Начин на трениране по време на релеф!!!

LE

08.05.04
17:43

Така тука ще има само въпроси,защото съм некомпетентен относно начина на трениране при релефа!
-Доколкото знам при релефа освен сваляне на мазнини се търси и симетричност на тялото като се набляга на мускулни групи или част от мускулни групи които изостават така ли е?Как се нарича този процес,доколкото знам преформиране?
-Как така уж релефа е противоположен на масата а в същото време се набляга на мускулни групи.......тоест пак се иска качване на маса?Как се качва маса в тези групи след като храната през този период не е в нужните количества за да растат тези групи?
-Как трябва да ми е разделен сплита когато правя релеф?
-Не разбирам дали трябва да правя и кардио и тренировки с тежести?

08.05.04
20:11

И когато тренираш за маса трябва да не изпускаш изоставащите групи, даже напротив, когато правиш релеф се стараеш да оформиш мускулите по простата причина, че тогава неможеш да правиш яко маса зада оправиш изоставащите групи.
Когато искаш да правиш релеф тренировката ти с тежести почти не се променя буташ си пак яко по 1-2 основни упражнения за група с яки тежести за да не позволиш на мускулите ти да се ‘отпуснат’ и да ти падне яко силата, но просто включваш още 1-2 оформящи упражнения. Храненето в прериод на релеф не значи да гладуваш просто тогава намаляваш доста въглехидратите, но затова пък дигаш малко протеините и мазнините за да подържаш калориите така, че да не махаш и мускулна маса. Релефа се постига чрез диета и аеробни упражнения. За предпочитане отделно от тренировката с тежести. Ако си ектоморф може да минеш и с много малко аеробика дори без... и само с лека диета. Докато ако качваш лесно мазно яко аеробика и сериозна диета.

LE

08.05.04
20:43

Искаш да ми кажеш че всичко си върви както за маса освен диетата???Но няма ли така да се получи претрениране,застои че дори и спадане на масата,защото все пак се намаляват въглехидратите и мазнините а ти все още тренираш тежко както за маса,тоест няма как да възстановяваш с такава храна?
От това което ми казваш разбирам че в период за релеф се получава нещо от сорта на качване на маса+топене на мазнини :oops:  :oops:  :oops:,защото тренировката ти е същата като за маса,но в същото време топиш и мазнини???

08.05.04
21:46

Мне баш :)
Всмисал оставаш 1 основно за малките групи и 1-2 основни упражнения за големите групи, които си ги тренираш, както преди.
Трудно е да качваш маса по време на релеф. Знаеш, че качването на чиста маса е кажи речи невъзможно, иначе щеше ли тогава да има период на маса и релеф ? :)
По време в период на релеф диетата ти е такава, че гледаш да запазиш максимално мускулите, които си направил и да махнеш мазното. Ще претренираш ако си дивак :) Просто ти сам интуитивно ще забележиш как ти влияе диетата на силата и възможностите ти в залата. Също така интензивноста се повишава доста. Всмисал намаляваш почивките м/у сериите, пускаш суперсерии, трисетове и всевъзможни трикове. Предполагам надали ще можеш да вдигаш с всъщите килограми, както си вдигал в период на маса, но това ти казвам груба грешка е да се метнеш само на леки уформящи упражнения с леки тежести и много повторения, така наистина може да се ‘стопиш’.

LE

08.05.04
21:53

ОК но не мога да разбера за какъв чеп да правя въобще упражения в периода за релеф а да не го карам само на кардио............след като казваш че няма да кача маса(та нали затова са упражненията за да покачиш обема на определена част)...........пък и за какво наблягане на изоставащи групи говорим след като както казваш размер няма да се качи!Как така уж се набляга на група и в същото време не се качва размер :shock: ???

08.05.04
22:04

Оф тука наистина си малко объркан :)
Първо, ако спреш тотално да тренираш със тежести мускулите, които с толкова пот си направил ще изчезнат :)
По простата причина, че ти вече не ги използваш.
Второ, ти казах изоставащите групи се работят целогодишно. Ако имаш още такива в период на релеф трябва да продължиш да им даваш приоритет и да си ги тренираш като такива, тоест изоставащи.

LE

08.05.04
22:27

Абе аз съм много объркан ама не точно затова за което говорим или по точно ти ме обърка така че сега ще обясняваш докраи :lol: !
Това за мускулите не е точно така,но да приемем че е така и аз отдавна съм те разбрал,но става дума за това че не виждам смисъл да се работи целогодишно върху изоставаща група и точно тук искам да ми обясниш.......ти казваш  че маса не се качва в периода за релеф,тогава защо да работя върху тази група та нали нищо няма да кача на нея и следователно няма да я поправя???
Незнам дали виждаш че си противоречиш :shock: !

