на Арнолд програмата

Прескочи до:

13.10.10
14:50

Здравейте :) .Ходя на фитнес от почти 4 месеца (преди тренирах у нас почти без резултат) и съм много доволен ама напоследък закъсах.Направо ще карам по същество.Почти не трупам маса в ръцете. Реших да са пробвам по тая програмата на Арнолд за ММ в ръцете (видях я в една книга “Културизъм за всички” ако някой го интересува) значи:

Триглав мишничен мускул
1.Повдигане на щангата от тилен лег с тесен надхват 6x6-8
2.Обтягане на ръцете в тесен надхват на скрипец 6x6-8
3.Френско вдигане с щанга в надхват от тлен лег 6x6-8
4.Френско вдигане с дъмбел от седеж 6x6-8

Двуглва мишничен мускул
1.Сгъване на ръцете с щанга в подхват от стоеж 6x6-8
2.Концентрично сгъване с дъмбел от седеж 6x6-8
3.Скотово сгъване на ръцете с щанга 7x10

Предмишница
1.Сгъване на ръцете с щанга с надхват от стоеж 5x8-10
2.Скотово сгъване с щанга в надват 5x8-10
3.Сгъване и разгъване на китките с щанга в подхват 7x10

Тренировката са прави 2-пъти седмично 
Ако може някой по опитен който ги разбира тия работи да даде някой полезен съвет ;]

13.10.10
14:55

Дай информация за себе си години,височина,тегло  ? за 4 месеца стаж не може да очакваш 45 ръка (говоря примерно). И сигурен ли си че ти изостават, че типично за новобранците да искат големи бицари ;)

АН

13.10.10
15:04

str1ker.1, Арнолд ли се казваш?

13.10.10
15:07

Височина - 186
Години - 15
Тегло - 73
Ръката ми когата почнах да тренирам у нас беше около 28-29см, като почнах да ходя на фитнес ми беше около 32-33 ,сега ми е около 33-34 добре са оформя но нз защо не расте пповече :(
ако искате и снимки мои да постна ма чак довечера ще имам възможносст

13.10.10
15:21

Тренировката на арнолд не е за теб!Ще ти докара раката пак до 28 санта.
Напиши си старата програма да я видим!

13.10.10
15:27

Погледни си храната може там да е проблема, 5 санта не са малко за 4 месеца да знаеш ;). Тази програма не е изобщо за теб да знаеш. Па и все пак не може всеки месец, по 1 сантиметър на ръката, да се качва да знаеш, за 4 месеца си е задоволително постижение според мен.

40 серии ръце... тва’ със всичкия Ген на света не мисля, че ще стане без химия :)

Няма какво да се занимаваш с Арнолд, направо вземи програмата на Рони

АН

13.10.10
16:03

На 15 години какви ръце искаш да имаш? Не ми е ясно нещо.

13.10.10
16:08

казано от str1ker.1 на 13.10.10, 15:07:

Височина - 186
Години - 15
Тегло - 73
Ръката ми когата почнах да тренирам у нас беше около 28-29см, като почнах да ходя на фитнес ми беше около 32-33 ,сега ми е около 33-34 добре са оформя но нз защо не расте пповече :(

Ще ти издам една “тайна”. Големината на ръцете е в пряка зависимост от теглото ти.
Ти ако искаш пробвай програмите на всички мистър Олимпия подред, но докато си стоиш 73 кг, ръцете ти няма да мръднат.
Аз бих казал, че при това тегло и ръст ръцете ти даже са големи.

на 186см всичко под 95кг тегло МИНИМУМ мисля, че е зле :) говорим ако имаш добре оформено тяло с добри крака и всичко нагоре ... не само нагоре без крака !

Аз пък не мога да разбера защо всички,които са нови в този спорт си гледат най много и искат да им ръстат ръцете...За какво са ти големи ръце без добре оформени гръб и гърди примерно,а като започнат да ти ръстат гърдите и гърбът със сигурност ще ти пораснат и ръцете ...

