07.10.10
20:08
Здравейте! много съм затруднена относно добавките които трябва да избера за възстанивяване,набавяне на необхосимите витамимини минерали и т.н. Напоследък имах страшен спад в силата и енергията,мислех че е от храната но и след като я увеличих си беше същото,ходих на лекар ,правих си изследване на кръвта и някои от параметрите ми бяха под и над границите,личната лекарка ми изписа витамини и каза че все едно съм се “изчерпала”, щом тренирам толкова трябва да приемам и необходиите добавки за възстановяване и набавяне витамини и минерали и т.н. но понеже не била запозната да съм се обърнела към фитнес консултанти или инструктори които били наясно.Е помогнете ми понеже освен едни мултивитамини друго не знам аз?
Да,и аз доколкото разбрах от прочетеното трябва да си взема БЦАА,това ми изглжда добър вариант а и скоро ще е и в БГ,от друга страна ми препоръчаха да си взема суроватъчен протеин изолат в който имало бцаа а и ще си набавям някакво количество белтъчини тъй като и без това май никак не успявам да си набавя достъчен такъв.... а има ли проблем при съчетаване на витамини и бцаа например?
няма абсолютно никакъв проблем.аз бих ти препоръчал за витамини да си купиш Optimum Nutrition Opti Woman.Купих на моята приятелка такива понеже се чувстваше отпаднала и остана мн доволна.За суроватъчен изолат ти препоръчвам Ultimate Nutrition Iso Sensation 93.
07.10.10
20:40
Няма проблем да ги комбинираш :) Не мисля, че всекидневната употребеа на протеин е подходяща за жени, зависи от целите разбира се де. Но, за да си набавиш количеството, което ще получиш от чист бцаа продукт, ще трябва да пиеш толкова протеин, че определено ще се омазняваш с времето.
Самостоятелен БЦАА или комплексен аминокиселинен продукт (комплексните излизат доста неизгодно, защото са на хапчета) с минимално количество овкусители/оцветители и т.н според мен е най-удачният избор, ако се търси чисто възстановяване.
Успех!!
healthstore.bg/Eve-Women-s-Vitamins-180-tabletki.html
+
някакви течни комплексни аминокиселини (хаповете няма да искаш да ги гълташ) или протеинова пудра.
Принципно протеин, комплексни амини, аминокиселините разклонена верига (ВСАА) и глутамин възстановяват мускулатурата. Витамините ще оправят и нервната система (особено ако Б-комплекса е силен).
Б-комплекс - healthstore.bg/Vitamin-B-50-100-tabletki.html
Глутамин - healthstore.bg/Glutamine-prah-500-g.html
ВСАА - healthstore.bg/Xtend-Lemonade-390-g.html
Протеин - healthstore.bg/NECTAR-SWEETS-Chocolate-Truffle-1005-g.html
Течни амини - http://www.peak.bg/catalog/product_info.php?cPath=49_88&products_id=305&osCsid=72677e3a609072c9ecd6e05a5b2a3b46
Не е задължително да ги комбинираш. Даже най-добре пробвай само с протеин и витамини.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.10.10 20:50.
07.10.10
20:58
Тръгнах да пиша обяснения на дълго и на широко, но не ми се занимава. Най-просто казано, пренасищането с протеин се превръща в захар и няма да излезе нищо позитивно. Особено при жена, която тренира за общ тонус, протеинът няма да допринесе за въстановяването колкото един аминокиселинен продукт. Протеинът е нож с две остриета и малко хора го разбират. Да, протеиновата диета работи, но е изнасилване на организма, превръщането на протеина в енергия е процес, който не е предназначен за продължителна употреба и натоварва всички органи. Енергията са мазнините и въглехидратите.
Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 07.10.10 20:58.
Аз обмислях протеина като вариант понеже на ден приемам сигурмо има няма 40 гр,та така поне щях да кача количеството му,но си прав пък че няма да си набавя достатъчното количество аминокиселини.... абе в крайна сметка най-удачно наистина ми се струва една комбинация спортни мултивитамини за жени EVE на NOW и БЦАА-то на usplabs или нещо друго евентуално.Благодаря за ориентира! :)
казано от N’ataly на 07.10.10, 21:10:
Аз обмислях протеина като вариант понеже на ден приемам сигурмо има няма 40 гр,та така поне щях да кача количеството му,но си прав пък че няма да си набавя достатъчното количество аминокиселини....
Протеинът, след ензимна обработка се разпада до аминокиселини. Т.е. протеинът е изграден от амини, т.е. пиеш ли протеин, ще приемаш и амини, но е въпрос на ензими каква част от тях ще усвоиш.
07.10.10
21:18
На авторката на темата и трябват две неща :
USP labs Modern BCAA
NOW Eve / Optimum Opti-Women
това е ; )
07.10.10
21:22
Мултивитамин-мултиминерали + Суроватъчен протеин + Омега 3 + Достатъчно калории в поне 4 хранения и добър баланс на макронутриентите следва да оправят нещата. Да не би да прекаляваш с кофеина или да недоспиваш?
