............
п.п. И да добавя, че точно вкусът е едно от най-хвалените неща на Сайтек, от потребителите на този форум, конкретно за протеиновите им пудри, но не съм видял търгуващите със Сайтек да имат нещо против това!?
п.п.2 И не ме разбирайте погрешно, единия от вас е търговец, който наистина показва какво трябва да е отношението към клиента, и аз съм пазарувал от него и съм изключително доволен, но за нещата трява дя се говори реално, такива, каквито са! Камен друг линк освен към фитнес1 не е дал, не знам каква е съпричастността му към магазина.
Мнението беше редактирано от FaceOff на 03.10.10 12:46.
казано от Caleb на 03.10.10, 11:54:
Е то е ясно , че няма място за сравнение.
Просто едното е най-евтиния протеин , а другото го броим за един от добрите.
Според мен трябва да има осезаема разлика във възстановяването. Но ще видим след 2-3 месеца.
Пил съм и други видове от среден клас като препоръчваните по-горе и голяма разлика не съм открил
м/у най-скъпите (бсн, он , нектар , матрикс и т.н.) , средния ценови клас и този за хран.-вкусовата промишленост.
А “Пикко в големи количества: означава 3.5 кг за 1 месец ;) ;)Може и да не съм разбрал поста на БигИван, но ми се струва пресилено от едно опитване да
вади такива прибързани заключения.
Май не ме разбра - наблегнах на количеството, не на качеството!! Ще си позволиш ли да пиеш и по 100-тина грама Голд Стандарт на ден като пиккото?? Изпил съм не малко ПиКко, както и няколко чувалчета Голд Стандарт. ОСЕЗАЕМА разлика няма!
03.10.10
15:41
и Голд Стандарта няма добър вкус хем си взем шоколад но не можеш да очакваш протеин в които има и хидролизат да е с добър вкус........
С извинение за невежеството, може ли един линк към продукта на Sci-Mentor понеже никъде не видях в темата?
казано от to4ka на 03.10.10, 17:28:
С извинение за невежеството, може ли един линк към продукта на Sci-Mentor понеже никъде не видях в темата?
http://bg-muscles.com/?p=200
http://power-bg.com/index.php?main_page=product_info&cPath=67&products_id=208
muskulibg.com/e-shop-mainmenu-175?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=224&category_id=42
http://nutrion-bg.com/view.php?action=view&id=48
http://store.silens.eu/index.php?main_page=product_info&cPath=9&products_id=280
Ето ти няколко линка, видях, че в блога на Никола са на същото мнение, което изказах.Поръчах си го от сайта с най-ниската цена, като преди това проверих в още два, как стоят нещата с цената и шейкъра и наистина се оказа, че крайната му цена е качена от производителя на 98 лв и шейкъра е отпаднал, просто сайтовете не са си ъпдейтнали цената, само че на отстъпката ми излезе 80 лв.
И като допълнение, ако сметнеш 83% протеин на 100 грама за 2300 грама при 80 лв, та дори и 98 лв и сложиш качеството, вкусовите характеристики и неналичието на вредни подсладители, няма вариант да има по-евтин и качествен избор.
казано от FaceOff на 03.10.10, 12:28:
Ако се сравняват сходни продукти (по предназначение и състав), то кои са факторите за сравнение? В случая с двата протеина - разтворимост, вкус и наличие/липса на аспартам/ацесулфам. И ако по тези три показателя единия е по-добър от другия чакам някой да ме убеди в противното!!! Въпросът е далеч от това, че единия бил по-вкусен, и това било решаващия фактор, и колко това ни ‘принизява’ до хАмериканците..............
п.п. И да добавя, че точно вкусът е едно от най-хвалените неща на Сайтек, от потребителите на този форум, конкретно за протеиновите им пудри, но не съм видял търгуващите със Сайтек да имат нещо против това!?
п.п.2 И не ме разбирайте погрешно, единия от вас е търговец, който наистина показва какво трябва да е отношението към клиента, и аз съм пазарувал от него и съм изключително доволен, но за нещата трява дя се говори реално, такива, каквито са! Камен друг линк освен към фитнес1 не е дал, не знам каква е съпричастността му към магазина.
(y)
03.10.10
18:45
Камен друг линк освен към фитнес1 не е дал, не знам каква е съпричастността му към магазина.
Не мисля, че задължавам някого да си купува оттам, но като някой търси даден продукт или информация за него, какво по до-адекватно от това да му се даде линк към най-добре направеният сайт ? Или може би знаеш по-добре структуриран сайт? Информационно и стилистически? Оо Моля, покажи ми го и ще линквам оттам, обещавам.
Big Ivan благодаря за линковете!
80 кинта е била идеална цена, кофтито е че нямат големи разфасофки, от където точно Сайтек наваксват с червените точки :) все пак сме в България цената е определяща. А когато една доза изолат излиза (с праисмач) 85 стотинки познай дали ме интересува, че има аспартам. А в другия им протеин 100% whey protein professional няма подсладители, дозичката е 94ст. Виж ако някои ден разполагам с неограничен бюджет за добавки, може би ще е друго яче...
