12.10.10
10:12
Какво ще кажете за КОНСКОТО месо? Кое е по добро месо КОНСКОТО VS ТЕЛЕШКОТО ???
Темата беше редактирана от Владимир Недков на 12.10.10 11:29.
Е ако си имаш домашно конче хапни го кво пречи :) От магазина не ми се вярва на нещо ако пише конско да е такова. Не съм чувал до сега да има ферми за отглеждане на коне за месо....
Храня се редовно с конско месо. Дневно изяждам по 500 грама от него. В конското месо се съдържа най-голямо количество креатин в сравнение с останалите меса, а също е богато и на протеин. Няма телесни мазнини, защото конете, които ям аз живеят на свобода и трудно покачват такива. На вкус наподобява телешкото, но по хранителни качества го задминава.
12.10.10
19:28
Бахти изрудите сте, как ще ядете горките коне :(
Конското месо е едно от най-хубавите меса. Чист протеин; бедно е на мазнина. Опитах го в Италия- там е деликатес и е на голяма почит. Аз съм с 2 ръце- ЗА! :)
казано от Rikoo на 12.10.10, 22:09:
Скоро ще почнат да ядат котки и кучета като извратеняците от Виетнам.
Еее, не така. В много страни (казаха Италия, да добавя и Унгария) колбасите от конско месо отдавна са познати и доста консумирани.
Тук в България просто нямаме стандарт за отглеждане на коне за месо, затова няма по магазините и затова на много хора им изглежда странно. По принцип щом е тревопасно животното месото му става за ядене и няма нищо странно (с месото на хищниците стоят по друг начин нещата и затова сравнението с котки и кучета не е уместно :D ).
Иначе месото е добро, само 2 пъти съм пробвал - малко сухичко ми идва, но е вкусно със сигурност.
13.10.10
07:13
казано от G33K на 13.10.10, 07:08:
Тук в България просто нямаме стандарт за отглеждане на коне за месо, затова няма по магазините и затова на много хора им изглежда странно.
То в България по магазините няма нищо от месо нито конско нито пилешко свирнско или каквото е там.
Аз си го купувам от един познат много съм доволен на паржоли става чудесно но го предпочитам на кюфтета по лесно е за храносмилане.Идва ми доста по изгодно но исках да разбера кое е по добре да ям телешко или конско? Казаха ми че в транжорните предлагат телешко а то се оказвало кравешко .... същатата работа и с пилешкото месо само хормони им дават и месото не е качествено.Конското мисля че е по добре от другите меса като го ям и тренирам ставам по твърд и дава сила четох че е доста богато на креатин какво ще кажете вие?
Момчета не знам как си го позволявате това месо.. Като чета в нета струва по 60лв. килото... особенно пък и всеки ден :D За тези пари ще си купите 4кг. телешко което със сигурност като сбор ще даде доста повече от 1 кило какво да е прехвалено месо.
За 60 кинта може да си купите 2-3 живи кокошки от някое село без да са хранени с боклуци и без да са надути с вода..
Колега много пари ..... Аз го взимам на 7 лв кг и животните са само млади 1 или 2 годишни неса обяздвани много хубави коне.
Не знам кой би продал нещо с 10 пъти по ниска цена.... или си голям късметлия или има 2-3 живи коня пред месарницата за парлама а отзад режат яко магарета :>
Човека мие доста близък няма как да ме лъже и аз съм виждал конете му :) ако не вярваш мога да ти дам да провериш дали ти харесва, сигурен съм че ще останеш доволен а и конете са пуснати в двора му и се хранят само с трева.Неим дава боклуци да ядат!!!
А ти за колко искаш за 100лв.:)
Изчакай да се захлади още малко и ако искаш ще ти пратя да видиш ;)
Моето го взимам на 7лв и това е доста добра цена :) на 3,50 е луда работа за пръв път чувам такова нещо !!
казано от TheMonster на 13.10.10, 16:37:
Моето го взимам на 7лв и това е доста добра цена :) на 3,50 е луда работа за пръв път чувам такова нещо !!
Откъде си и откъде го взимаш, и има ли възможност да се взима по принцип (дори и на малко по-висока цена, до 10на лева ако трябва)? Не ми е чак толкова голям интереса, но евентуално да имам нещо наум. Мерси!
