казано от Владимир Недков на 05.10.10, 18:17:
...... Мазнините крият силовият дисбаланс в мускулатурата управляваща двигателните вериги при клек, навеждане, тяга, напади и т.н. .
Ще обясниш ли, като на тъп вдигач, какво искаш да кажеш?
06.10.10
15:01
казано от .::SPECNAZ::. на 06.10.10, 12:56:
казано от achkos на 06.10.10, 09:25:
Тренирам само на лостове. Интересува ме за последно, дали 2-3 пъти в седмицата мога да права клек, без тежести. Колко пъти е нормално в седмицата ?
А зимата ко ще правиш?
Е ще клякам в нас, само ако някой ми каже колко пъти е добре, серий и повторения - клек без тежести ?????
казано от achkos на 06.10.10, 15:01:
казано от .::SPECNAZ::. на 06.10.10, 12:56:
казано от achkos на 06.10.10, 09:25:
Тренирам само на лостове. Интересува ме за последно, дали 2-3 пъти в седмицата мога да права клек, без тежести. Колко пъти е нормално в седмицата ?
А зимата ко ще правиш?
Е ще клякам в нас, само ако някой ми каже колко пъти е добре, серий и повторения - клек без тежести ?????
Имам в передвид, набирания, кофички?
06.10.10
16:09
казано от shemeta на 06.10.10, 13:56:
казано от Владимир Недков на 05.10.10, 18:17:
...... Мазнините крият силовият дисбаланс в мускулатурата управляваща двигателните вериги при клек, навеждане, тяга, напади и т.н. .
Ще обясниш ли, като на тъп вдигач, какво искаш да кажеш?
Значи че ако си мазен по-трудно си следиш детайлите. Не се вижда ясно дали имаш понижена/завишена лордоза в гръбнака. Не се вижда ясно ъгълът който коленете сключват при клек, не се разбира лесно кое е пълен клек и кое е 1/2. Ъгълът между двете бедра също не е ясен. Коленете може да са усукани навътре, но да не се забележи и се налага 2-ри човек, да те пипа/проверява на ключови позиции дали си изнесъл задницата достатъчно напред, извъртял ли си таза и ако да колко...
Абе мъчна работа. :(
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 06.10.10 16:10.
normalno hidratiran - всичко хубаво, но в момента, в който решиш да вдигнеш нещо тежко за горната част на тялото и трябва автоматично да седнеш или да легнеш, нещата увисват.
Иначе си прав, че си трябва здрав кръст и корем(core), но пък едно от нещата, които влияят най-силно на тях са точно упражненията от стоеж - в случая визирам клек, мъртва тяга, раменна преса, което по никакъв начин не изключва други движения. Нещата са свързани, разглеждането на тялото като купчина от съставните му части, нямащи връзка една с друга, не е добра идея според мен, защото то цялото е една система.
И още нещо - генетично силните нетренирани крака е особено понятие, което най-често описва нечий дебели задник и крака и малък торс. Поне аз съм с такова наблюдение.
06.10.10
16:38
[quote author=”С7АЛК3Р” date=“1286371159”
И още нещо - генетично силните нетренирани крака е особено понятие, което най-често описва нечий дебели задник и крака и малък торс. Поне аз съм с такова наблюдение.
Аз това и казах, че имам големи крака- тоест дебели, крака и голям гъз, прекомерно големи спрямо торса. Не съм твърдял че имам силни крака
07.10.10
07:13
казано от achkos на 06.10.10, 06:26:
2-3 пъти в седмицата добре ли е да ги тренирам без тежести ?
Aми няма как да ти се отговори защото без тежести не значи че не могат да бъдат тежки тренировките!
п.п. май дори при повече изобретателност се получава точно обратното ама това е една друга тема
07.10.10
07:26
казано от Miro Gi4ev на 07.10.10, 07:13:
казано от achkos на 06.10.10, 06:26:
2-3 пъти в седмицата добре ли е да ги тренирам без тежести ?
Aми няма как да ти се отговори защото без тежести не значи че не могат да бъдат тежки тренировките!
п.п. май дори при повече изобретателност се получава точно обратното ама това е една друга тема
Немога да те разбера нещо.
Иска да каже, че и без тежести може да се натовариш здраво и 3 тренировки седмично да са ти много.
08.10.10
06:36
казано от Петко К на 07.10.10, 09:51:
Иска да каже, че и без тежести може да се натовариш здраво и 3 тренировки седмично да са ти много.
Mерси, Петко :)
08.10.10
07:21
ОК. От др. седмица ще си ги права, а съвет - колко серий и повторения ??