AZ

13.10.10
16:58

Приятел,просто забрави за тази програма.Във фитнеса не винаги колкото повече,значи толкова повече ;)
“Културизъм за всички” е много хубава книга,но просто тези специализирани програми са за хора със стаж,да не кажа,7-8 години и огромни ръце.Арнолд освен това е бил на много препарати,когато е тренирал така.Ако все пак се интересуваш от него и начина му на трениране,мога да ти кача програмата му,когато е започвал да тренира на около 15-16 г и отбелязва много добър прогрес.А тя не е нищо повече от една кръгова тренировка със свободни тежести и не много серии,които ще ти помогнат да натрупаш цялостна маса и сила.Препоръчвам ти книгата му Education of a bodybuilder,може да я намериш в интернет и е много интересна,отговаря на “Тайната на моя успех”,която е на български език,но в англ.версия в началото има биографична част.Ако знаеш английски-тегли я!
П.п.Като цяло обаче някой от принципите на Арни са много остаряли,но те са просто и от тази по-стара бодибилдинг епоха.А нещата в биографичната му част,където пише как пиел алкохол и тренирал,просто няма да ги коментирам,но те са и от ранната му епоха,когато все пак още не е бил наясно с някой неща. :)
Поздрави!

ВН

13.10.10
16:58

казано от kristiancho на 13.10.10, 15:37:

40 серии ръце... тва’ със всичкия Ген на света не мисля, че ще стане без химия :)

Всъщност са 60 серии. От такава тренировка и най-закоравелите професионални културисти трудно се възстановяват, пък какво остава за новак. Нещо ти убягва концепцията. Има три неща, които карат мускулите да растат.

Те са: стимулиране чрез упражнения, време за възстановяване, достатъчно храна. Стимулирането по същество е стрес за тялото. Дали ще се възстановиш, зависи от времето за почивка, предишният опит и храната. Работата е там, че колкото по-нов е един атлет, толкова по-малки стимули са му достатъчни, за да расте. А ако не расте, с доказали се малки стимули, значи проблемът е в храната или периода за възстановяване.

Повече общо повдигнато тегло за тренировка, не означава че по-бързо ще направиш по-голяма ръка. Имаш лимит, а при момче като теб това е не повече от 12-16 серии за ръце на тренировка. Меко казано, избий си тази система от главата.

13.10.10
17:20

Ясно тая програма няма да стане.Ми аз да попитам дали старата програма за ръце ще ми върши работа.

Бицепс
1.Сгъване на ръцете от прав стоеж с прав лост 3x8
2.Концентрично сгъване с дъмбел 2x10
3.Скотово 2x10

Трицепс
1.Разгъване на скрипец 3x8
2.Френско разгъване 2x10
3.Лег с тесен хват 2x10

Предмишница
1.Сгъване за предмишници с щанга 3 до отказ
Така добре ли е, или треа да са маха нещо или да са добавя :?

доста по-добра от миналата :) лег-а е базово за трицепс сложи го 1 или 2-ро разгъването на скрипец като трето... вече дали френското ще е преди лег-а или обратното зависи от теб :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 13.10.10 17:23.

ВН

13.10.10
17:24

Проблемът е в реда на упражненията в старата програма. Винаги слагай първи упражненията, в които можеш да вдигнеш сравнително повече. В твоят случай размени сериите и реда на:
1. Бицепси - 3 отива на мястото на 2.
2. Трицепси - 3 отива първо, 1 - трето.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 13.10.10 17:25.

13.10.10
17:27

Ок Мерси на всички за отговорите :) само последно да питам НВД ли беше за качване на маса или ВВД :?

AZ

13.10.10
17:29

ВВД,но като цяло гледай да приемаш повече калории,отколкото изразходваш.

