13.04.05
19:56
Здравейте, по съвет на Martin си направих ново НВД и ви го пиша за одобрение:
1. извара - 200 грама
2. 6 белтъка
3. 2 жълтъка
4. 5 филийки хляб бонус
5. 200 грама месо ( 100пиле+100пуешко или 200 пилешко)
6. сирене - 100 грама
7. кисело мляко - 400 грама
8. маргарин (и олио и т.н. - на филиите + салатите) - 50 грама
9. 1 ябълка (опшънъл) - 125 грама някъде
10. салати, оцет, краставици - тях не ги броя.
това прави:
144 грама белтък
93 грама мазнини
81 грама въглехидрати(с ябълката 103 грама, тъй че може и да не я ям)
което прави:
144*4 = 576 от белтъци
93*9 = 837 от мазнини
103*3,7 = 381 от въглехидрати
= 1794 ккал
и отношението е белтъци:мазнини:въглехидрати е:
0,32:0,47:0,21
Сметнал съм, че тия калории са ми достатъчни за да свалям (т.е. не са малко, аз, както бях писал вече, съм 78 кила 182 13% мазнини).
Идеята е да ги ям така:
- ставам сутрин - л-карнитин,кафе
- тренировка - 35 минути вело
- ядене ( към 10) - 3 филии Бонус с марграин, извара, филе, краставички(т.е. някъде около 100 грама извара и 50 грама филе)
- 13 часа - салати, може таратор, сирене 100 гр.
- 4 часа - 2(3) филии Бонус като това ядене от 10 същите
- 6.30 часа - 100 грама пилешко
- 8-8.30 - салата със 100 грама извара + омлет от яйцата.
Ябълката + млякото ще ги вмъкна някъде, не знам още къде.
В дните, в които ходя следобед на зала, т.е. правя си упражнения с тежести+20-30 минути кардио накрая, ще ям пак така - самоче тренировката ми ще е от 3-4 следобед, може би точно преди яденето в 4 часа - т.е. връщам се от фитнес и ям яденето от 4.
Коментари?
Поздрави!
Абе честно да ти кажа и аз съм на НВД и не правя такива сложни сметки като разни съотношения , изгорени калории и т.н. , и за 1 месец смъкнах 5 кила .Караи го по полека като увеличаваш белтъчини и мазнини и намаляваш въглехидратите.Не се претъпкваи докато ядеш !!!
Здравей,
какво ти беше твоето НВД, в смисъл какво ядеше, как зареждаше във високовъглехидратния ден и как тренираше? Я дай малко данни за себе си (мерки, възраст, тегло) ако може :)
Поздрави!
14.04.05
01:19
Много е прав, за месец и половина свалих 7 килограма. Има някои прости закони които трябва да се спазват:
1. Да се дъвчи бавно
2. Да не се яде сладко (може в 1 от дните на седмицата да си позволиш отпускане и да хапнеш това онова)
3. Хляба да се ограничи
4. БЯГАНЕ, без него неможе
5. Да се изпива една чаша вода преди ядене
6. 3 часа преди лягане НИКАКВА ХРАНА!
7. Препоръчително е да има зелена салата
8. ДА СЕ НАМАЛИ ОБЕМА НА ХРАНАТА (приемане на 2 пъти по-малко храна от обикновенно - на едно ядене)
Това е, поздрави!
нк
[quote author=“newguy”]Здравей,
какво ти беше твоето НВД, в смисъл какво ядеше, как зареждаше във високовъглехидратния ден и как тренираше? Я дай малко данни за себе си (мерки, възраст, тегло) ако може :)
Поздрави!
Това към мен ли е отправено ???
Здравей! Не мога да се сетя.... :? ....но мога да коментирам :D;
1. Мисля, че имаш нужда от малко повече протеин. Минимум 150гр. като цяло
2. Направил ли добра сметка на калорийния баланс?
3. Последното хранене, което си описал не е балансирано. Протеина ми се струва много там.
4. Добави едно хранене, може мляко и ябълка.
