казано от Христо на 09.10.10, 18:59:
А краставицата освен за ядене ползваш ли я и за други работи :D
Да, завира я в гъза на такива като теб :)
09.10.10
19:08
За закуска: сварена паста с 1суп лъжица зехтин и малко сол, след като я свариш и отцедиш добавяш пуешко филе, консервирана царевица, яйца, но не повече от два жълтъка, за допълнително овкусяване може да добавиш по желание сирене или извара, количеството на изброените продукти се го определяш сама, ето тово е закуска.
След като не чувстваш глад значи метаболизма ти е бавен, а с бавен метаболизъм нама да постигнеш желаното.
Натали, искаш да си подобриш храненето, а в същото време на обяд си изяла 1 картоф и 1 краставица. Та това си е чист глад. Да не говорим, че зеленчуците не се броят за храна. Ако към този картоф добавиш 150 гр пилешко, риба или омлет тогава може да говорим за приемлив и добър обяд.
Четох че карртофите,ориза и тоя тип въглехидрати е добре да се поемат със зеленчуци понеже фибрите понижавали ГИ и се усвояват по-бавно което уж било ок,и със белтъчини пак било добре просто смятам да ги редувам за разнообразие... утре ще е с пилешко картофа :)
09.10.10
20:03
няма да е грешка с белтъчините ( месо,яйца,извара,мляко ) да взимаш и зеленчуци примерно : картофи, 1-2яйца( нали може и 6-7 но едвали ще изядеш толкова ) и зеленчуци по избор то зеленчуците в голяма степен се вода няма да се натовари стомахчето :)
ПС: сега пак ще ми кажат, че се прая на къв’ ли не ама много си хубава отново на аватара ...
казано от Ангел Василев Тодоров на 09.10.10, 19:08:
За закуска: сварена паста с 1суп лъжица зехтин и малко сол, след като я свариш и отцедиш добавяш пуешко филе, консервирана царевица, яйца, но не повече от два жълтъка, за допълнително овкусяване може да добавиш по желание сирене или извара, количеството на изброените продукти се го определяш сама, ето тово е закуска.
След като не чувстваш глад значи метаболизма ти е бавен, а с бавен метаболизъм нама да постигнеш желаното.
Тоест да се понасилвам да хапвам по-често по малко дори и д а не ми се яде за да се забърза ли,и изобщо мога ли да го забързам...
Благодаря Kristiancho :)
Мнението беше редактирано от Nataly на 09.10.10 20:06.
казано от N’ataly на 09.10.10, 20:04:
казано от Ангел Василев Тодоров на 09.10.10, 19:08:
Тоест да се понасилвам да хапвам по-често по малко дори и д а не ми се яде за да се забърза ли,и изобщо мога ли да го забързам...
Благодаря Kristiancho :)
Right up on the street! ;)
Метаболизмът се ускорява с честото хранене на малки порции.
Закуска - Ангел даде много добър вариант. Сутрин впрочем няма смисъl да се ограничаваш - яж на корем.
Включи в менюто си риба - безценна е! - белтъчини и мазнини (полезни);
Ядки - орехи, бадеми - страхотен източник на енергия. Аз омитам по 200гр орехи с мед на ден, няма да ти казвам каква тренировка мога да извъртя след това :) Още нещо вкусно е да смесиш мед със сусамов тахан и да залеш орехите (които може да са цели или натрошени).
Включи варива -боб, леща, грах. Обожавам следното нещо: 1 кутия грах (бондюел) го пасирам, добавяйки собствения му сос и го смесвам с половин пакет задушени броколи, които също пасирам. Добавяш сол и масло (може и 2с.л.сметана) и слагаш тенджерата на котлона да клокне - за 10 мин имаш прекрасно ядене :)
Броколи със сметана и шунка е “Идеал Петров” за вечеря (може и запечени на фурна с кашкавал)! :D
Опитай киноа (вариш, слагаш вегета и имаш алтернатива на скучния ориз. Впрочем многократно предпочитам киноа пред ориза)! ;)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.10.10 23:16.
