Винаги съм мечтаел за таково тяло

ВЛ

06.10.10
17:52

От 1 година  не съм тренирал  и съм се малко омазнил , но въпреки това никога не съм постигал  това като на снимката .  На 21 години съм  висок съм 178 см  тежа 85 кг , имам формата  на този на тялото имам в предвид широк съм в раменете(не искам да звучи ,че се хваля) имам и маса  ,но просто ми трябва релеф не искам да  изглеждам голям. Кажете какво трябва да правя  за да се орелефя така ,диети ...... упражнения ???
Снимката съм я свалил от сайотове където рекламират  ,че уж с някакви добавки за 4 седмици ставаш такъв естествено не вярвам на това .

Моля ако темата не е за тук да я преместят .

06.10.10
17:56

Диета, Кардио :) Точно така може никога да не станеш (може да нямаш генетично тази форма на мускулите)

ВЛ

06.10.10
18:07

Да знам ,но може ли да  малко повече инфо да ми дадете  . Понеже съм студент и за фитнес мн мн не ми оставят пари  . Намерил съм си една диета ако може да ми кажете дали е добра :

Понеделник

Закуска – 1 филия хляб Бонус с 30 грама сирене (100 грама сирене разделено на 3 части, няма проблем ако се яде 20 или 50 грама, защото количеството е малко и не влияе особено).

Обяд – 200-250 грама филе от месо (пиле, телешко, патешко) със свежа салата (без сос за салата, само 1 лъжица олио и оцет).

След обедна закуска – 1 обезмаслено или ниско маслено кисело мляко, но не подсладено.

Вечеря – 200-250 грама риба на скара (или консерва риба тон ФИЛЕ В СОБСТВЕН СОС, а не парченца филе в собствен сос) и свежа салата. Рибата може да бъде пъстърва, хек, сьомга, ципура, скумрия, лаврак.

За пред телевизора – вземат се 2 големи краставици, белят се бавно, после се режат на дълги ленти, посоляват се и се ядат бавно. Идеята е да се занимаваш докато гледаш телевизия.

Вторник

Закуска – 5 лъжици суров ориз, вари се с вода, сол и подправки (според вкуса – черен пипер, червен пипер, чубрица, къри …). Приготвя се от предната вечер и трябва да си го носиш в офиса. Свареният ориз става много вкусен, ако се смеси със ситно нарязан домат. Може да се добави 1 лъжица зехтин или олио.

Обяд - 200-250 грама филе от месо (пиле, телешко, патешко) със свежа салата.

След обедна закуска – 1 ябълка.

Вечеря – 200-250 грама риба на скара със свежа салата.

За пред телевизора – 50 грама сурово тиквено семе не белено, идеята е да се занимаваш да го белиш.

Сряда

Закуска – 2 сварени яйца с 50 грама сирене.

Обяд – Месо на скара със салата.

Следобедна закуска – 1 банан или 1 ябълка или друг плод.

Вечеря – Риба на скара със салата.

За пред телевизора – 4 моркова.

Четвъртък

Закуска – 1 филия хляб Бонус с 50 грама кашкавал.

Следобедна закуска – 1 кисело мляко, обезмаслено.

Вечеря – Огромен печен картоф със 100 грама сирене. На заведение може да си поръчаш картофи соте, макар че те са много мазни и за компенсация направи 30 минути ходене.

За пред телевизора – краставици със сол.

Петък

Закуска – 1 чаша прясно мляко, ниско маслено (1.5% масленост).

Следобедна закуска – 50 грама сурови орехи.

Вечеря – Риба на скара със салата.

За пред телевизора – 1 чаша прясно мляко.

Събота

Закуска – фреш от 1 грейпфрут.

Обяд – Дюнер – голям :) .

Следобедна закуска – мляко с нес кафе или капучино (без сметана).

Вечеря – Пилешки дробчета или сърчица с чаша вино.

За пред телевизора – в събота не се гледа телевизия :P.

Неделя – ядеш каквото искаш

В този ден се яде 3 пъти каквото искаш. Има 2 условия, да не се прекалява с количеството и да има поне 3 часа между всяко ядене. Примерно меню със „забранени храни”:

Закуска – 1 принцеса

Обяд – Пица

Вечеря – Шоколадова торта

А ето и моя снимка да видите моето положение

06.10.10
18:12

Егати “диетата” :D :D :D

П.П Прочети статията за НВД на сайта ;)

Мнението беше редактирано от korpusito на 06.10.10 18:13.

ВЛ

06.10.10
18:20

казано от korpusito на 06.10.10, 18:12:

Чел съм ги но  нямам си понятие  кое ядене колко калории  е и така .  Търся някаде  напримерно да пише 1 ден - пилешко 200 гр  ......  , 2 ден - това и т.н.