08.10.10
15:01
От клека расте всичко защото слагаш на тялото си голям товар. Тялото се стресира, решава че ще бъде смачкано и почва да расте.
08.10.10
15:19
казано от everytime we touch на 08.10.10, 15:01:
От клека расте всичко защото слагаш на тялото си голям товар. Тялото се стресира, решава че ще бъде смачкано и почва да расте.
Това мнение бих го сложил директно в “Бисери от форума”
Написано от консултант ‘‘Health Store’‘
ПРАВИ КЛЕК ЗА ДА ТИ РАСТАТ РЪЦЕТЕ!!!
Когато се правят клекове ръцете наистина растат, но не защото се натоварват, а защото когато се правят упражнения, като клек, мъртва тяга и лежанка, в тях участват повече мускулни групи!
При клека участват:Крака,Гръб,Кръст,Рамене, а Ръцете почти не участват, но разтежа не ръцете се получава от това, че те са малък мускул, а караката - голям.
Когато тренираме голяма мускулна група (карака), тялото произвежда повече Тестостерон, от там тестостерона помага за по-добро и пълноценно усвояване на хранителни вещества от тялото, а от там идва и растежа на Мускулите, колкото по-малки са те толкова по-бързо могат да пораснат стига да се прави всичко правилно!
За да се забележи ефект от клековете при ръцете, трябва в деня след Крака да се правят ръце, за да може чрез повечето Тестостерон произведен от тялото,балгодарение на тежката тренировка за карака, ръцете да получат необходимото им възтановяване за да могат да се развиват добре!
Все пак от много голямо значение е и генетиката на самия трениращ!
Общо взето това е “тайната” на изречението “ПРАВИ КЛЕК ЗА ДА ТИ РАСТАТ РЪЦЕТЕ”!!!
Разбира се има още много детайли за постигането на това, чрез този метод, но това е Основното.
08.10.10
16:01
казано от normalno hidratiran на 08.10.10, 15:19:
Това мнение бих го сложил директно в “Бисери от форума”
Я обясни начетени приятелю какво му е за бисерите на това мнение? Май ти ще излезе, че не си чел достатъчно ;)
08.10.10
16:05
това което каза everytime we touch е 110% вярно !
08.10.10
16:13
Я обясни начетени приятелю какво му е за бисерите на това мнение? Май ти ще излезе, че не си чел достатъчно ;)
Прочети как обяснява нещата човекът с мнение под твоето (говоря за Едуардо, не за моя цитат), сравни го с твоето, и тогава сам си отговори.
По твоята логика, хлебарките понеже знаят че ще бъдат смачкани, стават огромни.
Мнението беше редактирано от normalno hidratiran на 08.10.10 16:15.
08.10.10
16:19
казано от kristiancho на 08.10.10, 16:05:
това което каза everytime we touch е 110% вярно !
Няма как нещо да бъде 110% вярно, защото абсолютната стойност по отношение на вярност не може да надвишава 100%.
Стойности над 100% могат да се използват в друг контекст- примерно колко процента може да клякате или вдигате от лежанка спрямо личното си тегло, защото там е възможно да има стойности надвишаващи личното ни тегло- тоест над 100%.
Мисля че е глупаво да се конфронтираме във всяка тема. Нека спорим, но да го правим с разумни доводи.
08.10.10
16:27
чакай сега ще пробвам като теб ....
Краката са мускул чиито влакна заедно с костите на човек подопомагат неговото придвижване в пространстовото и по земната повърхност. Обикновенно човек има два крака за да не падне под въздействие на земната гравитация наречена в науката като G.
G е константна величина и е равна на 9,8 м/с².В човешкия организъм кракта ( левия и десния ) са най-големия комплекс от мускулни влакна и жили поради което следва, че са най-големия мускул. При натоварване кракта започват да увеличават сантиметърните си стойности под въздействие на Хормона на разтежа, храната и честотата на натоварване. Учените от Магаданския институт за изследване и разучаване на човешкия организъм и развитие съкратено ИИРЧО открили, че когато дадения индивит по-накратко хомосапиенс тренира крака останалите мускули също с времето могат да увеличат метричните си стойности :)
казано от kristiancho на 08.10.10, 16:27:
чакай сега ще пробвам като теб ....
Краката са мускул чиито влакна заедно с костите на човек подопомагат неговото придвижване в пространстовото и по земната повърхност. Обикновенно човек има два крака за да не падне под въздействие на земната гравитация наречена в науката като G.