Как среден картоф с краставица да е гладуване? Ако не се лъжа средно голям картоф е около 150гр., а краставиците, които в момента са на пазара са около 200гр. Освен това е 63кг момиче, което неведнъж е казала, че иска да изчисти и да придобие привлекателна визия, а не мутренски вид.
Лично аз при 80кг. тегло съм обядвал с 150-200гр картоф и 100гр домат и не съм гладувал, напротив доста добре се чувствах.
Да не забравяме и факта, че женския стомах е доста по-малък от този на мъжа. Не искаме да се получава раздуване от прекаленото количество храна, нали?
Искам да обърна внимание и на това, че зеленчуците и плодовете не били храна - ами като изядеш едно солидно количество не ти ли става тежко? Или то в случая е дай да тъпчем пък каквото стане.
Стоянчо много правилно го каза - малки количества и начесто.
Мнението беше редактирано от atanasov на 09.10.10 20:29.
150гр. картоф са има нема 2 филии хляб(30гр. въглен) 120КК.
Глад не, ами...
09.10.10
22:26
казано от kristiancho на 09.10.10, 20:03:
няма да е грешка с белтъчините ( месо,яйца,извара,мляко ) да взимаш и зеленчуци примерно : картофи, 1-2яйца( нали може и 6-7 но едвали ще изядеш толкова ) и зеленчуци по избор то зеленчуците в голяма степен се вода няма да се натовари стомахчето :)
ПС: сега пак ще ми кажат, че се прая на къв’ ли не ама много си хубава отново на аватара ...
Какво ще ти кажат бе Кристиянчо остави ги тези смешници тук никой нищо не може да ти кажа остави ги такива чат герои ми си говори каквото искаш...
И аз искам да вметна,че кака ви Натали пак изби рибата с този аватар :p
Айде поздравче с тази песен http://www.youtube.com/watch?v=Fg2jixe9PW0 едно време батко ви като ходи до Ибиса много я пускаха и много спомени му носи... :)
казано от N’ataly на 09.10.10, 07:36:
Да,обмислям вкарването на още белтъци,нагаждам си още менюто,ще го оправя с времето,но понеже избщо не огладнявам и не се сещам 2 часа след като сам яла да търся пак нещо за хапване... да не си спамя сама дневника ще си запиша закуската а довечера ще допълня.
9.10.2010 г.
Храна:
9:30 кафе,филийка (към 100 гр е май) хляб от ленено семе (ужасен е ,направо киселее) с 50 гр извара
14:00 1 средно голям сварен картоф,1 краставица
19:30 пилешко с гъби и лук на сач,понеже се вечеряше навън,грамаж не мога да кажа,не съм прекалявала,и малко салата си боднах :D + чаша червено виноТечности за деня: 2 литра
Това не е ядене, ами сомалийски режим. Към 14:00 пробвай да вкараш 2-3 яйца. Имаш само 3 хранения, през 5-6 часа, което забавя оформянето или стягането (незнам, вий момите как точно го наричате, май всяка различно :D), ти от което според мен няма смисъл, защото в момента си перфектна откъм външен вид. Ако има нещо да се поправя при теб, то според мен е само храненето.
казано от Стоянчо на 09.10.10, 20:24:
Закуска - Ангел даде много добър вариант. Сутрин впрочем няма смисъl да се ограничаваш - яж на корем.
Включи в менюто си риба - безценна е! - белтъчини и мазнини (полезни);
Ядки - орехи, бадеми - страхотен източник на енергия. Аз омитам по 200гр орехи с мед на ден, няма да ти казвам каква тренировка мога да извъртя след това :) Още нещо вкусно е да смесиш мед със сусамов тахан и да залеш орехите (които може да са цели или натрошени).