казано от to4ka на 03.10.10, 19:16:
Big Ivan благодаря за линковете!
80 кинта е била идеална цена, кофтито е че нямат големи разфасофки, от където точно Сайтек наваксват с червените точки :) все пак сме в България цената е определяща. А когато една доза изолат излиза (с праисмач) 85 стотинки познай дали ме интересува, че има аспартам. А в другия им протеин 100% whey protein professional няма подсладители, дозичката е 94ст. Виж ако някои ден разполагам с неограничен бюджет за добавки, може би ще е друго яче...
Има acesulfame-K, погледни INGREDIENTS
http://www.sciteconline.com/language/en/product.php?ver=1&name=scitec_100_whey_protein_pro
Виж, какво прави тук, неслучайно вече не се толерират тези подсладители в ЕС, не е защото на някой просто му се е прищяло, който си цени здравето обръща внимание на такива неща
http://otrova.org/index.php/2009/09/e950-%D0%B0%D1%86%D0%B5%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%84%D0%B0%D0%BC-%D0%BA-acesulfame/
04.10.10
07:03
Пич, не се напъвай ; ) Тук по - важното е да е “НАЙ - ИЗГОДНО”, пък ако ще с още по лоши неща да е овкусено или направено.
Само на мен ли не ми се връзва, пишеш във форум за здравословен начин на живот, тренираш за собственото си здраве и дълголетие, а приемаш ежедневно съставки, които са доказани, че вредят и в доста държави са забранени.
Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 04.10.10 07:04.
04.10.10
07:28
Е, хайде... дозата прави отровата, господа. За съжаление днешният човек неизбежно приема някакви количества от тези не особено приятни вещества, но според мен е неизбежно, защото те са наводнили хранителната промишленост. ОК, ще пия протеин без изкуствени подсладители, но дали това означава, че ще ги отстраня от храната си? Едва ли...
От друга страна продуктите на Scitec са с меко казано отлично съотношение цена/качество. Техните 100% Whey Protein Professional и 100% Whey Isolate са подсладени с ацесулфам-К. По същия начин се подслаждат Syntha-6 (BSN) и 100% Whey Gold Standart (ON), те също съдържат изкуствени ароматизатори, но дали попадат в същия ценови клас?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.10.10 07:36.
04.10.10
08:06
ма защо се шашкате толкова от ацелуфама аз не мога да разбера???
изчетете по-добре информацията за него - безвредната доза на ден е около 1 гр.
при положение че е 200 пъти по сладък от захарта смятаите колко ацелуфам има във 100-те грама протеин които предполагаемо приемате на ден???
@Big Ivan - до известна степен съм съгласен с твърденията ти. Има нещо, което обаче ти пропускаш. Протеините, които си споменал са бъкани с холестерол (окислен такъв) и лактоза, защото са сигурно на 90% концентрати. Не мога да определя кое е по-голямото зло - холестерола или ацесулфама.
Отдавна съм го казал - пийте неовусеният изолат на NOW :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.10.10 08:09.
Съвсем изместихте темата :D Най-изгодният протеин продължава да е Myofusion, ~70 лева тубата при поръчка от UK ;)
04.10.10
09:02
а кажи колко е доставката?:)
04.10.10
09:09
казано от Стоянчо на 04.10.10, 08:08:
Представяш ли си :) :) :)
04.10.10
09:10
казано от korpusito на 04.10.10, 09:01:
Съвсем изместихте темата :D Най-изгодният протеин продължава да е Myofusion, ~70 лева тубата при поръчка от UK ;)
И аз съм на това мнение.Пия си Мyo на 65лв.(при сегашния курс) и не се занимавам с други протеини.Доставката над 220 паунда е безплатна:)
казано от caihundrel на 04.10.10, 09:02:
а кажи колко е доставката?:)
Горе долу колкото да отидеш до там да си го вземеш лично :D :D
казано от Камен Каменов на 04.10.10, 09:09:
Представяш ли си :) :) :)
Не го казвам в контекста на темата, че е изгоден, а в духа на разискването за овкусители, холестерол, оцветители!
Знам, че мразиш Синтракс и НАУ.
04.10.10
09:40
Неееее, не ги мразя, Синтракс са ми много любими и сичко им е адски качествено, друг е въпросът, че трее си откачен да даваш по 80 лева за 1кг протеин :) Матрикс ми е най-любим, ако трябва да избирам между него, syntha, myo.
Фитнес добавките на NOW въобще не отговарят като качество на цената си, здравословните са ок, просто защото гамата им е прекалено разнообразна и има неща, които другите нямат.
Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 04.10.10 09:44.