G е константна величина и е равна на 9,8 м/с².В човешкия организъм кракта ( левия и десния ) са най-големия комплекс от мускулни влакна и жили поради което следва, че са най-големия мускул. При натоварване кракта започват да увеличават сантиметърните си стойности под въздействие на Хормона на разтежа, храната и честотата на натоварване. Учените от Магаданския институт за изследване и разучаване на човешкия организъм и развитие съкратено ИИРЧО открили, че когато дадения индивит по-накратко хомосапиенс тренира крака останалите мускули също с времето могат да увеличат метричните си стойности :)
(clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap)
Плача!
08.10.10
16:40
Логиката не е моя и или си индянец или се правиш на тъп. Тялото е машина която се адаптира. Когато го подлагаш на голям товар то усеща, че трябва да стане по-силно / голямо за да оцелее и почват да растат мускулите и силата ти. Написал съм ти го възможно най-разбираемо. Сега ми напиши още един отговор като казан от баба ми след като е чела за шоколадова диета. Айде жив и здрав.
Най-вероятно не съм прав, но ми се струва голяма простотия това, че като тренираш краката, расте и горната част на тялото. Не го вярвам, за мен тва си е чисто “Човекът е произлязал от маймуната”. Въпреки, че стм го чувал десетки пъти немога да кажа, че го вярвам :) няма логика.
Колегите ви го казаха десетки пъти и продължавате - голямото натоварване предизвиква завишено производство на тестостерон и растежен хормон, които от своя страна подпомагат растежа и на горната част.
08.10.10
16:51
Кристиянчо, не ти се получи. Тъпо е, та дрънка. Но поне горе долу ми се разясни що за птица си. Според мен ти държиш да даваш мнението си навсякъде, полезно или не, просто защото имаш повечко свободно време и те кефи да записваш форумно участие. По-знаещите форумци просто не ти обръщат внимание, а някои от начинаещите може и да ти се връзват.
Последния ти коментар беше от типа лафчета на Слави, само дето Слави е толкова безинтересен че хората си сменят канала. Освен това опита ти за ирония беше неуспешен, защото по никакъв начин не отразява стила ми на изказване.
Коментарът ти че останалото ще порасне ако тренираш краката, само защото краката са най-големи сам по себе си не обяснява нищо. Ти обаче си го прочел някъде във някаква статия или форум, запомнил си само това, и понеже те мързи или не можеш да приложиш малко причинно-следствена логика, решаваш че можеш да го предоставяш като логика. Знанията са ти повърхностни и противоречиви.
Хората го обясниха- свързано е с тестостерона, с участието на други мускулни групи и т.н.
И понеже аз ти се връзвам да споря с теб, то за знаещите във форума, и двамата сме глупаци, а за чалга елементите- ти си умен, а аз съм дървен философ.
08.10.10
16:52
Бидон, скачай от моста :D:D:D
08.10.10
16:59
казано от everytime we touch на 08.10.10, 16:40:
Логиката не е моя и или си индянец или се правиш на тъп. Тялото е машина която се адаптира. Когато го подлагаш на голям товар то усеща, че трябва да стане по-силно / голямо за да оцелее и почват да растат мускулите и силата ти. Написал съм ти го възможно най-разбираемо. Сега ми напиши още един отговор като казан от баба ми след като е чела за шоколадова диета. Айде жив и здрав.
Тялото се адаптира именно защото не е машина, а биохимичен организъм. Това дето го казваш за големия товар е вярно ако се разглежда по отношение на мускулната група която се натоварва- тоест правиш крака- растат крака, правиш гръб- расте гръб. Така че теорията ти че понеже краката са най-голямата мускулна група и видиш ли всикчо расте когато ги тренираш само заради това че са най-голямата мускулна група, някак си куца. Ако беше така всички щяха да правят само крака и да имат тяло на Аполон. Хората ти го обясниха, че е свързано с хормона на растежа и тестостерона.
Коментарите от казана на баба ти ги пишеш ти, а не аз. Това е и разликата между знаещите и лаиците- знаещите мислят с главата си, а лаиците взимат рецепти от казана на баба си.
johny_trevata ти спри да пишеш форум мнения и ще се метна :)
Inspect по същата логика, когато тренираме горната част от тялото, растат и краката :?
08.10.10
17:11
Не расте всичко защото са най-голяма мускулна група, а защото упражнения като клек, тяга (които са за крака) позволяват да ползваш голяма тежест което от своя страна повишава нивото ти на тестостерона и от там идва общия растеж. Също и лежанката като многоставно упражнение позволяващо големи тежести повишава нивото на тестостерона ти. Горе съм ти го написал 2 пъти по 2 различни начина. Това е последния ми пост в темата ти. Хващаш се за малки думички, извърташ това което ти се казва за да има как да го дискредитираш и като цяло ми се струваш дребнав комплексар, а дано като стопиш гъза се пооправиш. Много здраве.
everytime we touch благодаря ти, схванах :)
Rikoo не ми пиши моля, всички разбраха колко съм смешен, и че знаеш всичко което може да се знае ;)
Мнението беше редактирано от bioDNA на 08.10.10 17:26.