Включи варива -боб, леща, грах. Обожавам следното нещо: 1 кутия грах (бондюел) го пасирам, добавяйки собствения му сос и го смесвам с половин пакет задушени броколи, които също пасирам. Добавяш сол и масло (може и 2с.л.сметана) и слагаш тенджерата на котлона да клокне - за 10 мин имаш прекрасно ядене :)
Броколи със сметана и шунка е “Идеал Петров” за вечеря (може и запечени на фурна с кашкавал)! :D
Опитай киноа (вариш, слагаш вегета и имаш алтернатива на скучния ориз. Впрочем многократно предпочитам киноа пред ориза)! ;)
Стоянчо, след статията ‘Бърз метаболизъм, бавен метаболизъм’ и коментарите на ГинекомастияБг, след като изчетох и статиите приложени от него + сайтове като лийнгейнс.ком, и не на последно място като имам впредвид и мои познати, хранейки се два пъти на ден и изглеждащи перфектно, съм силно разубеден, че именно честото хранене подобрява метаболизирането на мазнините в тялото. Или с две думи, както прочетох някъде, метаболизирането на мазнините се забавя до минимум след прием на въглехидрати, за период около 3 часа. Или с други думи - хранене през 3 часа = почти нулев метаболизъм! Да, не говоря от собствен опит, но литература и изследвания има в изобилие по въпроса. За съжаление на английски, но си заслужава.
E, моето изказване също се основава на каквото съм прочел нееднократно и на собствения ми опит в борбата с мазнините. Аз постигам желания за себе си ефект по този начин - 5 хранения в по-малки порции; твоите приятели, които се хранят 2 пъти ме съмнява да се занимават с тежести или ако го правят постиженията им не са нищо особено. Един трениращ не може да се храни 2 пъти и да просперира...
казано от atanasov на 09.10.10, 20:27:
Искам да обърна внимание и на това, че зеленчуците и плодовете не били храна - ами като изядеш едно солидно количество не ти ли става тежко? Или то в случая е дай да тъпчем пък каквото стане.
Не се заяждам, а само отбелязвам...ама то и 1литър вода да изпиеш пак ще ти стане тежко, ама това не значи, че си се “наял”. А и в случая става въпрос дали от храната, която приема получава необходимите хранителни вещества за нормалното функциониране на организма ѝ. Никой не я кара да става културистка или да придобива мутренски вид :) Може да изглежда така както иска и да се чувства добре, като просто приема ДОСТАТЪЧНО храна и то качествена...а не просто някаква храна, за да си убива глада :)
10.10.10
09:47
Красотата отваря всички врати,а ти я имаш всички се надпреварват да ти обясняват как да се стегнеш и да постигнеш нещо точно заради нея...от тебе се иска само да претеглиш мненията и да си направиш заключенията,за тази инфорамация която получваштук безплатно на други места ще ти поискат от 500лв.нагоре,възползвай се понякога на хорта им омръзва да повтарят едно и също.
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 10.10.10 09:53.
10.10.10
09:49
Чудно ми е как се “нахранваш” с тази храна, Яж си месо 2 пъти на ден, 2 кисели млека малко извара, картофи/ориз , овесени ядки 4-5 белтъка или цели яйца и си на 6 :) (ама тва в рамките на 1 ден)
А менюто което прочетох няколко страници по-назад е под всякакъв коментар, и да фотосинтезираш не можеш да оцелееш биологично с това ядене...
[quoute]Красотата отваря всички врати,а ти я имаш всички се надпреварват да ти обясняват как да се стегнеш и да постигнеш нещо точно заради нея[/quoute] Толкова съвети не съм виждал в друг дневник. Наистина нямате спирка :) Н’атали може да си прецени сама. Бях писал коментар по-назад, но това е. До утре можем да си чешем езиците... Айде по-здрави :)
Поздрави за добрата форма към девойката ( жената ).
Няма какво да се коментира по темата с храната , ако сама не изпита последствията от гладуване и от нормално балансирано хранене никой не може да й помогне.Колкото и да обясняваш , колкото и да говориш тя си има цели , явно е и начертала пътя по който смята , че може да ги постигне.Единственото което мога да и пожелая е тарпение , постоянство и много воля.