Master, да, към теб - към кой друг да е отправено :) sshdaemon - откъде идва nick-а ти? освен това, ти какво хапваше докато сваляше? Брех, тук всички са свалили доста за 1 месец - дано и при мен да има ефект!
Martin, ами можеш ли да ме посъветваш от какво да си набавя протеина? За калорийния баланс - много калории ли ти се виждат тези, или малко? За последното ядене си прав - много са протеините, обаче как да го направя - ходя на работа, не мога да ги ям яйцата на няколко пъти... какво да направя? Аз затова си пост-нах тука идеите, ако може да дадете съвет как да оправя това, което не е в ред.
Много ви благодаря предварително!
Поздрави!
Просто питам за калорийте, защото ти давам съвети на базата на точните (твои) изчисления. Съответно ако си сбъркал нещо, съветите ми могат по-скоро да ти навредят, отколкото да ти помогнат :wink:
Аз си нося варени яйце в работата, ти не можеш ли? Многото протеин няма да ти навреди, просто няма да го усвоиш. Следователно не можеш и да го включваш в сметките. Направи махни тая извара оттам и я разпредели към другите хранения, съдържащи извара. А можеш ядчици да си носиш на работа, тях можеш и вечер, преди лягане да ядеш. Но докато преа деня можеш да изядеш 100гр, то преди лягане 50гр ще е по-добре. Поне на мен така ми се струва - от 100гр ядки ми става тежичко.
уф ама аз глупост съм написал
изварата не я ям така - то това дет съм писал излиза че ям по 300 грама извара. изварата я ям сутрин на закуска 100гр + в 4 часа 100 грама (там както съм написал). На вечеря ям само яйца + салатка.
Поздрави!
[quote author=“newguy”]уф ама аз глупост съм написал
изварата не я ям така - то това дет съм писал излиза че ям по 300 грама извара. изварата я ям сутрин на закуска 100гр + в 4 часа 100 грама (там както съм написал). На вечеря ям само яйца + салатка.
Поздрави!
Аааа, добре е тогава....
Тогава може би едно хранене преди лягане - мляко или ядки ...
Ами аз уж гледам да не ям 3 часа преди ядене, т.е. да не ям след 8-8:30 - така пише на мн места, гледам и sshdaemon така е писал, аз ако ям трябва към 10 да го ям това, не е ли проблем - т.е. късно?
Ти ICQ нямаш ли между другото, гледам че мн редовно отговаряш значи си пред компютър с нет постоянно, да ми пратиш на лично съобщение номера си - ако имаш и не ти е проблем:) Обещавам да не те тормозя много :)
Поздрави!
Според мен трябва да се яде и по-късно. Не точно преди лягане, но не е проблем (зависи какво ядеш). Иначе се получава доста време без храна.
А ако искаш да ме питаш нещо , на ЛС. Айсикю не поддържам.
[quote author=“Martin”]2. Направил ли добра сметка на калорийния баланс?
Погледнах пак сега. Като си сметна BMR според този линк: http://www.bb-team.org/nutrition/000192.php се получават 1867,6 ккал. И аз спортувам по следния начин - всеки ден кардио (обмислям дали да не почивам изцяло един ден-как мислите)? Като това кардио в дните, в които вдигам е след тренировка 30 минути вело, а в другите дни сутрин на гладно 35 минути вело.
Ако умножа по 1,725 както пише в таблицата излизат супер много ккалории - струва ми се, че ако ям по толкова дори с 500 отрицателен баланс пак ще напълнея :) Аз никога не съм ял по толкова много-май :) Освен това туй кардио сутрин гледам уж да не го броя за много спортуване - т.е. умножавам по 1,375, получават се 2567 ккал, и от тях вадя 500 и се получават около 2000. Е, диетата дето аз съм писал е за 1800 ккал, само че това е без зеленчуци и т.н., така че грубо се получава колкото ми трябва... обаче може и да бъркам, знам ли :( Вие кажете.