не се обиждай ама не виждам много широки рамене на тази снимка която си показал :) и масата ти е под гърдите ... трябва ти тренировки за да сатнеш като този който искаш ( и подходящото хранене )

ПС: мое мнение е, че не трябва да имаш такива фикс идеи... давай си на лостове ако неможеш фитнес и така :)

ВЛ

06.10.10
18:25

Брат аз ти казах не иска да ставам  като няква мутра  ето ти др снимка .  ОК това за лоста ще го правя  +  една диета ако може да ми кажете  ......

06.10.10
18:43

Брат, къде е тая маса, ако не е тайна?
Пича на снимката ако е с твоя процент подкожни мазнини, ще бъде над 90кг. сигурно.
На теб ти трябват 10 кила мускул и много сериозна диета след това.

07.10.10
06:02

казано от korpusito на 06.10.10, 18:12:

Не чети за НВД !
От заветната цел те делят 1-2 години як тренировъчен и хранителен режим!

Намери си отнякъде 2 цвята топчета. Единият цвят ще ти е мускули, а другият - мазнини. Сложи в една купа 9 топчета мускули и 1 топче мазнини. Това ще ти е купата с кодово название ЦЕЛ. В другата купа сложи 6 топчета мускули и 4 топчета мазнини. Това ще е вуду купата, която представлява теб. Сега без да добавяш нищо, само махайки топчета с мазнини от твоята купа се опитай да получиш същото съдържание като в купата ЦЕЛ.
Ако ти се струва леко невъзможно - Миро и другите точно това ти намекват - ти искаш от сегашното си тяло да махнеш мазнините и да получиш тяло, което има много повече мускули от твоето. Но, от опита с топчетата, вече знаем, че махайки нещо от по-малко нещо не можем да получим по-голямо нещо. Това една ръка 35см мазна да стане 40см релефна го има само в рекламите на добавки и при решилите да използват стероиди.
Затова качи масата, пък после мисли за чистене. Което може и да не се наложи при една добра тренировъчна стратегия и хубаво хранене.
Успех!

07.10.10
10:13

Този на снимката изобщо не е малък, като гледам има повече мускули от мен ;) Да не говорим, че е доста по-релефен.
Не знам защо си мислиш, че такава форма се постига ей така, от раз. Ти имаш поне няколко години яки тренировки и ядене, за да стигнеш поне моето ниво, а за нагоре вече не знам :) Имай предвид, че става все по-трудно с времето.

АВ

07.10.10
12:29

Има и вариант да качваш чисто, като същевременно намаляваш процента мазнини, но той е по бавен и не толкова практикуван, по използваната метода е качваш, сваляш - основен период, период на изчистване.
За първия вариант трябва да взимаш много елементи които са конкретно насочени към изграждането на мускули, същевременно да доставяш на мускулите необходимата тренировъчна стимулация, да доставяш необходимото възстановяване, тренировките следва да са по скоро напомпващи и интензивни, тъй като целта ти е изразяване и поставяне на детайли. Ако доставяш нужните елементи за градеж и необходимата мускулна стимулация, независимо от упражненията ще започнеш да качваш маса, в случая чиста маса, тъй като елементите и стимулацията ще бъдат насочени към тази цел, по интензивните упражнения в тренировките ще започнат да свеждат мазнините до по нисък процент, а същевременното покачване на маса ще се осигури от елементите които са предварително и конкретно определени за съответната цел.

07.10.10
13:22

Тея стероиди объркаха представата на света за телата майна... такова тяло се прави за 6-7-8 години тренировки..

Владислав , като те гледам на снимките си имаш хубави данни и наистина широки рамене/гръб :) Най бързия вариант да изчистиш мазното и същевремено да оформиш и покачиш мускулна маса според мен са тренировките на успоредка,лост,лицеви опори и бягане. Както сам каза че не искаш да си огромен а просто релефен това си е хава. Трениране всеки ден води точно до такива резултати.
Точно сега както имаш мазно на мускулите ще им е трудно да се справят с тежеста на тялото ти и тренировките ще ти идват точно за маса... като едновременно с това и тичаш се получава така че докато изчистиш мазното ще имаш стабилно яки мускули.

07.10.10
14:05

Доста висока цел си си поставил. Не съм фен на начина ‘’качване’‘-’‘чистене’‘. Тренирай тежко и базово, без да изпадаш в сериозни калорийни излишъци. Покачването на мускулна маса ще те направи да изглеждаш по-релефен, тъй като процентното отношение мазнини:мускул става по-благоприятно. Абсолютен фен съм на ВМ-НВД и смятам, че това е най-дорбият начин за доставяне на енергия, постигане и поддържане на нисък процент телесни мазнини, качествено изграждане на мускулна маса. Но както и да е, има много статии за това. Според мен ключът към постигането на такова тяло е в търпението и постоянството.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1