Пак я поздравявам за хубавата фигура и ми се ще всичките ми колешки да са като неп :)
Пак ви казвам никога не съм твърдяла че моето хранене е нормално или правилно,старая се постепенно да го променям, увеличавам разнообразявам... Сменила съм триците с овесени ядки,вкарвам и яйце на закуска,,това си е двойно сравнение с преди,ще увелича и броя хранения ... разбирам и възприемам положително всяка критика и съвет ,благодаря ви за които разбира се,просто е трудно ако си свикнал да ядеш едно количество и тип храна и изведнъж да го променя....
Днес определмо замазних здраво,сестра ми беше на гости,обиколки по магазини и за край една катма с шунка и кашкавал...от кога не бях яла такава мазнотийка :D
11:00 Кафе,ябълка,овесени ядки
13:30 Катма с кашкавал и шунка
16:30 кисело мляко
19:00 200 г пилешко филе със салата (поне това съм приготвила ,ако променя нещо ще едит-на)
До тук течностите са малко-1,5 литра,но ще си ги направя поне 2 до края на вечерта
Вече някак търпение да започна да тренирам пак,чувствам се доста по-укрепнала ,не усещам спад на силите,голямо презареждане пада.
Усмихната вечер на всички! :)
Мнението беше редактирано от Nataly на 11.10.10 08:01.
10.10.10
16:13
Наистина всички те критикуват за храната, само че си постигнала перфектно тяло, от тук нататък храната трябва да е така насочена че да подържаш тялото и разбира се да се чувстваш бодра и да нямаш здравословни проблеми :)
Ако със сегашния си хранителен режим се чувстваш добре, няма лошо да продължиш с него.
10.10.10
16:15
зАрежи тея хранения сега... искаме снимка с новите дрешки от магазина (sun)
казано от kristiancho на 10.10.10, 16:15:
Само да съм чул някой да пита за тестостеронови бустери на ваш’те години :D :D
10.10.10
17:46
казано от FaceOff на 10.10.10, 16:55:
Е то момчето най-учтиво си попита :D
10.10.10
22:14
казано от FaceOff на 10.10.10, 16:55:
Хахаха това за тестостероновите бустери беше добро хахаха ;)
11.10.10
06:23
казано от FaceOff на 10.10.10, 07:17:
казано от Стоянчо на 09.10.10, 20:24:
! ;)Стоянчо, след статията ‘Бърз метаболизъм, бавен метаболизъм’ и коментарите на ГинекомастияБг, след като изчетох и статиите приложени от него + сайтове като лийнгейнс.ком, и не на последно място като имам впредвид и мои познати, хранейки се два пъти на ден и изглеждащи перфектно, съм силно разубеден, че именно честото хранене подобрява метаболизирането на мазнините в тялото. Или с две думи, както прочетох някъде, метаболизирането на мазнините се забавя до минимум след прием на въглехидрати, за период около 3 часа. Или с други думи - хранене през 3 часа = почти нулев метаболизъм! Да, не говоря от собствен опит, но литература и изследвания има в изобилие по въпроса. За съжаление на английски, но си заслужава.
Не знам тва за 3 те часа къде си го чел , и аз чета доста по темата на англииски и най-представилтелното проучване показва че 400г въглехидрат под форма на спагети (което си е стабилно количество) на 1 прием намалява липолизата само с 30% и то при нетренирани хора
Хоп-троп,ето и за днес 11.09.2010 г:
10:30 овесени ядки,белтък
12:30 печени картофи,пил.филе,краставица
18:30 пил.филе, салата от зеле
Течности-2 литра
Днес се бях заканила да правя и следобедна закуска,за да станат 4 яденетата, но от 12,30 до 18,30 не сам се спряла да обикалям по центъра и мола и не остана време.Пак нетренировъчен ден но пък поне имам едно 4 часа ходене :)
Едит-в емоционална криза съм,към храна прибавям чаша вино на която ще се наслаждавам докато си легна .... :D
Мнението беше редактирано от Nataly на 11.10.10 18:43.
казано от Madboy на 11.10.10, 19:09:
Абе какви емоционални кризи, я стига...