Еми грубо се получава :) То няма и как да е иначе. С времето, ще започнеш да ги усещаш нещата. Ако не сваляш леко намаляваш храната, ако не се получи за 1-2 седмици, отново и така... Ако пък храната е много малко, ще чувстваш едни неприятни пристъпи на глад, в началото ще отслабнеш 2-3кила и после ще се “закотвиш”. Ще изгубиш и доста мускулна маса. Това също можеш да усетиш и да вземеш съответните мерки.
Аз искам шивашко метърче да си купя за да мога да си следя обиколката на ръката ( че от другаде не ме е страх да сваля, имам си бая), ама не знам откъде, в какви магазини се продават такива неща?
А иначе - не чувствам изобщо пристъпи на глад, аз като се замисля преди не съм ял кой знае колко повече, като изключим много въглехидрати, така че би трябвало да е добре така. Не знам как върви свалянето - аз направих грешката да не се претегля като почнах, 1 седмица след това бях 78, сега след още 1 седмица ще видя колко съм станал, и тогава ще преценя :)
Поздрави!
Съвета ми е да оставиш сухите цифри - 2кг/седмица свалени, незнам си колко кг на месец свалени и т.н. По-важното е да усещаш промяната и визулано да си добре. В тези свалени килограми, които ги смяташ не знаеш точно от тях колко са мазнини, вода/телесни течности и мускулна маса. За това е безпредметно да го следиш чак толкова често килограмите.
Предполагам, че някои ще спорят и ще попитат - “ами как да си следя резултатите от диетата и тренировката като не гледам мерките и как да разбера тогава дали са ефективни и не греша някъде?”. Това се усеща, сам започваш да усещаш дали има полза или не. Всичко друго е теория и суха статистика, но дали изглеждаш и се чувстваш по-добре, това е въпроса. Огледалото е арбитъра, пред него всичко излиза наяве. Отлепиха ми се 7 кг, иделано, но огледалото не мисли така, казва че трябва още. Идеята на бодибилдинга е изграждане на хармонично, силно и здраво тяло. И тъй като при всеки е индивидуално развитието “сухите мерки” и числа няма да помогнат много.
При мен след месец и половина сериозно кардио и стремеж към спазване на НВД резултатите не ме удовлетворяват, въпреки че много приятно се изненадах от свалените килограми, защото очаквах по-малко да сваля. За това продължавам опитите още по-сериозно към по-добра форма и по-хармонично развито тяло.
Успех!
Напълно съм съгласен с теб (аз също следя огледалото, понеже кантар нямам пък във фитнеса ми искат пари да се измеря:) ). И BOFH рулз, и затова съм съгласен :))) Но на 1-2 седмици ще проверявам и кантара, щото ако не изглеждам отслабнал а съм свалил килограми, значи свалям не мазнини, и ... трябва промяна в диетката :) Затова гледам кантара, не за друго!
Поздрави!
14.04.05
15:32
[quote author=“newguy”]Master, да, към теб - към кой друг да е отправено :) sshdaemon - откъде идва nick-а ти? освен това, ти какво хапваше докато сваляше? Брех, тук всички са свалили доста за 1 месец - дано и при мен да има ефект!
Martin, ами можеш ли да ме посъветваш от какво да си набавя протеина? За калорийния баланс - много калории ли ти се виждат тези, или малко? За последното ядене си прав - много са протеините, обаче как да го направя - ходя на работа, не мога да ги ям яйцата на няколко пъти... какво да направя? Аз затова си пост-нах тука идеите, ако може да дадете съвет как да оправя това, което не е в ред.
Много ви благодаря предварително!
Поздрави!
sshdaemon идва от sshd, което е линукски сървис :)
знам какво е sshd, затова питах - знам ли, може да е от нещо друго :) ти с какво се занимаваш? прати ЛС ако искаш :)
[quote author=“newguy”]Здравей,
Поздрави!