08.05.04
22:34

Ми най-малкото ще я подържаш в същото и състояние :)
Възможно е да има някакъв мускулен растеж зависи точно до каква степен си решил да чистиш. Всичко е относително. Аз сам на мнение, че изоставащите групи трябва да им се обръща внимание, ако ги тренираш, както другите ще се оправят по-трудно. Може би си прав, че ако си решил да сушиш жестоко тогава вярно надали ще и помогнеш да се оправи дори и да и даваш приоритет.

08.05.04
22:39

Ами номера е да не стане още по-фрапираща разликата с останалите мускулни групи! По време на цикъла за релеф много лесно се губи мускулатура - затова ако оставиш изоставащите си мускулни групи на произвола - напредъка върху тях ще си замине много бързо! Номера в периода за релеф е да ти е яка диетата - тя прави цялата работа! Тренировката ти може да си я оставиш като преди, като добавиш малко оформящи упражнения и техники на изпълнение!

LE

08.05.04
22:39

Ах тоя релеф:)Хубо де аз за сефте чистя и сега не знам по принцип хорицата било то състезатели или не какво търсят при тези мускулни групи които тренират,да не им спаднат и увиснат както викаш ти 8)  или  да ги ремонтират,тоест да им качат обем(тоест маса)!
Аз тогат пиша то и Гения се включил :lol:  я да  те питам и теб как така да не стане по фрапираща,наи вероятно имаш предвид че всички мускули ще паднат но тези които ги тренирам няма,но това пак означава че на тях ще им кача маса?Е сега кои да слушам...........може ли или не може да се качва маса наистина затова ли е тренировката за което казва гения?

08.05.04
22:46

При профитата работата е доста по сложна! Давам пресен пример Валери (Вальо) от моята зала, добър приятел, стана втори на републиканското до 80 кила! Той две седмици преди състезанието започна да чисти - беше 86 кила! Намали драстично въглехидратите (почти нямаше такива в менюто) и увеличи белтъка мноооого! Адски бързо започна да сваля, без особени промени в тренировката! Като спря и водата - на състезанието беше 77 кила! Но това няма смисъл за любители като нас :wink: ! Мисля, че кардио рано сутрин и промяна на диетата ще ти дадат това което търсиш!

ПП - в предния пост исках да кажа, че спирането на яките тренировки и оставянето само на кардио ще доведе до яко загуба на мускулатура - организма има девиз - “нищо излишно не ми трябва”! Трябва да се съобразяваме с това!

08.05.04
22:49

Кой е гения :)
Абе лесно има-нема ти се увлече вече :)
Почвай релефа и не бърбори толкова, че ще ти се стопат мускулите  :wink:

LE

08.05.04
22:55

БРуууууХассссссссссссппппппппппппппппппцтъфф :oops: 
Вече 2 часа си пиша и нищо не ми стана ясно :cry:  :cry:  :cry: !
Gotcha ти кво обясняваш почна нещо после не ме разбра.......абе лудница пък Genius аз въобще не ти разбрах вторият пост какво общо имаше с моите въпроси освен пояснението :oops: !
Абе ние си правим Чат Чат ама кои на кого помогна не се разбра!

BA

09.05.04
00:27

Да се включа и аз ако нямате нищо напротив да обособя това, което написахте:
1. в периода за релеф съществена промяна в тренировката няма: намалят се почивките между сериите;
2. в периода за релеф се тренира с тежести, за да се запази мускулната маса максимално!!! Ако правиш само урелефяващи упражнения - ще се стопиш нацяло и ще изгориш и мускулите.
3. намаляват се въглехидратите и се увеличават дръстично протеините и малко мазнините. За да може организма да използва за гориво - подкожните мазнините.
4. прави се кардио - ако искаш да запазиш максимално мускулната си маса -> в дните когато нямаш тренировка с тежести. Да ти кажа аз правя кардио след всяка тренировка по 20 минути и мускулната ми маса не е паднала много. А мазнините маднаха много!!! Това е въпрос на лична преценка.
5. колкото до изоставащите групи - ако не им дадеш проритет те ще продължат да изостават и най-малкото тялото ти няма да е хармонично, а да не говорим, че за можеш и травми да си причиниш от някой изостанал мускул. Пример: ако имаш много слаба китка или предмишница можеш да си докараш травма дори от сгъване за бицепс с по-голяма тежест.
6. не знам за какъв мускулен растеж говориш след като чистиш. При период за релеф се чисти. След това качваш и .... после чистиш и така.... това е цикъл който се повтаря. Ако се опитваш да ги смесиш накрая може нищо да не се получи.

Ами това е обобщението, което исках да направя. Надявам се да съм ти помогнал. Ако питаш мен най-добре се чисти така: след всяка тренировка в залата прави по 20 мин. на колелото. Повярвай ми ефекта е супер. А ако вземеш много да сваляш ако искаш спри. Ама на мен ми идва перфектно. И след тренировката пииваш суроватъчен протеин и не се притеснявай за мускулите.

Желая ти успех !!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1