казано от Manigga на 13.10.10, 15:19:
Не знам кой би продал нещо с 10 пъти по ниска цена.... или си голям късметлия или има 2-3 живи коня пред месарницата за парлама а отзад режат яко магарета :>
Лично аз, брато, взимам месото от коняр. Човекът няма кланица. Има повече коне, които всяка година се въдят и 1-2 годишните ги дава за месо. Аз взимам месото също на 7 лева. Ние отиваме при него, отстрелва коня, транжираме си го на място и се прибирам вкъщи. Така си пълня целия фризер и знам, че ям качествено месо, което не е стояло на склад 6 месеца, не е натъпкано с хормони и изкуствени храни... Освен това мястото, на което се гледат кончетата е голямо и те са в непрекъснато движение, хранят се само с трева. Те не са обяздвани и не са вършили физическа работа. Няма болест, която може да се предаде от коня на човека, особено след термична обработка. Чингис, обединителят на монголските пленена, заедно със своите войни яде конско месо и създава най-голямата държава в историята на света. Наистина, в нормалните страни конското месо се продава от порядъка на 25 евро и нагоре за килограм месо, но тук е България, конското месо не е масова храна на българската трапеза, затова се изнася за Италия, Франция, Испания на 3,5-4 евро, а се продава там за баснословни суми. Конското месо е месо с изключителни ниско съдържание на холестерол и мазнини, високо съдържание на креатин и белтъчини.
Кой както се уредил дет се вика :) щом така стоят нещата бон апети :>
И колко килограма е това 2 годишно конче ? Смисъл то плащате живо тегло ? или след като го убият колкото си резнете ?
казано от Manigga на 13.10.10, 20:01:
Кой както се уредил дет се вика :) щом така стоят нещата бон апети :>
И колко килограма е това 2 годишно конче ? Смисъл то плащате живо тегло ? или след като го убият колкото си резнете ?
Не, ние го транжираме, оставаме само кокали, кожа и вътрешности, теглим месото и го умножаваме по 7. От 1-годишен 60-70 кг се вадят, а от 2-годишен 90-100, но месото от едногодишното животно е по-крехко.
Варвара е прав :) за мен конското е много по добро от телешкото взето от някоя транжорна!
Между другото конското става за диети както за качване така и за сваляне :) защото е чисто месо без мазнини има само малко жили .. а и конете само бягат и са целите в мускули. :)
казано от TheMonster на 13.10.10, 20:33:
Между другото конското става за диети както за качване така и за сваляне :) защото е чисто месо без мазнини има само малко жили .. а и конете само бягат и са целите в мускули. :)
Да, така е, макар пилешките гърди да си остават фаворит, когато говорим за чистене. Но предвид качеството на месата, които се предлагат по българските магазини как да си взема месо от там?! Затова яж цяла година конско, а понякога, а ако можеш всяка вечер и риба, завъртай въглехидратите и се развивай.
Аз за чистене щя ям по 400 грама коснко и 400 грама риба конското те държи твърд и силен а рибата те държи изчистен.По рано през деня конското и вечерта рибата! така мисля че е най-добре.
Мнението беше редактирано от ........ на 14.10.10 06:15.
14.10.10
06:17
Апффф такова животно като коня да го гледат за месо... Направо немога си го представя!!!
казано от CircleOfPain на 14.10.10, 06:17:
Апффф такова животно като коня да го гледат за месо... Направо немога си го представя!!!
Колега ти данеси природозащитник ?
14.10.10
06:49
Бе не бе, ям си пилешко свинско месо спокойно, ама конете са некви такива чисти и красиви създания, не смятам че трябва да ги ядем :D
казано от CircleOfPain на 14.10.10, 06:49:
Бе не бе, ям си пилешко свинско месо спокойно, ама конете са некви такива чисти и красиви създания, не смятам че трябва да ги ядем :D
Да, свещени животни са, но всички животни са, за да помагат на човека по един или друг начин.
казано от CircleOfPain на 14.10.10, 06:49:
Трябва да пробваш щети хареса :D
При “нормалната” диета преди състезания една от първите стъпки е от хранителния график да се зачертае червеното месо, т.е. говеждо или конско. Вместо тях за снабдяване с белтъчини се привличат по - големи количества кокоше,пилешко и пуешко месо или риба. Проблемът тук е разглеждането на говеждото и конското месо само като източник на белтъчини. Културистите са си създали славата на консуматори на говеждо месо, но изглежда в последно време отбягват червените видове месо, за да намалят калорийното съдържание на диетата си. Не е грешка да се яде говеждо месо, проблем е, че някои видове говеждо месо имат високо съдържание на мазнини. Решението изглежда просто: няма говеждо месо, няма мазнини; равносметка: проблемът е разрешен, нали? Не напълно! За културистите говеждото месо е много важно, поради различни други причини.
