30.09.10
14:51
Здравейте искам да попитам да ми предложите добър вариант за приемането на Крреатин монохидрат + Гайнер МСТ (суроватъчен и яйчен протеин ) Ходя по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1358/#axzz111YkyTEZ искам мускулна маса =] само да добавя ако може със зареждаща 5-7 дни да ми кажите също кога и по колко ^_^ и през почивните.
Благодаря Ви !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Добрия вариант за приемането на креатин ще намериш във важната тема за креатина...
30.09.10
17:52
Добрия вариант за приемането на креатин ще намериш във важната тема за креатина...
Реших да го компинирам с Глутамин и таурин какви дозировки да приемам 6те подходя към тази схема но незнам за глутамин и таурин каде и как да го пия и все пак кажете ако греша някаде за тази схема :
В тренировачен ден:
-Сутрин: 1 доза протеин
-Преди тренировка: 5гр. креатин
-След тренировка: 5гр. Креатин, 1 доза протеин
-Преди лягане: 1 доза протеин
В нетренировачен ден:
-Сутрин: 1 доза протеин, 5гр. Креатин
Къде какво да сложа и по колко ?
01.10.10
08:23
няма ли някой по запознат да ми помогне ?
01.10.10
13:44
за таурина не съм запознат въобще ...
протеин - сутрин и след
креатин - преди и след
глутамин - след и преди лягане, като след тренировка в шейка може да сложиш лъжица мед (бърз захар)(като цяло глюкоза или фруктоза)
01.10.10
15:18
протеин - сутрин и след
креатин - преди и след
глутамин - след и преди лягане, като след тренировка в шейка може да сложиш лъжица мед (бърз захар)(като цяло глюкоза или фруктоза)
а по колко грама глутамин да взимам ? и Таурин също по колко грама ми трябва да разбера ^_^
протеин - сутрин и след
креатин - преди и след
Не само с таурина не си запознат! Фруктозата я делят някъде към 80 единици в ГИ от глюкозата. С други думи нямат нищо общо.
Виктор, има готови продукти, съдържащи въпросните съставки (CGT на ON примерно). Как да го пиеш ще разбереш от етикета.
Ако си вземеш само монохидрат, тук ще разбереш (както вече ти писах) как, с какво и по колко да го пиеш.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35218/
Относно протеина от пудра, ако се храниш правилно е достатъчно да пиеш една доза след тренировка, 20-тина мин след бърз въглехидрат+креатина и сутрин като първа закуска. Вечер казеин или извара.
протеин - сутрин и след
креатин - преди и след
глутамин - след и преди лягане, като след тренировка в шейка може да сложиш лъжица мед (бърз захар)(като цяло глюкоза или фруктоза)а по колко грама глутамин да взимам ? и Таурин също по колко грама ми трябва да разбера ^_^
Щом толкова държиш да си ги купиш отделно, отваряш тук - silabg.com/bg/83-OPTIMUM-NUTRITION-CGT-10.html
виждаш какво е съотношението на креатина, глутамина и таурина и си ги смесваш.
01.10.10
16:42
протеин - сутрин и след
креатин - преди и след
глутамин - след и преди лягане, като след тренировка в шейка може да сложиш лъжица мед (бърз захар)(като цяло глюкоза или фруктоза)а по колко грама глутамин да взимам ? и Таурин също по колко грама ми трябва да разбера ^_^
Щом толкова държиш да си ги купиш отделно, отваряш тук - silabg.com/bg/83-OPTIMUM-NUTRITION-CGT-10.html
виждаш какво е съотношението на креатина, глутамина и таурина и си ги смесваш.
“5гр. чист Креатин Монохидрат, 3 гр. L-Глутамин и 2 гр. Таурин във всяка доза”. За това ли говориш ?
Викторе, току що погледнах профила ти. 180см, 56кг, бедрото ти е колкото ръката ми. Мисля, че трябва да обърнеш много сериозно внимание на храненето си, преди да мислиш за добавки, макар че може да си вземеш и някой гейнър като добавка към храненето.
Иначе, да. Примерно смесваш 500гр монохидрат + 300гр глутамин + 200гр таурин. Така дозата ти се получава 10гр (приблизително 2 чаени лъжички с връх), 5 от които са ти монохидрата. Една доза преди, една след тренировка. В нетренировъчен може и една доза, но по-добре си ги пий по две. Това ще ти стигне за 50 дни, после един месец не пий монохдрат.
Мнението беше редактирано от FaceOff на 01.10.10 19:02.
02.10.10
07:09
Викторе, току що погледнах профила ти. 180см, 56кг, бедрото ти е колкото ръката ми. Мисля, че трябва да обърнеш много сериозно внимание на храненето си, преди да мислиш за добавки, макар че може да си вземеш и някой гейнър като добавка към храненето.