Мерки :16 г ; 1.72 висок;71 кила ; 37,6 ръка;(това удовлетворява ли те или искаш и талия , ханш и бедро)
Виж аз от 1 месец съм на НВД и още не съм свършил ( имам още 2 месеца и половина).Не съм правел никакви такива сметки като съотношения на мазнини ,, въглехидрати и белтъчини.Само гледам да не допускам повече от 0,8 до 1,1 г въглехидрати на кг телесно тегло (75г) и да ям повече белтъци.Високовъглехидратния ден го правя като изпия 2 литра натурален сок (има 12г въглехидрати в 100 мл).Ходя на карате 3 пъти седмично.Бягам 3 пъти седмично ( преди бяха 4 , но сега ще ходя веднъж седмично на тае-бо).Ходя 4 пъти в седмицата на фитнес.За един месец има голяма разлика в предмишниците , бедрата и талията.Искам да ти кажа също така че първите 2,3-4 кила почти не се виждат , защото това е предимно от мазнините около органите,разни течности и т.н..Едва след това , след като организма се изчисти от тях , започват да се горят от подкожните мазнини и лека полека се започва и визуалния ефект .Така че за 1 месец не очакваи чудеса (аз по принцип това и очаквах , обаче разбрах че за един месец не е кои знае колко ефекта - при всеки е индивидуално де)
Ок, мерси за информацията, ще го имам предвид - дано и при мен да има ефект! :)
Поздрави!
14.04.05
23:15
[quote author=“newguy”]Здравейте, по съвет на Martin си направих ново НВД и ви го пиша за одобрение:
1. извара - 200 грама
2. 6 белтъка
3. 2 жълтъка
4. 5 филийки хляб бонус
5. 200 грама месо ( 100пиле+100пуешко или 200 пилешко)
6. сирене - 100 грама
7. кисело мляко - 400 грама
8. маргарин (и олио и т.н. - на филиите + салатите) - 50 грама
9. 1 ябълка (опшънъл) - 125 грама някъде
10. салати, оцет, краставици - тях не ги броя.
това прави:
144 грама белтък
93 грама мазнини
81 грама въглехидрати(с ябълката 103 грама, тъй че може и да не я ям)
което прави:
144*4 = 576 от белтъци
93*9 = 837 от мазнини
103*3,7 = 381 от въглехидрати
= 1794 ккал
и отношението е белтъци:мазнини:въглехидрати е:
0,32:0,47:0,21
Сметнал съм, че тия калории са ми достатъчни за да свалям (т.е. не са малко, аз, както бях писал вече, съм 78 кила 182 13% мазнини).
Идеята е да ги ям така:
- ставам сутрин - л-карнитин,кафе
- тренировка - 35 минути вело
- ядене ( към 10) - 3 филии Бонус с марграин, извара, филе, краставички(т.е. някъде около 100 грама извара и 50 грама филе)
- 13 часа - салати, може таратор, сирене 100 гр.
- 4 часа - 2(3) филии Бонус като това ядене от 10 същите
- 6.30 часа - 100 грама пилешко
- 8-8.30 - салата със 100 грама извара + омлет от яйцата.
Ябълката + млякото ще ги вмъкна някъде, не знам още къде.
В дните, в които ходя следобед на зала, т.е. правя си упражнения с тежести+20-30 минути кардио накрая, ще ям пак така - самоче тренировката ми ще е от 3-4 следобед, може би точно преди яденето в 4 часа - т.е. връщам се от фитнес и ям яденето от 4.
Коментари?
Поздрави!
Мисля че си изпуснал активията и нескуика
само да не ти казвам в нескуика колко въглехидрати има ! А ТВА Е НВД !!!!!!!! НИСКО ВЪГЛЕХИДРАТНА ДИЕТА :evil:
[quote author=”^MaD^”]
само да не ти казвам в нескуика колко въглехидрати има ! А ТВА Е НВД !!!!!!!! НИСКО ВЪГЛЕХИДРАТНА ДИЕТА :evil:
Много си прав !!!
Е, това дори аз го научих вече че не е за предпочитане. Аз и овесените ядки изоставих засега, камоли пък мюсли... Ама аз няма да се учудя ако този пост е бил на шега :)
Поздрави!