DE

13.10.10
18:09

казано от az100yan на 13.10.10, 16:58:

Ако все пак се интересуваш от него и начина му на трениране,мога да ти кача програмата му,когато е започвал да тренира на около 15-16 г и отбелязва много добър прогрес.А тя не е нищо повече от една кръгова тренировка със свободни тежести и не много серии,които ще ти помогнат да натрупаш цялостна маса и сила.

Качи я програмата

13.10.10
18:10

Да, и на мен ще ми интересно да я видя.

13.10.10
18:45

Някой знае ли къде може да се намери тая книга “Тайната на моя успех” нито тая, нито английската версия не успях да намеря за сваляне само да си я купя ма не ми са дават 20 долара :|

13.10.10
18:58

Неможе да имаш голям грьб и голями гьрди и рьцете да са ти малки.Ако ти си някво исклучение даи снимки да те видиме.

мдаа не го кара на протеинче и ентусизаъм като нас :D

13.10.10
19:21

За мен водещото упражнение, насочено към бицепса, е набирането с подхват с тежест, а за трицепс - френско от лег със събрани лакти и кофи с тежест. За мен това е същественото, когато става дума за ръце, всичко останало е пълнеж при мене.

DE

13.10.10
19:42

Съгласен съм до някаква степен с теб Voyager най-вече за кофите ;) Същото е и с набиранията :)

13.10.10
19:45

Тия кофи за моя жалост мога да прая само 1 (поне толкова праих преди) :( иначе ще включа набиранията към програмата

DE

13.10.10
19:49

Нищо лично братле,но не се мятай на такива Арнолд програми.Та ти все още не можеш да правиш кофчики направи още 4-5 месеца в залата.ЯЖ!!!И пак ЯЖ!Ще видиш как ще ти дръпнат ръцете :) Прави си обичайните 1-2 упражнения за бицепс и 2-3 Макс за трицепс и обръщай внимание на базовите упражнения.Успех ти желая! :)

13.10.10
19:53

Мерси за коментарите ;]

Ето снимки (качеството не е мн добро)

http://www.bgstar.eu/jicata_kz-photo-554948#554948
http://www.bgstar.eu/jicata_kz-photo-554951#554951
http://www.bgstar.eu/jicata_kz-photo-554950#554950

Гърдите млако изостават за тях прая
лег 3x8
горен лег 3x8
пек-дек/кросоувър 3x8

DE

13.10.10
19:58

Не гледай на изоставаща и напреднала група.Яж стани 85-90кг и тогава мисли за това ;) Доста работа те чака!

13.10.10
20:31

Нали треа през зимата да прая ВВД да трупам маса ,а кога трябва да са почне НВД за орекефяване ?

13.10.10
20:35

Ами, за теб, съдейки по снимките ти - поне след няколко години ;)

14.10.10
07:36

казано от Петко К на 13.10.10, 16:08:

казано от str1ker.1 на 13.10.10, 15:07:

Височина - 186
Години - 15
Тегло - 73

Ще ти издам една “тайна”. Големината на ръцете е в пряка зависимост от теглото ти.
Ти ако искаш пробвай програмите на всички мистър Олимпия подред, но докато си стоиш 73 кг, ръцете ти няма да мръднат.
Аз бих казал, че при това тегло и ръст ръцете ти даже са големи.

x2

CI

14.10.10
09:28

33 ръка на 15 години, на 73 килограма с 4 месеца стаж?
Ръката ти е порастнала с 4-5 сантиметра за 0 време и се оплакваш? Момче не си наред !!!
Мене ръката ми от 35 до 37 ми порастна с 10 месеца стаж в залата и качени 5-7 килограма...

14.10.10
10:38

Аз не са оплаквам че ми е малка, ами че вече почти не расте. Има едно момче от махалата (на 17) за около година стана машина. Ръката му е 42-43 и зимаше майче само протеин и ел-креатин и туй ма навежда на въпроса дали и аз да почна да зимам някви добавки или още е рано :?