Откакто ми падна силата в интрес на истината само ми се спи а си правя 9 часа,като стана и след има няма 3-4 часа пак съм изморена и ми се спи, едвам се вдигам от стола,стълбите ми се виждаха трудни за качване...кафе си пия доста,от седмица насам съм намалила на 1 нес сутрин и гледам да спра до там...така почти месец и затова отидох на лекар,който пък ми каза че трябва да се допитам другаде за добавките и така...
Към година си тренирам редовно,5 пъти в седмицата ,но не съм пила никакви витамини и минерали ,нищо.може би затова е станало така
07.10.10
21:39
Как са апетита и настроението? Да си качила/свалила тегло наскоро?
Ами аз като гледам колко се храниш в дневника ти, нищо чудно, че си в това положение, майна ;).
Настроението е депресивно,ама това е нормално аз като не тренирам и се чувствам зле :D Сега съм качила,предвид това че си вкарах доста въглехидрат напоследък уж да вкарам малко енергия,а и липсата на трениране се отразява... мисля още седмица почивка и с аминокиселините ,витамините и равномерно балансирания режим да започвам пак залата....
Рико яденето в дневника е объркано и непоследователно понеже вече си бях разбалансирана и храната си ми беше трагедия,но като цяло не се храня така :D В процес на свикване към новия режим съм ,ще оправя и храната
07.10.10
21:54
Погледнах дневникът ти. Rikko и Miro Gi4ev са ти го намекнали няколко пъти, с толкова ккал/ден вървиш към анорексия невроза. Надявам се да е било само за някакъв период, че от 10 страници дневник намерих само 5 поста по същество...
Друго, пишеш че пиеш по 3-5 кафета/ден. Ако е така, умората ти може да е свързана с изтощение на нервната система. Виж тази статия: Кофеин и кофеинизъм - неосъзнатата опасност
ех каква вихрушка от коментари
да не блокираме форума,другари! :Д
Мнението беше редактирано от fcbs на 07.10.10 21:55.
казано от Владимир Недков на 07.10.10, 21:54:
Погледнах дневникът ти. Rikko и Miro Gi4ev са ти го намекнали няколко пъти, с толкова ккал/ден вървиш към анорексия невроза. Надявам се да е било само за някакъв период, че от 10 страници дневник намерих само 5 поста по същество...
Друго, пишеш че пиеш по 3-5 кафета/ден. Ако е така, умората ти може да е свързана с изтощение на нервната система. Виж тази статия: Кофеин и кофеинизъм - неосъзнатата опасност
Владо учувам се колко още статии има в сайта :) Евала за труда, на тебе и екипа .
07.10.10
21:58
казано от FINISH FIRST на 07.10.10, 21:18:
На авторката на темата и трябват две неща :
USP labs Modern BCAA
NOW Eve / Optimum Opti-Womenтова е ; )
И рибено масло и рибено масло!
09.10.10
14:49
Мултивитамини+аминокиселини/бцаа наистина е най-добрия избор. Сега някой може да ме опровергае, но ако имаш една кутийка Монстър 100 витаминчета у вас(освен обикновени мултивитамини), 1 пакетче ще те вдигне на крака в най-натоварените ти дни, но все пак са доста силнички и не смятам че е дорбе за жена да се ползват всекидневно (но примерно 2 пъти на седмица е ок)
аз пък мисля,че нещата които и трябват са едни стандартни мултивитамини /супрадин например/ + комплексни аминокиселини,а не бцаа + рибено масло
09.10.10
15:44
Като цяло съм на едно мнение с колегите, но ще препоръчам малко по-различни продукти.
Витамини
http://doppelherz.com/products/409.html
Аминокиселини
http://www.ultimatenutrition.com/catalog/amino_acids/amino_gold.html
Рибено масло
NOW omega 3 fish oil 1000mg. 100 pills
Не мисля, че имаш нужда от суруватка или чисто BCAA /все пак последното е само три верижноразклонени амино/. Не мисля, че парите вложени в много и скъпи бродукти биха оправдали нуждите, конкретно поставени в темата. Не мисля също, че едни силно дозирани спортни витамини се усвояват на максимум. Чудя се как препоръчвате въпросните Modern BCAA на фирма, чийто внос предстои? Колко от препоръчващите са ги пробвали, поръчвайки от чужди сайтове и защо не се дават линкове именно към сайтовете от които са поръчани?
Давам за пример чужди сайтове, като по този начин показвам на останалите потребители, че могат да се дават линкове с инфо за продукта без да се прави реклама на определени вносители!
Мнението е лично, а продуктите изпробвани.
09.10.10
15:54
За последното, мисля, че е по - добре, тъй като информацията е по - достъпна заради самия превод, не вярвам някой да купи от първия видян линк.
аз не мисля, че са необходими аминки. според мен ще е по-добре да е нещо като “dessert” - храненето и е слабо и не мисля, че аминокиселини ще решат проблема. за витамините и омега 3 съм съгласен.
учудвам се, че няколко човека препоръчват продукт, който още не се предлага в БГ и едва ли някой от тях го е пробвал даже (да не говорим за сериозни впечатления)
Тия пък видяха момиче и са чупиха от коментари ..
СПАМ!!!
head_hunter
Мнението беше редактирано от head_hunter на 13.10.10 12:53.
13.10.10
12:34
Мда, кефи ме, ПРОБЛЕМ ? Оо