Мадбой не си жена и за тва не знаеш що е то емоционална криза :)))хахаха
казано от Hiya на 11.10.10, 19:12:
Спокойно можеше да си купиш някакви ядки и да си хапваш до като пазаруваш :)
така е.! ще го имам предвид другия път :)
Днес 12.10.2010г. :
Храна:
9:30 Овесени ядки,ленено семе,кафе
12:30 Варен ориз със телешко,краставица
16:00 Купичка зелева супичка(с половин лимон)
18:30 Омлет с извара и спанак
Течности 3 литра (без супата) :)
Отново нетренировъчен ден(извън залата) ,но вече не се издържа честно казано и си направих няколко серии коремни преси,лицеви опори,клекове и напади вкъщи ,след които колената ми трепереха....ужас,така съм се застояла,че като се върна в залата не ми се мисли каква мускулна треска ще имам :D след серийките малко танци манци към час,разминах се днес с разходките та поне в нас се раздвижих :)
Мнението беше редактирано от Nataly на 12.10.10 16:42.
12.10.10
18:47
хубавице колко лицеви направи ? :)
ПС: сега ако кажеш 15 и направо....
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 12.10.10 18:47.
12.10.10
20:12
казано от kristiancho на 12.10.10, 18:47:
Кристианчо май е попрекалил със тестостероновите стимулатори :D
Забелязвам нещо в дневника ти и в тем самата,което много ми харесва(освен тялото ти).Винаги приемаш критиката много позитивно,аз ако бях щях да се ядосам ако 20 човека ми кажат,че храната ми е лоша.Не че е добра,но и от 2-е пъти ще разбереш.
Поздрави и Успех,
Андриан,приемам я позитивно ,защото се опитвам да градя нещо, а не да разрушавам и щом 20 човека казват че е лоша значи е така,ама напоследък мисля че е доста повече ,какво пак ти се струва зле :D
Крисчо направих 3 серийки по 10 ,но аз си ги права по “женски” (не ме хулете за израза :D ) в смисъл колената са ми допрени до земята (поне си имам оправдание за синките по тях след това (devil) ) :D
13.10.10
11:18
Aбе Вие го обърнахте на сайт за запознанства!
п.п. няма лошо ама пишете си ЛС, не занимавайте целия форум с нагоните си :)
Мнението беше редактирано от Miro Gi4ev на 13.10.10 11:19.
13.10.2010:
Храна:
10:30 Филийка черен хляб от ленено семе,1 яйце,извара,кафе
12:30 Ориз със телешко,краставица
16:30 Ябълка
19:30 Пилешко филе,салата
Течности 3 литра
Не!В никакъв случай не те критикувам,исках да кажа,че и 2 пъти да ти бяха повторили(а не 20),пак щеше да разбереш.
13.10.10
16:40
казано от CircleOfPain на 12.10.10, 20:12:
казано от kristiancho на 12.10.10, 18:47:
Кристианчо май е попрекалил със тестостероновите стимулатори :D
АБЕ ЕЙ... аз питам колко лицеви е направила тука какво ме изкарахте някакаъв никакъв ... Амаха ще ти дам Васко едни стимулатори :D:D
в смисъл колената са ми допрени до земята (поне си имам оправдание за синките по тях след това ) .....после аз съм имал нагони.... видиш ли... :D
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 13.10.10 16:42.
Айде сега аз виновна :D Имам пак една питанка,ще си я задам тук за да не задавам пак глупавите си въпроси из форума и ще се радвам ако дадете съвет -четох доста за възстановяването и претренирането,доколкото разбрах приблизително трябват към 48 часа за да се възстанови мускула ,тоест ако тренирам силово в понеделник е ок следващата силова да е в срада после в петък,но ако между тях вкарам вторник и четвъртък само изцяло кардио тренировки примерно по 45-50 мин, това ще попречи ли някак на възстановяването и ще доведе ли до претрениране??? Малко глупаво може да звучи но предпочитам да си разясня точно нещата та сега като си започна пак тренировките да не греша....