04.10.10
13:43
По-скъпи са от оптимум, би трябало да са по-добри ! Не мисля, че има жив човек на планетата, който да предпочете протеин или бцаа или глутамин на NOW пред оптимум дори да е еднаква цената, това им е проблемът на NOW в USA и затова оптимум са толкова по-напред, фирмена политика, всичко е бизнес и някой просто го умеят повече от други. Както е ситуацията с БСН, която е ужасно нискокачествена фирма и няма нищо общо с фирма за добавки, по-скоро маркетингова фирма, която знае как да представи едно нещо, така че то да се купува, дали ще са добавки, бонбони или стоманени въжета - разлика няма. Не случайно прекарват повече време да мислят какво да напишат на кутията на даден продукт, че “прави”, отколкото да работят по самите формули, точно затова няма да си купя БСН никога :) Всеки си прави сметка де.
Не е като да не ползвам неща на NOW перманентно в гамата си от добавки, така че няма черно и бяло, мисълта ми е, че за тази цена трябва да получаваш НАЙ-ДОБРОТО, а най-прост пример е, че аминокиселините на ISS са пъти по-добри, ЕДИНСТВЕНИЯТ протеин, от който съм чул 3ма души да се оплачат, че имат проблеми със стомаха, газове, подуване и т.н е на NOW, как става това като уж другите са пълни с лактоза, холестерол и т.н и неовкусеният им изолат е “най-чистото” :<
Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 04.10.10 14:11.
04.10.10
13:46
Камене само лапетата се хвърлят да купуват ОН да ти кажа
такива фирми го докарват от реклама от нищо друго - спонсори на Олимпия и галеници на ББ.ком и т.н.
а НАУ са много добра фирма
цените им обаче в България не са добри!
казано от Камен Каменов на 03.10.10, 18:45:
Камен друг линк освен към фитнес1 не е дал, не знам каква е съпричастността му към магазина.
Не мисля, че задължавам някого да си купува оттам, но като някой търси даден продукт или информация за него, какво по до-адекватно от това да му се даде линк към най-добре направеният сайт ? Или може би знаеш по-добре структуриран сайт? Информационно и стилистически? Оо Моля, покажи ми го и ще линквам оттам, обещавам.
Камене, нито мога, нито искам да ти влияя към кой магазин да линкваш. Дори да е твой или да просто да имаш някакви облаги от него, мен това не ме бърка, и нямам абсолютно нищо против! ;)
@Big Ivan - до известна степен съм съгласен с твърденията ти. Има нещо, което обаче ти пропускаш. Протеините, които си споменал са бъкани с холестерол (окислен такъв) и лактоза, защото са сигурно на 90% концентрати. Не мога да определя кое е по-голямото зло - холестерола или ацесулфама.
Стоянчо, за съжаление дори и в сайта на Sci-mentor не е посочен холестерола. Обаче - ’ By using whey isolate as our primary source we have been able to provide one of the highest levels of protein per serving’ - цитат от сайта. Което наистина е така, защото, ако съдим по етикета има 83,33% белтък?
Аз това момче Big Ivan не го разбирам... Уж държи толкова много на здравето си, едва ли не подсладителите са отрова, пък вземал стероиди...
казано от HealthStore Консултант на 04.10.10, 13:35:
Такива думи за НАУ, означава че си крайно незапознат със ситуацията с хранителни добавки.Особено когато говорим за качество.
Ако цената ви е проблем, матрикс и нектар, могат да се намерят на доста приятни цени с Прайсмач, стига да имате желание да пиете най-доброто.
банални ми станахте всички с тоя ‘’прайсмач’‘... кой ще даде по-ниска цена от вас ВНОСИТЕЛИТЕ на НАУ ?
и защо трябва да си правя труда да търся сайта Х, дето съответно ще ми осигури вашата ‘’приятна’’ цена ?
ако не го намеря евентуално мога приятно да си го набия с приятна сума пари ,така ли, или пък ако не съм чувал за тая вълшебна услуга, да си пазарувам на ‘’официалните ви цени’‘, щото съм балък и не рових майсторски с гугъл да намеря най-ниската възможна оферта ?
спечели ми като клиент с адекватна цена, какво ме караш да мишкувам с тоя прайсмач
отнася се и за всичките сайтек шефчета, банални сте ми и вие, да ги пуската тея добавки от евтини по-евтини, трябва да си много захлупен да не се усетиш, каква им е реалната цена, да ми ги даваш толкова тънко и за тебе да остава печалба... за мене всичките им неща са доста ниско качество, добре, че имат шарени опаковки и екзотично-шукаритетни вкусове на протеините, да се кефят ‘’маняците’‘...
04.10.10
20:00
@karlo изби рибата със това мнение :)
04.10.10
20:03
В което пък мнение всичко си е на място.
04.10.10
20:18
Спор няма!
Просто ми хареса как се изрази.
04.10.10
20:27
Всеки си има фирмена политика и е негов личен избор как да прави бизнес, очевидно е избор на потребителя какво и от къде да пазарува, така че не виждам причина да се хейтва :)
04.10.10
20:39
с нежелание ще се изкажа в полза на Карло....прав е
на мен цялата тази ситуация с прайсмача честно казано ми е унижителна
да дебна кои продава по-евтино че да се моля после на друг да ми го продаде още по-евтино?????
Много много българска работа с извинение.....