14.10.10
10:43

Прекалено ти е рано за добавки. Така и не ми стана много ясно какво е взимал точно тоя твоя приятел, но не се води по него. И най-вече оправи правописа :)

казано от str1ker.1 на 14.10.10, 10:38:

Аз не са оплаквам че ми е малка, ами че вече почти не расте. Има едно момче от махалата (на 17) за около година стана машина. Ръката му е 42-43 и зимаше майче само протеин и ел-креатин и туй ма навежда на въпроса дали и аз да почна да зимам някви добавки или още е рано :?

В махалата има един китаец, който пие всеки ден зелен чай. Дали ако пия всеки ден зелен чай ще мога да говоря на китайски?
Имах съученик, който в първи клас ядеше по 5 пирожки. Аз едвам успявах по 2. И бях дебел. А той стана републикански по борба и не беше дебел.
В ерата на уникалността, т.е. когато скунксовете в шоуто си казват, че всичко е уникално, пайнерките правят поредния уникален хит, може да кликаш СМСи за уникални подаръци от уникалния мобилен, взет на уникална оферта...да си мислиш, че всички хора са еднакви е смешно.
Отначалото всичко расте бързо. Но ако си тръгнал с програми за напреднали и не се храниш както трябва, то по-бързо спираш да растеш. Ако си на добавки за напреднали - същото положение.
Направи си простата сметка: първите 3 месеца качваш 4см на ръката. Това значи 16см за година, 32см за две години, а след 5 години вече трябва ръката ти да е минала метър...

AZ

14.10.10
16:24

Ето я програмата,качеството не е мн добро,но се чете.Прегледайте най-вече последната снимка,там пише колко серии от кое упражнение да правите.
http://img217.imageshack.us/gal.php?g=dscf2838.jpg
ето още 2 снимки,че не можаха да се качат в предишния албум
http://img40.imageshack.us/gal.php?g=dscf2842w.jpg

DE

14.10.10
17:53

казано от az100yan на 14.10.10, 16:24:

Ето я програмата,качеството не е мн добро,но се чете.Прегледайте най-вече последната снимка,там пише колко серии от кое упражнение да правите.
http://img217.imageshack.us/gal.php?g=dscf2838.jpg
ето още 2 снимки,че не можаха да се качат в предишния албум
http://img40.imageshack.us/gal.php?g=dscf2842w.jpg

Значи доколкото разбрах това е кръгова програма в която Арнолд е правил повечето упражнения 2х8+3х6.А това мъртъв ход е мъртва тяга нали?

AZ

14.10.10
18:24

Да,тяга е.Но в началото е по=добре да се почне с около 2 серии на упражнение 8 и 6-ца и после да се увеличават сериите.Но естествено всичко зависи от самия теб и дали ще може да се възстановиш.
*-загряващите серии не са включени,това са само работни.

14.10.10
18:43

Извинявай, ти наистина ли току що предложи на 15 годишен човек да тренира за маса с 10 упражнения на тренировка с по пет серии на всяко с по шест-осем повторения три пъти в седмицата? Мислете малко, преди да казвате на някого, как да тренира, особенно на подрастващи.

Страйкър Първия, програмата, която е работила за Арнолд, няма да работи за теб. Нито имаш неговата умопомрачителна генетична структура, нито имаш пари да се храниш като него, нито имаш пари да използваш неговите “добавки”. Бъди реалист, постави си реалистични цели, прочети ВАЖНИТЕ теми в този форум и се опитай да си съставиш програма, която да работи за теб. Няма как да възстановяваш, ако тренираш като Арнолд. Няма да станеш като Арнолд, ако започнеш да тренираш по начина по който той е тренирал, когато е бил с години стаж зад гърба си.

Няма да е лошо и да обърнеш малко внимание на образованието си, защото граматиката ти е зле, колкото програмата ти за трениране.

Както Петко вече спомена - няма как да мускулите да растът, ако запазваш постоянно тегло. Можеш значително да промениш теглото си, ако промениш начина си на хранене и започнеш да наблягаш на многоставните упражнения ( базови ).

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1