Малко помощ за отслабване

04.10.10
10:36

Предварително искам да благодаря на хората, които ще отделят време да прочетат относно моят проблем.
Преди година и нещо направих грешката да откажа цигарите, което се отрази адски зле на телосложението ми.Ясно ми е ,че спирането на никотина не би трябвало  да се окажа кой знае какъв проблем,но тогава замених единия вреден навик с друг.Сиреч-започнах да ям повече,отколкото е нормално за мен.Резултата след няколко месеца вече беше налице - в началото бях 90кг, впоследствие станах 110.Адски неприятно,но факт.Това се случи и в неприятен за мен период(точно тогава бях спрял всякакви тренировки,тъй като “извадих” рамо). От кажи-речи 9 месеца почнах пак усилени тренировки.Някъде от месец започнах сутрин на гладно + 1-2 кафета и Fat burner 30 мин. кардио, следобяд силова тренировка.Така 4 дена после 1 ден почивка.Резултата от тези 9 месеца тренирки е,че килограмите ми се запазиха,но изчистих почти всички натрупани мазнини.Искам само да уточня 1 нещо - проблем с яденето нямам,тоест знам какво трябва да ям,кога и защо.Но въпреки диетите,с които експериментирах килограмите си стоят и не искат да се махат.Пробвах НВ диета,ВВ диета,тичане със и без найлони, изпивах абсурдни количества течно ,но...греда ! Килограмите си стоят.
Ужасно благодарен ще съм ,ако някой отдели време и ми даде съвет какво трябва да направя. Инат и желание имам в излишък,но,уви, и килограми.
Още един път предварително благодаря на всеки,които би искал да ми помогне !

Темата беше редактирана от Владимир Недков на 04.10.10 13:57.

04.10.10
12:55

“направих грешката да откажа цигарите” ....... нямам думи за това просто.
Имаш воля в излишък, защо тогава си започнал да се тъпчеш?
Запазил си килограмите, хем си махнал мазнините, после пак казваш, че не си ги махнал.
Малко се съмнявам да си много наясно, щом от 9 месеца не си мръднал, чети из форума за хранителни режими за понижаване на теглото и дневниците и това е. А и недей да използваш найлони при кардио - абсолютно нулев ефект (ефект има, но вреден).

има разлика между това,което ти написа и това ,което аз казах.... “килограмите ми се запазиха,но изчистих почти всички натрупани мазнини.”..много благодаря за мнението ти .

04.10.10
13:21

И каква е разликата? Ти мазнини ли искаш да чистиш, или да сваляш килограми?
Ако си запазваш теглото, но както твърдиш - изчистваш мазнините, това значи, че в същото време качваш мускули! Какво по-хубаво от това?

определено искам да сваля килограмите. знам,че ще загубя и доста от мускулната маса, но това не ме тревожи.

04.10.10
15:52

казано от the.sound.of.truth на 04.10.10, 10:36:

Искам само да уточня 1 нещо - проблем с яденето нямам,тоест знам какво трябва да ям,кога и защо.Но въпреки диетите,с които експериментирах килограмите си стоят и не искат да се махат.

Очевадно не е така...
друго,отказването от цигарите не е грешка,бягането с найлон обаче е ...така че при теб явно има самочувствие че се знае всичко а всъщност е точно обратното.
Значи сега си 110кг само мускули и искаш да свалиш до колко?
Колко % ти са мазнините ? знаеш ли
Основния проблем ти е храненето ! кажи какво си ял и изобщо какъв ти е хранителния режим сега и преди

при мен няма самочувствие ,че знам всичко.приемах на доверие,нещата казвани ми от хора,които уж разбират...% мазнини, според една формула уж утвърдена, ми е 25. не съм казал,че съм 110кг само мускули, има още какво да се чисти ,но до 2-3 месеца ще махна излишното. режима ми на ядене е 5 пъти дневно-2 основни и 3 малки хранения(пилешко.телешко месо,обезмаслена извара и сирене, цитрусови плодове,ябълки,дюли,банани не,пълнозърнест хляб,зеленчуци)след 20:00 не ям,а пия течности и/или чай. бих искал да си върна преднишните ми килограми,които бяха 90,даже и да е за сметка на мускулната маса..и очевидно има адски много неща ,които не знам и още повече,които не правя както трябва. ще се радвам ,ако може да ги уточним

Мнението беше редактирано от the.sound.of.truth на 04.10.10 16:49.

