13.04.05
15:49
Привет,
Можете ли да ми кажете доколко е вредно човек да яде по 5-6 яйчни белтъка на ден (без жълтъците)? Пробвал ли е някой да яде (поне по толкова) (сигурно някой е пробвал) да каже резултата, и изобщо може ли да стане, ако може колко дълго време (дни поред) може да се яде така?
Поздрави!
П.С. В магазина на Мусаши в Дианабат има разпродажба на спортни облекла - 10ина лв фанелки, до 20 анцузи... който иска може да иде да си хареса нещо :)
[quote author=“newguy”]Привет,
Можете ли да ми кажете доколко е вредно човек да яде по 5-6 яйчни белтъка на ден (без жълтъците)? Пробвал ли е някой да яде (поне по толкова) (сигурно някой е пробвал) да каже резултата, и изобщо може ли да стане, ако може колко дълго време (дни поред) може да се яде така?
Не знам дали някой от форума яде по-малко от 5-6 белтъка на ден. Ако имаш парички, може и по 15 на ден, но с жълтъците-макс 1;2.
Айде успех!
13.04.05
15:59
Да така е. От белтъците (особено пък 5-6) няма какво да те е страх. Познавам хора които хапват по 10+ на хранене... :shock:
Няма проблем, аз ям по 20 белтъка и 2 жълтъка XL, всеки тренировъчен ден. 10 сутрин с 2-та жълтъка и 10 след трнировка. Иначе миналата година ядях по 22, но те бяха по-малки. Обаче ако прекалиш с жълтъците може да имаш проблеми цял живот, но дори и да ти се размине, това са наситени мазнини, така, че прави му сметка :lol:
Благодаря ви!! Успокоих се - ще го карам и аз така вече. Много ми е жал, че ще трябва да хвърлям половината от яйцата, но какво да се прави :) (за парите ми е жал де, не за бедните малки невинни жълтъчета :)) ).
Поздрави!
[quote author=“Martin”]А защо не опиташ да си хапваш целите яйца? :wink:
Амм, всички казват, че жълтъците са гадни, ама какво точно става като похапваш повечко? Разбрах, че са фрашкани с наситени мазнини, но предполагам, че не само в това е проблемът...
щото 5 цели яйца ми се виждат много на ден - даже прекалено много... не е ли така?
Ако не си на диета няма проблем да ядеш по 5 цели яйца на ден(да не забравяме, че повечето протеин се намира в жълтъка). Все пак зависи от организма. Аз понякога ям и по 10 цели на ден, но на някой хора могат да се получат много лоши алергични реакции и при много по-малко.
Абе аз средно 2-3 дена в седмицата ям 3 цели яица + това съм и на НВД , и кво , да не съм умрял случаино