10.10.10
14:59
Вижте на какво попаднах! :
“Сухо мляко
Получава се, като пастьоризираното мляко се сгъстява в условия на вакуум до намаляване на обема 4 пъти и след това се изсушава. При изсушаване в пулверизационни сушилни се получава сухо мляко с голяма разтворимост.
Сухото мляко е с влага до 4%. Трайността му при не херметично опаковане е 3 месеца, а при херметично 8 месеца. Чрез добавяне на определено количество вода (според указанията) се получава т. нар. възстановено мляко.
Сухото мляко бива 3 вида: пълномаслено (25% масленост), полумаслено (15%) и обезмаслено. Количеството на белтъчините в обезмасленото мляко е 32%.
Хранителната и биологичната стойност на сухото (и на възстановеното) мляко не се отличава от тази на прясното мляко”
10.10.10
15:16
#1
И какво искаш да кажеш с това?
Това за сухото мляко е всеизвестен факт.
10.10.10
15:18
#2
казано от bojinatora на 10.10.10, 15:16:
И какво искаш да кажеш с това?
Това за сухото мляко е всеизвестен факт.
:О за пръв път виждам висикопротеиновия му състав... Трябва ли да го включа в хранителния си режим по някакъв начин?
10.10.10
16:08
#3
До сега не съм виждал сухото мляко да присъства в нечии хранителен режим.При тази цена на прясното мляко не виждам и смисъл.
Поздрави!
10.10.10
16:25
#4
В моят присъства - в кафето сутрин.
10.10.10
20:54
#5
В сухото мляко има толкова много лактоза, а ти произвеждаш толкова малко лактаза, че ако започнеш да пиеш по 50 гр/порция, за да си докараш поне 16 гр протеин/порция ще газообразуваш като газова горелка. Ако опиташ, стой далече от огън! :)