04.10.10
18:47

казано от the.sound.of.truth на 04.10.10, 16:47:

при мен няма самочувствие ,че знам всичко.приемах на доверие,нещата казвани ми от хора,които уж разбират...% мазнини, според една формула уж утвърдена, ми е 25. не съм казал,че съм 110кг само мускули, има още какво да се чисти ,но до 2-3 месеца ще махна излишното. режима ми на ядене е 5 пъти дневно-2 основни и 3 малки хранения(пилешко.телешко месо,обезмаслена извара и сирене, цитрусови плодове,ябълки,дюли,банани не,пълнозърнест хляб,зеленчуци)след 20:00 не ям,а пия течности и/или чай. бих искал да си върна преднишните ми килограми,които бяха 90,даже и да е за сметка на мускулната маса..и очевидно има адски много неща ,които не знам и още повече,които не правя както трябва. ще се радвам ,ако може да ги уточним

Щом искаш да сваляш основното правило е да имаш отрицателен калориен баланс.....!
Сигурно си го знаеш колко е ако не виж тук в саита има формули,БМР,колко ти е активноста и си смяташ калориите.
25% мазнини ако приемем че тая формула е вярна а тя не е са множко.Сигурно с калипер ще излезнат повече,така че изобщо не си само мускули :P което пък е добре понеже ще свалиш имено тея излишни сланини.
Килограми могат да се свалят и без изобщо да се тренира,тва е важно да се знае !!!!!!!!!! Основното е какво и по колко ядеш.
Цитросови плодове,ябълки,дюли,банани,зеленчуци даже пълнозърнест хляб бих ти препоръчал силно да ги намалиш понеже това са въглехидрати а имено те са причината за излишните кг.
Има няколко варианта ,щом си провбал НДВ макар не е ясно колко време и дали е било правилно изобщо ,аз бих ти препоръчал 2 варианта,всяки човек е различен и на всеки му деистват различни неща така че е добре да пробваш на теб кое ти деиства
Първия вариант е хранене в Зоната за 1-2 месецa като може да си тренираш по желание и да видиш какви са ти резултатите
Ако не си чувал за Зоната това е диета измислена от Нобелов лаурает по медицина и основното при него е че с храната се стимулират дадени хормони.Яденето там е 40% въглехидрат,и по 30% мазнини и протеини.Много диетолози имено работят по тази система .Kато по време на таzи диета със сигурност ще се чувстваш много добре
тук може да получиш повече информация
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=512467.0
Ако пак си седиш на тея кг вече може да пробваш отново НВД ,без тренировки със силно намалено количество въглени с цел влизане в кетоза при което се горят мазнини от тялото  но тогава няма да имаш сили за тренировки,но както казах за да сваляш изобщо не е нужно да тренираш.
Друго казваш че не ядеш след 20 което също е грешно до другия ден сутринта има 12 часа през които не даваш на тялото храна и то се запасява.
Повечки хранения през 3 часа като последното може да е точно преди да легнеш и сътринта като станеш след кардио ако правиш закуска
И всичко става бавно но славно !

05.10.10
07:02

Ееее как става така значи изчистил си мазнините вече и какво имаш само мускули 110кг!
Я стига глупости ами постни 2-3 снимки
да ти обесним колко много има да махаш мазнини!

не съм казал такова нещо..прочети малко по-горе... “”не съм казал,че съм 110кг само мускули, има още какво да се чисти ,но до 2-3 месеца ще махна излишното”“..това казах,а не че съм само мускули.ако бях,дали щях да търся помощ от хората тук, които разбират повече от мен ?

07.10.10
05:40

казано от the.sound.of.truth на 05.10.10, 10:38:

не съм казал такова нещо..прочети малко по-горе... “”не съм казал,че съм 110кг само мускули, има още какво да се чисти ,но до 2-3 месеца ще махна излишното”“..това казах,а не че съм само мускули.ако бях,дали щях да търся помощ от хората тук, които разбират повече от мен ?

Виж сега приятелю,
за 2-3 месеца аз мога да махна излишното по мен, я постни снимчица да ти кажем нещо като насока.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1