косми

04.10.10
14:44

На 17 години сън,от известно време ми растат косми по гърба.Какво да правия да ида  на личния да ми пусне някакви изследвания ?

ВН

04.10.10
14:48

Съвсем нормален вторичен полов белег. При някои мъже, окосмяването по гърба започва още в края на пубертета, а при други по-късно, към 25-35 и нагоре. Ако си намерил 2 косъма, не се панирай. Отиваш на козметик, лекарят няма какво да направи за теб. :)

АН

04.10.10
16:02

Вторичен не е ли окосмяването по седалището? :Д

04.10.10
17:11

казано от anonymous на 04.10.10, 16:02:

Вторичен не е ли окосмяването по седалището? :Д

:D :D (wave)

04.10.10
17:12

това е проглема че не са 2 а са сигорно 2000 не  преувеличавам

04.10.10
17:16

казано от the-game на 04.10.10, 17:12:

това е проглема че не са 2 а са сигорно 2000 не  преувеличавам

Ако го имаш по наследство няма от какво да се притесняваш, вярно малко ми се струва рано да се окосми толкова гърбът ти, но ако е ген, не може да избягаш. Виж, ако баща ти не е толкова окосмен може и да се консултираш с лекар.

както каза администратора лекъря какво да му помогне... козметик :) ако си малко по-богат удряш един лазер и си пееш ‘’казано честно всичко ми е наред’‘

04.10.10
18:19

казано от kristiancho на 04.10.10, 18:00:

както каза администратора лекъря какво да му помогне... козметик :) ако си малко по-богат удряш един лазер и си пееш ‘’казано честно всичко ми е наред’‘

Кристиянчо, дерматолога също е лекар  ;) , не го съветвам да ходи на ‘козметик’ .

е дерматолога с какво ще му помогне... за да се отстранят космите трябва някаво външно въздействие... дали ще отиде при него и той ще му каже’’ амии диагнозата ми е че имаш косми върви да ги махнат’’ или направо да ходи да ги махат едно и също ще е

04.10.10
20:00

казано от kristiancho на 04.10.10, 19:28:

е дерматолога с какво ще му помогне... за да се отстранят космите трябва някаво външно въздействие... дали ще отиде при него и той ще му каже’’ амии диагнозата ми е че имаш косми върви да ги махнат’’ или направо да ходи да ги махат едно и също ще е

Принуждаваш ме, съжалявам -

Изменения на кожата:
Освен при тумор на кожата и някои видове тумори на вътрешните органи могат да предизвикат видими кожни признаци от рода на потъмняване на кожата (хиперпигментация), пожълтяване (жълтеница), зачервяване (еритема), сърбеж или прекалено окосмяване.

Цитат от сайт за онкологични заболявания! С което не искам да плаша момчето. Може би вероятността това да е причината е 1 на милион, но най-малкото може да отиде на дерматолог, и той да прецени. Както написах по-горе, най-вероятно е генетично заложено!!

05.11.10
09:55

Иди на лекар, а ако започнеш да махаш космите, използвай лазерна епилация и хич да не ти пука. :)

06.11.10
00:09

Колко струват лазерните операции за обезкосмяване? Някой ходил ли е? Има ли подобна статия на сайта, мисля не?

06.11.10
07:29

Лазерна операция е доста силно казано, лазерна епилация. Живеем в ерата на Гугъл, питай го! ;)

На мен ми отказаха лазерна епилация и какво сега да лягам да умирам ли.
Има много начини за обезкосмяване, естественно всички са не много ефективни, но по въпроса е писано доста пъти из форума.

06.11.10
09:56

Интересно защо са ти отказали, ако не е тайна, разбира се? Иначе си е доста скъпо начинание - около 600лв на процедура за горната част на тялото (без ръце - плюс още 200 за тях). В повечето случаи са необходими 5 до 7 процедури - между 3 и 5 000лв

08.11.10
16:26

неприятно, но който ги има(особено на гърба) трябва да се примири по някакъв начин или да ги маха безпроблемно. Лекар или козметик няма какво да направят, само ще се опитат да изкарат някой лев. Наличието на косми при мъжете чисто и просто се дължи на наличието в организма на мъжки хормони, които няма как да нямаме щом сме мъже. Някои от нас са по-щастливи или нещастни, зависи кой как гледа на космите, но от тях не можеш да се отървеш...най-лесният и безболезнен метод, при който няма и да има проблеми за кожата, е да ги подстригваш с машинка за подстригване, правиш го всяка седмица и това е...лазера не винаги помага, а ако си млад няма смисъл! Човек колкото и да се опитва, няма как да върви срещу природата!

12.11.10
19:51

Kъде го вкарахте момчето с “лазерна” епилация. Нека потърси “фотоепилация”. Във фитнеса има реклама на студио, което прави всяка зона за по 40 лв. на процедура. Унисекс. Има много студиа - да потърси мнения на потребители. Всяка процедура намалявала окосмяването. Като макс. 6 процедури на зона били достатъчни да изчезне веднъж завинаги. Не става за руси. Не трябва да имаш пресен тен. Общо взето май това са изискванията. Аз мисля да направя подмишници и тумбак, някой ден...

13.11.10
14:44

Зорзаман, 40лв/зона ми звучи нереално, освен ако не се отнася за рамене примерно. За гърди, гръб, корем, което са отделни зони цената е доста по-висока. Не от собствен опит, но от информация от ‘първа ръка’ мога да кажа, че лазерната, макар и по-стара като технология, е доста по-ефективна от фотоепилацията. А и това със 6-те процедури, особено за фотоепилацията и да изчезнат веднъж за винаги не е напълно вярно.

13.11.10
15:31

От собствен опит мога да кажа,че фотоепилацията не е особено ефективна,след процедурите нямах няколко месеца косми и сега все едно нищо не съм правил,а и от фотоепилацията могат да ти се образуват петна по кожата,които не винаги изчезват :)

Мнението беше редактирано от TaCk0 на 13.11.10 15:34.

14.11.10
15:38

казано от FaceOff на 13.11.10, 14:44:

Зорзаман, 40лв/зона ми звучи нереално...

Tук е обявата - всички зони на една цена.
http://www.fotoepilaciq-bg.com/
Аз не съм пробвал още, само съм чел принципа и разни мнения. Този салон специално ми е далеч, а пък в този, който е сравнително близо пък е доста по-скъпо.

Явно има доволни и недоволни, ще се престраша ако и когато получа достатъно позитивни мнения за някой салон. Че не ми се става на петна.
А една приятелка си е правила лазерна епилация преди доста години и много я е боляло, затова смятам че тази технология не си струва.

15.11.10
16:40

За ‘големите зони’  наистина е много евтино - цяла ръка-40лв, от китката надолу пак 40 :) . При лазерната се усеща малко болка, като иглички, доколкото знам, но определено е по-ефективна. Преди година-две гаджето ми даде почти 1000лв за фотоепилация, тогава май беше и доста по-скъпо, защото за една зона беше 120 на процедура - мисля че направи 7, и 2-3 месеца след това нямаше и помен от процедурите.

CI

15.11.10
19:20

Аз пък съм чувал че в БГ където са по-евтини лазерните епилации, има шанс да са с некачествен лазер-китайски ли какъв не знам и да останат гадни белези по тялото и да не е много ефективна. Защо не пробваш кола маска?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1