Human Flag

04.10.10
12:02

Здравейте, маняци!

Въпросът ми е свързан с така наречения Human Flag и по точно - какво трябва да е разположението на ръцете при тази стойка? Коя ръка е под тялото и коя е над тялото? Прегледах доста клипове с техники за изпълнение на този елемент, но не ми стана ясно как се решава коя ръка да е долу и коя горе.

Ако някой има знания и опит ще се радвам да сподели.

Благодаря!

04.10.10
12:11

Ами мен дясната ми е отгоре,защото така ми е по-удобно,следователно както ти е по-удобно на теб-така.

04.10.10
17:09

Едната ръка трябва да държи цялото тяло, коя да е тя преценяваш ти :) най-често която е по-силна и удобна е от доло. Техниката е такава, че ръката от доло натиска, а ръката от горе придържа :) при мен дясната е от доло, а лявата от горе, от начало има вероятност от контузия на рамото затова внимавай, не е чак толкова трудно. Първо направи здрави рамене и ръце после мисли за Human flag. ;)

04.10.10
19:10

Привет, благодаря ви за мненията. bioDNA, говориш за контузия в рамото на носещата ръка. Би ли споделил как може да се предпазя от такава травма, и ако евентуално по пътя на ученето на human flag си се натъкнал на тънкости или правила, които всеки трябва да знае изучавайки го. Предварително благодаря :).

Поздрави!

04.10.10
19:24

Може да си контузиш рамото,ако се завъртиш около него.А,според мен ръката която е отгоре,трябва да е по-силна,поне аз така го усещам.

04.10.10
22:15

Моята дясна ръка е от доло, на нея и рамото отпускам цялото си тяло :) с горната просто леко придържам. Контузии почти винаги се получават при ученето на Human flag, не са толкова тежки но искат седмица време за възстановяване поне при мен беше така :) да не говорим, че го контузих на 2 пъти. Всеки път когато се набирах зад врат, бяха големи болки от това рамо, като се има на предвид, че само като се отпуснах на него, вече се бях контузил без дори да съм се извъртял както казва Адриан К :) Колкото и странно да звучи за това упражение се иска и коремни мускули :) те правят равновесието и крепят кръста :)

04.10.10
22:22

По моята логика аз се контузих защото не бях толкова физически подготвен и беше една неопитност :) Моят съвет е да тренираш рамо, ръце, гръб и горем :) това е основата на Human flag ;) дано съм успял да те насоча малко от малко :) ако има какво да питаш, питай :) и успех в начинанието ;)

05.10.10
13:07

Здравейте отново :).

Снощи след тренировка направих няколко опита на една тръба във фитнеса, като не се насилих да се изправя веднага с прави ръце а взаимствах от няколко клипчета техника, която показва как би трябвало да се започне. Същото опитах днес на няколко пътни знаци до офиса (буквално съм се побъркал по тоя flag) и задържам 2-3 секунди, но не с изпънати ръце.

http://www.youtube.com/watch?v=Z5qa_gTYUkI - вижте това дете примерно (прегледах още няколко такива примера, но този ми се стори най-чист и за това го пускам тук). Та детето не поставя 2те ръце изпънати на лоста, а едната е сгъната и подпира тялото, а другата е увита около лоста, за да може по силно да се дърпа към него. Мислите ли, че е правилно така да се усвои стойката преди да се премине към тренировки с изпънати ръце?

Благодаря пак за надъхващите думи и компетентните напътствия!

EDIT: При изпълнението на стойката от клипчето усещам напрежение в ляв лакът (лява ръка горе).
EDIT1: Прикачам и една снимка, за да се следи прогреса/процеса :).

http://www.coldplay-bg.com/upload/images/1286284728.jpg

Мнението беше редактирано от Venelin Spiridonov на 05.10.10 13:22.

05.10.10
19:27

Да, така се започва :) успех, но имай в предвид, че трябва много да внимаваш. ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1