В Америка имаше една реклама, която гласеше: “Говеждото месо Ви прави щастливи.” Макар че вегетарианците ще оспорят тази мисъл, тя е правилна.
Причината е фенилаланин. Тази аминокиселина, която се среща в говеждото месо в големи количества, предизвиква много реакции в тялото. За нас от интерес са само две от тях. Фенилаланинът противодейства на депресия, т.е. вие сте в добро настроение и агресивни; това винаги са твърдели пауърлифтерите. Фенилаланинът увеличава нивото на норепинефрин в мозъка. ССК-хормонът подтиска усещането за глад. Или, когато се чувствате сит и пълен, тогава би трябвало да сте “щастливи”. Допълнително се усилва протичането на жлъчка от жлъчния мехур, което означава, че повече мастни киселини се транспортират от червото към канала на млечните жлези и се абсорбират. Мазнината на говеждото месо се преработва по - бързо отколкото другите животински мазнини, защото съдържащият се в него фенилаланин увеличава нивото на ССК.
В говеждото месо се намира и един органичен фосфат, креатин-фосфат, накратко СР, в големи количества. СР играе решаваща роля при получаването на енергия от клетката чрез АДФ / АТФ - цикъл. Както бе вече споменато по - горе, главната химична реакция за получаване на енергия се състои в клетката, между фосфати. За да обобщим целия сложен химичен процес в няколко думи: СР позволява на мускула да увеличи продължителността на анаеробни упражнения с голямо натоварване повече от само едно или две повторения. Едно от главните предимства на оралните стероиди се състои в това, че те силно стимулират СР - синтеза. Тялото може да произведе СР от трите аминокиселини аргинин, глюцин и метионин. Тези аминокиселини се срещат в големи количества само в животинските белтъчини. Получават се и под форма на таблетки, но тези таблетки са много скъпи. Колкото повече СР може да произведе и натрупа човек, той става толкова по - силен. Най - добър източник на споменатите аминокиселини и СР е месото. Тези видове месо притежават освен това и високо съдържание на кислород. Кислородът се транспортира в кръвта от миоглобин. Миоглобин е същевременно багрилото на месото. Месото с високо съдържание на СР има много миоглобин, т.е. то е червено, значи - говеждо или конско месо. Защо тогава говеждото месо е червено, а пилешкото бяло? СР е необходимо за изпълнението на дълги, трудни движения. Говедата се нуждаят дори само, поради собственото си тегло от повече СР, отколкото една малка птичка. Както може би сте мислили вече, конското месо има повече СР от говеждото, отгоре на това е по - постно и евтино. В Калифорния не се продава конско месо по месарниците, но в Германия - да. Още няколко думи, относно съдържанието на мазнини при говеждото и конското месо.
Съдържанието на мазнини при говеждото месо стига от около 4% при филето до кръгло 20% при бекона. Точните стойности можете да видите от една добра таблица на хранителните вещества, като например “Голямата таблица на хранителните стойности” (Графе и Унцер - Мюнхен). Конското месо има средно само 2.7% мазнини и по - високо съдържание на СР. Как е при рибата? Много постна (в повечето случаи), много белтъчини, но аз просто не обичам риба!
Алистар Овереем яде конско месо диетата му се състой от конско месо ориз и протейнови шейкове и мачка наред всички противници :D
24.01.11
21:12
Скоро чакам да ми донесат конско месо от Румъния. Поръчал съм си 10 кг като за проба, при цена от 6 лв/кг и над 22 гр протеин на 100 гр - си е далаверка :)
24.01.11
21:14
Определено в преслав са луднали да си хапват конско,по богато е било на креатин от телешкото уж
Мнението беше редактирано от krali_marko на 25.01.11 11:28.
казано от Aleksandar Marinov на 24.01.11, 21:12:
Скоро чакам да ми донесат конско месо от Румъния. Поръчал съм си 10 кг като за проба, при цена от 6 лв/кг и над 22 гр протеин на 100 гр - си е далаверка :)
Аз го взимам на 7лв. и е супер месото. Това ромънското някой друг пробвал ли го е, дали е хубаво?