Дали е това което си мисля (гинекомастия)?

DI

09.10.10
17:16

Значи имам този проблем от може би 2-3 години. На 15 години съм. 175см 60кг. Когато гърдите ми са на топло и по точно около зърната се отпускат и леко се подуват, а когато са на студено се свиват и са съвсем нормални. Ходихме на един лекар ама не можах да разбера по какво беше но е нещо свързано с спорта. Той ми каза, че имам  мастит и като направя повече мускули мускула ще изтика мазнината и тя ще намалее. Преди да отида на почивка дясната гърда беше по подута от лявата. Също лятото като бях на море за 5 дена всеки ден плувах по половин километър защото имам гръбначно изкривяване и това помага. И забелязах, че е станало обратно. Дясната гърда е намаляла(явно защото дясната ръка ми е по силна и повече е участвала в плуването-кроул), а лявата се е запазила както си е била преди. И също забелязвам, не се подува още въпреки, че е спаднала малко. Което ме навежда на мисълта, че ако спаднат повече няма да се надуят.
Ето снимки: http://img254.imageshack.us/gal.php?g=dsc01941s.jpg
Ако може ми дайте някакви съвети какво да правя , на какви упражнения да наблягам и т.н
Смятам че проблема ще се реши бавно но трайно.
П.П. Една от снимките показва когато настръхнат как изглежда, а другите когато са на топло и са се отпуснали.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 10.10.10 05:35.

09.10.10
17:21

Според мен не е  :D

ВН

09.10.10
18:33

Нормално подуване заради бушуващите ти хормони, все пак си в центъра на пубертета. :) Ще спаднат с времето. Гинекомастията, се среща най-често при момчета на стероиди или момчета със затлъстяване.

DI

10.10.10
08:00

Ок значи ще ги следя и дай боже да се оправи

DI

10.10.10
08:35

А дали ако пия ZMA ще ми повиши тестостерона и ще има подобрение?

10.10.10
10:11

И аз имах в пубертета и се пооправи

10.10.10
15:19

В момента съм на 18 години.Същото подуване получих на 15-16г. като има и (силно казано)бучки под зърното.В момента все още го имам но мисля, че е по слабо изразено.Надявам се, че до 20г. възраст би трябвало да се пооправи.

DI

10.10.10
15:26

При мен няма болка и бучки а само е меко.

11.10.10
05:45

казано от SP-611 на 10.10.10, 15:19:

В момента съм на 18 години.Същото подуване получих на 15-16г. като има и (силно казано)бучки под зърното.В момента все още го имам но мисля, че е по слабо изразено.Надявам се, че до 20г. възраст би трябвало да се пооправи.

При мен към 22 беше ОК вече.

22.11.10
14:18

Според мен момчето има гинекомастия и доктора е диагностицирал правилно. Не е задължително да има ясно изразено топче под ареолата. Може да е мазнина или мазнина+млечна жлеза.

Трябва да предприемеш стъпки за да си подобриш съотношението мъжки/женски хормони. Задължително поне веднъж в седмицата яж черен дроб, той е богат на витамин А, който пък пречи на тестостерона ти да ароматизира в естроген. А в пубертета тестостерона е много и излишния лесно се преработва в естроген. Също яж храни богати на цинк, той също е естествен атироматизатор. Избягвай ксеноестрогените и фитоестрогените.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1