казано от bioDNA на 08.10.10, 17:02:
Inspect по същата логика, когато тренираме горната част от тялото, растат и краката :?
Да, разбира се. Но в по-малка степен. Всяко едно комплексно упражнение, въвличащо големи групи има подобен ефект, като при клека и тягата той е най-голям, именно заради количеството мускулна маса, която участва в движението.
казано от everytime we touch на 08.10.10, 17:11:
Не расте всичко защото са най-голяма мускулна група, а защото упражнения като клек, тяга (които са за крака) позволяват да ползваш голяма тежест което от своя страна повишава нивото ти на тестостерона и от там идва общия растеж. Също и лежанката като многоставно упражнение позволяващо големи тежести повишава нивото на тестостерона ти.
А пък при отслабване също трябва да се правят, защото горят много калории. Странно е как хора, искащи да свалят не тренират крака, а отделят примерно цял ден за ръце ;)
Eдна серия клякане с голяма тежест гори повече калории от цялата тренировка за ръце (образно казано, не съм ги смятал точно ;)).
Нещата са свързани в голяма степен, тялото работи като цяло, не може да се раделили на мускулни групи, които да се разглеждат отделно, всяка сама за себе си.
Сега, който не иска да тренира крака, винаги ще си намери причина за това. Ами, недейте, никой не ви задължава.
Не виждам защо трябва да се спори за глупости.
08.10.10
20:21
Ей това си написъл в първия си пост, и не си споменал нищо за тестостерона, и хормона на растежа. Ако го беше направил, този спор изобщо нямаше да се състой. Не съм комплексар, но ако ти е по-удобно да мислиш така, няма проблем. Имам чуството че и двамата спорим за едно нещо- твърдим едно и също, а се караме помежду си. Мерси за обидите.
Мнението беше редактирано от normalno hidratiran на 08.10.10 20:22.
09.10.10
13:46
казано от Ангел Василев Тодоров на 05.10.10, 17:13:
Първо, има изолиращи упражнения за крака които няма как да повлияят на останалите мускулни групи.
Второ, ако тренираш само крака, независимо от упражненията няма как да очакваш че ще натрупаш маса в останалите мускулни групи.
Трето, ако тренираш както трябва горната част на тялото изолирайки краката от тренировките също ще трупаш маса независиво че не правиш крака, много гърдомани изобщо не тренират крака, а само горна част на тялото, следствие на което им е и добре развита, но затова пък са се сдобили с формата картоф на клечка.
Четвърто, разбира се базови упражнения като клека със свободна щанга изискват усилията на почти всички мускулни групи, независимо от това обаче само по себе си упражнението няма да е достатъчна предпоставка за общо покачване на мускулната маса, затова подобни упражнения се комбинират с други упражнения с които са в някаква зависима връзка, например клека се комбинира в суперсерия с пулоувър, това е така защото клека е мнго интензивно упражнение при което разхода на кислород е голям, следствие на това трахеята и белите дробове се разширяват максимално и това позволява гръдния кош да се стимулира в обем, и тук идва мястото на пулоувъра чиято цел е точно такава, т.е. предварителната подготовка на гръдни кош да поема голямо количество кислород(следствие на клековете) се оползотворява в последващото изпълняване на пулоувъра.С това искам да кажа че упражненията за крака в комбинация с други упражнения с които се намират в причинноследствена връзка е необходимата и правилна предпоставка за общото покачване на мускулна маса, съответно отделното трениране или не трениране на краката не може да се отрази върху останалите мускулни групи.
Ето това мнение много ми хареса, и смятам да последвам съвета ти за пулоувъра и да го правя винаги в супер серия с крака.
Разбира се благодаря и за останалите съвети.
Много буквално приемате нещата никои не тренира крака за да му растат рьцете както и обратното ;)
09.10.10
14:19
Кво ти пука, вече съм в играта.
Крака->клек->големи тежести + аксиално натоварване + много включени моторни единици->засилване на метаболизма + завишена секреция на тестостерон->завишен белтъчен синтез и активна липолиза. Така ги разбирам нещата.
Ако правиш крака с бедрени разгъвания, а не с клек, губиш горепосочените предимства.
Абе така е, клека повишава тестостероновата секреция, ама някои хора го изкарват направо като инжекция :D :D
За мен не е работа да тренираш “клек”, с цел хипертрофия и прочее на други мускули, трябва краката заради самите тях на първо място да тренираш.