13.04.05
20:18
Братовчед ми е на 13 г. и е ужасно слабичък и немощен :wink: - 1.60 на 40 кг. Какво бихте му препоръчали да спортува, така че да порасне на височина и да се развие хармонично, а и най-вече да му стимулира поне малко апетита и жаждата за живот. Благодаря ви!
Моля внимавайте каде пускате темите си!
Емил
13.04.05
20:30
бих му препоръчал да бие бирена мая да яде колкото може но да не се претоварва и може да ходи малко на фитнес. но да ти кажа най хубаво ще е да се запише някаде на плуване...и да яде месо ейй много месо много много...
13.04.05
20:33
Не е ли малък още за фитнес? :?
Ами нма да го товариш много с тежести само с малки килограми и то само със дъмпели без лостове ..да се набира,кофички, лицеви опори бягане ..това е основата ;)
КОфички, лицеви опори, тилни опори, набирания, клекове (без тежест)... има доста упражнения и то не леки.
Бойни изкуства, това е. За инфо, ще кажа, че има 7 годишни деца които ходят. КАкто преди малко посъветвах един друг юнак, абсолютно безпредметни са опасения, че “нещо ще му стане”, само трябва да избере добър клуб и тренъор. Ще му стимулира живота, ОПРЕДЕЛЕНО, ще му даде увереност в себе си, ще го тренира, може и да го социализира... и т.н.
Според мен фитнес не е подходяш при тази психика, която казваш, че има. А сам да се занимава... може и да се отказа за 0-време нали така...
За това карате.
Поздрави
[quote author=“master”]Напълно съм съгласен с tpd .Но освен това да наблегне на яденето !!!
Абсолютно, но ако съдя по себе си, как бях като по-малък/не че ся съм голям :)/ НЕ ядях, обаче как ми се отприщи апетита след като почнах спората, просто не е истина. :) :lol: Същото е и за спането.