Иначе, да. Примерно смесваш 500гр монохидрат + 300гр глутамин + 200гр таурин. Така дозата ти се получава 10гр (приблизително 2 чаени лъжички с връх), 5 от които са ти монохидрата. Една доза преди, една след тренировка. В нетренировъчен може и една доза, но по-добре си ги пий по две. Това ще ти стигне за 50 дни, после един месец не пий монохдрат.
добре де аз като ги смеся после как да не го пия тоя монохидрат ???
:D Става въпрос след като свършиш цялата смес (1кг в случая) да не пиеш такава смес или само монохидрат за около месец. После ако искаш пий само монохидрат, или пак си направи такава смес, за същия период, като я свършиш пак почиваш.. и така.
02.10.10
13:45
мисля че за начинаещи който не знае как да се храни е малко излишно да му се говори какво значи Гликемичен индекс ... но си прав и ти благодаря че ме светна сега вече прочетох и знам .. и в крайна сметка след глутамина искам съвет да ми дадеш - ?бърз захар? !
02.10.10
14:19
Тази вечер,ще ги смеся тия 500гр монохидрат + 300гр глутамин + 200гр таурин.Дано така стане както трябва =] а ставали във всяка доза да слагам в шейкъра и 1 с.л. манов мед ? или да си го взимам отделно ?
@Hristo, за бърз въглехидрат, който да пиеш след тренировка ти препоръчвам декстроза (глюкоза на прах) или малтодекстрин. Декстрозата е около 1.80лв/кг, а малтодекстрина около 2.20лв/кг в складовете на Пикко или ги търси в диетични магазини. Може да прибавиш и горчиво какао, и става като шоколад (иначе е все едно да пиеш захар с вода)
@Viktor, даже е препоръчително да ги пиеш с бърз въглехидрат в шейкъра - мед, декстроза или малтодекстрин.
02.10.10
15:45
Ако ги смесиш така няма никаква гаранция какво количество от трите ще пиеш с всяка доза. Няма смисъл от такива изпълнения. Слагай си по една доза от всяка добавка от собствената й кутия.
Прав си, и това е така, но как да премери 2 и 3 грама. Или най-добре една ч.л. монохидрат и по половин от глутамина и таурина.
02.10.10
15:51
Една кафена лъжичка е 2-3 грама(това са най-малките лъжички). Чаената е около 5 грама.
02.10.10
16:59
Прав си, и това е така, но как да премери 2 и 3 грама. Или най-добре една ч.л. монохидрат и по половин от глутамина и таурина.
е то нали е 5 грама монохидрат , 3 грама глутамин и 2 грама таурин ..... или да ги изравня по 3 ?
е то нали е 5 грама монохидрат , 3 грама глутамин и 2 грама таурин ..... или да ги изравня по 3 ?
Не ги изравнявай, Георги е прав, че ако смесиш всичко и го разбъркаш, нямаш гаранция, че във всяка лъжича, с която гребеш ще загребеш винаги съставките в това съотношение, в което трябва да бъдат, Затова една доза да ти е - монохидрат - една чаена лъжица, а глутамина и таурина по една кафена лъжичка. Макар, че ако правиш така, спокойно може и глутамина да ти е по една чаена лъжичка.
02.10.10
17:24
Не ги изравнявай, Георги е прав, че ако смесиш всичко и го разбъркаш, нямаш гаранция, че във всяка лъжича, с която гребеш ще загребеш винаги съставките в това съотношение, в което трябва да бъдат, Затова една доза да ти е - монохидрат - една чаена лъжица, а глутамина и таурина по една кафена лъжичка. Макар, че ако правиш така, спокойно може и глутамина да ти е по една чаена лъжичка.
да станат 5гр. монохидрат и 5 гр. глутамин и 2 гр. таурин ?
03.10.10
12:00
Един въпрос: След тренировка имам амино, което го пия веднага и освен него глутамин протеин и глюкоза, та въпроса ми е добре ли е направо след 30 мин да ги смеся трите в един шейк или първо да изпия глутамина с глюкозата 10-15 мин. след аминото и след още 15 протеина? Питам от гледна точка на усвояване как е най-добре?
Стига подробности - аз бих ги смесил и всичко наведнъж.И после храна.
Някои други препдочитат първо бързия въглехидрат(веднага след трен) и 15-20 мин след това протеина.
05.10.10
20:02
Не питам кой как прави и как предпочита, а как трябва
Е за маса кое е по-добре ??
Да се вземе една креатинова матрица + азотен бустер ,или монохидрат + протеин (ако цените са еднакви ,да речем 150 лева) ???
ПП - Аз си взех креатиновата матрица + азотния бустер ,ама ми е интересно дали по-обикновенните работи ,работят по-добре :D
24.10.10
09:50
За 28 дена съм покачил размери в ръцете с 1 см и 4 см в гърба =]