09.10.10
18:50
Здравейте. На 16 години съм. От около месец тичам всяка вечер около час-час и половина с цел сваляне на килограми. Бягам във даскало, като правя обиколки (двора е голям). Първо започвам със стретчинг, бягане настрани като за загрявка, после 1 обиколка ходене и започвам същинското бягане. Правя 1 обилколка умерено тичане, после половин обиколка вървене, и така редувам докато ми свършат силите. Във вторник бягах много (около 2 часа) в дъжда. Прибрах се дроб и си легнах. На следващата вечер пак отивам, правя загрявката, почвам да бягам и след 5 минути ме заболяха прасците, краката натежаха и беше супер гадно. Измъчих се да направя още 2-3 обиколки и се отказах. На следващата вечер пак същото. Вчера пък още по-зле. Не направих и 3 обиколки и ме заболяха прасците и краката станаха като олово. Какъв е проблема?? Да не би да е заради студеното време? Днес да ходя ли да бягам?
2 часа размотаване си е много. Твоята работа с 1 обиколко тичане и половин ходене не е нищо. По добре тичай 30 мин и си патрон. Ако не можеш от начало толкова почвай на серии , като увеличаваш времето с свсеки следващ път :)
Не си възстановен добре според мен. Почини си просто и тогава опитай пак. Претоварил си се. Зависи и как се храниш дали си намалил калориите драстично щом сваляш кг. Прочети в сайта информация за хранителни режими и гледай да се храниш добре и да си почиваш добре иначе резултатите няма да са такива каквито очакваш.
Мнението беше редактирано от Маринов на 09.10.10 20:20.
09.10.10
20:39
Ами не ям сладко изобщо, хляб рядко ям. Ям манджи каквото майка ми сготви. Хамбургери, чипсове и такива боклуци също не ям. Сутрин закусвам добре, (някоя попара) на обяд не ям, вечер ям малко. (каквото майка ми е сготвила) Одеве също бягах и беше по-добре от вчера и оня ден. Явно наистина съм се претоварил.
Мнението беше редактирано от mmiinneevv на 09.10.10 20:43.
Да и освен това очевидно не ядеш. Нормално да си скапан. Огледай режимите и почни да ядеш, защото така освен да се скапваш друго не се случва
А тичаш ли с подходящите обувки за тичане ?
На мен ми стават краката като олово както го описа когато тичам с някви гадни обувки и на равен цимент.. Това е възможно най гадната комбинация. Както и при теб първото тичане не ми прави проблем но на следващите не става номера.
10.10.10
08:46
казано от Manigga на 09.10.10, 22:40:
А тичаш ли с подходящите обувки за тичане ?
На мен ми стават краката като олово както го описа когато тичам с някви гадни обувки и на равен цимент.. Това е възможно най гадната комбинация..
Не има и по-гадна да гладуваш и да бягаш по 2 часа!!!
И аз имам такъв проблем и още не знам как да се справя. Имам сили и енергия да тичам, обаче от болка, достигаща в костите направо, не мога да тичам редовно. А не е като да съм с наднормено тегло и нетрениран
казано от Nazgull на 10.10.10, 14:23:
И аз имам такъв проблем и още не знам как да се справя. Имам сили и енергия да тичам, обаче от болка, достигаща в костите направо, не мога да тичам редовно. А не е като да съм с наднормено тегло и нетрениран
Възможно е някакви проблеми със стапалата/стойката да имаш в такъв случай. Дюстабан или нз... Трябва консултация с лекар
11.10.10
16:57
Аз пък ще си направя един ден почивка докато ми се оправи мускулната треска в прасците. :D Утре пак почвам :)
16.10.10
18:38
Имам пак въпрос. В сряда имах физическо, и бях наказан (не искам да казвам поради какви причини :D ) цял час да бягам. И така почвам, бягам, бягам, бягам, бягам малко вървях, пак бягам, бягам и свърши часа. След около 5 минути почна някакво супер мощтно парене в белия дроб и гърлото. Все едно има вряла вода вътре. Продължи около 15 минути. След час два бях свеж, все едно не съм бягал. Вчера вечерта пак си бягах както обикновено, без проблеми. Обаче днес ставам, и почвам да се дера... супер яка кашлица и гърлото ми ме боли ужасно много. ЕДвам преглъщам. Сега пия мукосолван таблетки за кашлицата и взимам хапчета за гърло. Това от изморителното бягане във сряда ли беше?? Има ли причина да се тревожа или не? За пръв път става така и затова питам.
Мнението беше редактирано от mmiinneevv на 16.10.10 18:40.
17.10.10
06:27
казано от mmiinneevv на 16.10.10, 18:38:
Има ли причина да се тревожа или не? .
Не!
24.11.10
17:55
И така почвам, бягам, бягам, бягам, бягам малко вървях, пак бягам, бягам и свърши часа. След около 5 минути почна някакво супер мощтно парене в белия дроб и гърлото. Все едно има вряла вода вътре. Продължи около 15 минути.
Честито! Сега разбираш, какво е усещането от лекият астматичен пристъп,защото точно това си и получил. Спокойно, проблемът не е в дробовете, а в контракцията на бронхите - от там и болката.
Обаче днес ставам, и почвам да се дера... супер яка кашлица и гърлото ми ме боли ужасно много. ЕДвам преглъщам. Сега пия мукосолван таблетки за кашлицата и взимам хапчета за гърло. Това от изморителното бягане във сряда ли беше?? Има ли причина да се тревожа или не? За пръв път става така и затова питам.
Професионалните бегачи и много от запалените в бягането аматьори знаят, че най-важното е да се открие ритъма, който ти позволява да бягаш така, че да не мислиш за дишането си въобще. Да постигнеш т.н баланс “тяло-съзнание”. Не се задъхвай.Ако не ти стига въздуха намали темпото. Дишай през носа. Внимавай с позата на тялото/ това е много важно/. Старай се да поемаш макс. обем въздух и издишвай на части. Така увеличаваш времето за пасивно издишване и бронхите релаксират. Много по-добре от честите резки вдишвания и издишвания. Търси своя оптимум, не постижения - последните ще дойдат сами.
Поздрави.
Мнението беше редактирано от mindstormer на 24.11.10 18:22.