04.10.10
13:41
Здравейте,
използвах търсачката,но не намерих отговор на питането ми,а то е:
ако правя кардио след тренировка,кога да приемам бързите въглехидрати,след кардиото или веднага след тренировката с тежести?А протеина кога да го приемам след тренировка (не добавка,ами например яйчен белтък)
04.10.10
14:06
След края на тренировката, т.е. след кардиото. Макар че концепцията в случая: въглехидратно зареждане с цел покачване на мускулна маса и кардио след тренировка са в конфликт. Белтъците, консумирай 15-20 мин. след въглехидратите.
Благодаря за насоките!
Целта ми е качване на чиста мускулна маса,без мазнини и такива работи.Правя интервално кардио след тренировка което продължава 20 минути.
04.10.10
14:25
В такъв случай е по-важно да обмислиш пред тренировъчното си хранене. Най-добрият вариант за теб би бил суроватъчен протеин в комбинация с въглехидратна матрица, например кафяв ориз, бял ориз и картофи 50:30:20 %, което да си изконсумирал около 80-90 мин. преди да влезеш в залата.
казано от Владимир Недков на 04.10.10, 14:25:
В такъв случай е по-важно да обмислиш пред тренировъчното си хранене. Най-добрият вариант за теб би бил суроватъчен протеин в комбинация с въглехидратна матрица, например кафяв ориз, бял ориз и картофи 50:30:20 %, което да си изконсумирал около 80-90 мин. преди да влезеш в залата.
Яденето ми преди тренировка е 80 грама овесени ядки с цяло яйце и допълнително 4 белтъка,или вместо яйцата 100 грама месо.
Ям го 1 час преди тренировка.А защо смес м/у бял и кафяв ориз?
04.10.10
15:22
За да направиш въглехидратна матрица, т.е. такава комбинация от храни, които отделят глюкоза при храносмилане дълго време, без да предизвикват резки колебания в нивата на инсулина и кръвната захар.
Виж следните статии:
1. Гликемичен индекс
2. Гликемичен лоудинг
Да ,знам за гликемичния индекс на храните!
Интересувам се защо 2 вида ориз,та дори белия има сравнително висок гликемичен индекс и не е от много диетичните?
аз консумирам главно императорски,кафяв,басмати
05.10.10
07:04
казано от Иван Манолов на 04.10.10, 17:06:
Да ,знам за гликемичния индекс на храните!
Интересувам се защо 2 вида ориз,та дори белия има сравнително висок гликемичен индекс и не е от много диетичните?
аз консумирам главно императорски,кафяв,басмати
Стига глупости хората се чистят за състезание на бял ориз тебе ти пречи!