15.10.10
19:50
Искам да попитам колко въглехидрати се приемат на кг телесно тегло в основен период !Мисля основно от ориз да си набавям въглехидратите.. това добре ли и ако не даите някакви предложения.Също така мисля основно протеина да го набавям от пилешки бутчета.. ако някои знае колко протеин има на 100 гр (или е същотото както при филето в което се самнявам) ще съм му много благодарен (това добра идея ли е тъи като филето е доста скупо и не е по джоба на всеки ;)
15.10.10
20:07
Щом си избрал ориз, явно си се ориентирал към Високо въглехидратна диета (ВВД)
А добре ли съм се насичил към пилешките бутчета или да се насоча към друга храна..
16.10.10
14:40
казано от BodySpot на 16.10.10, 14:22:
А добре ли съм се насичил към пилешките бутчета или да се насоча към друга храна..
Супер са, но без кожа :)
Ако може да ми дадеш някакво инфо относно пилешките бутчета колко е процента протеин при тях.Мисля на ден 2-3 кг да си ги хапвам редовно + някои други храни.Ако някои може да ми каже съотношенито протеин,въглехидрати,мазнини в основен период (не искам да омазнявам прекалено)!
Мнението беше редактирано от BodySpot на 16.10.10 14:47.
16.10.10
14:51
Прегледай този материал: Пиле. Пилешко и кокоше месо
Доста полезно инфо благодаря!Искам да попитам протеин,въглехидрати,мазнини в основен период колко е процента на прием на ден.И ако зимам повече протеин от колкото ми е необходим прече ли ми по някакав начин.Попадал съм на различни мнеяния относно претеина едни казват 2гр на телесно телгго други препорачват 3гр.В момента съм 90 кг ако приемам 250-270 гр протеин добре ли е или трябва да го намаля :)
16.10.10
15:18
Ако спазваш ВВД 200 гр/ден са ти достатъчни.
17.10.10
08:02
казано от BodySpot на 16.10.10, 15:12:
Доста полезно инфо благодаря!Искам да попитам протеин,въглехидрати,мазнини в основен период колко е процента на прием на ден.И ако зимам повече протеин от колкото ми е необходим прече ли ми по някакав начин.Попадал съм на различни мнеяния относно претеина едни казват 2гр на телесно телгго други препорачват 3гр.В момента съм 90 кг ако приемам 250-270 гр протеин добре ли е или трябва да го намаля :)
Това с % е доста относително. В смисъл, че съотношенията влияят доста различно на всеки. Като някаква начална граница можеш да вземеш 55-60% въглехидрати, 20-25% белтъци и 15-20% мазнини. Лично аз за пример карам на 55:30:15. Почваш от някъде и в зависимост от това как ти влияе (дали се омазняваш много или пък трудно качваш маса) сваляш/дигаш въглехидратите/белтъците. Лично мое мнение, че мазнините трябва да се движат винаги около 20%, но със сигурност има и други мнения различно от моето. Ако приемаш повече протеин няма да ти навреди, но повече от 3 гр. на килограм мисля, че не си заслужава, освен ако не си професионален бодибилдър :D Само помни, че когато поемаш повече протеин, трябва да поемаш и повече вода. Това е така, защото белтъците и храните богати на белтъци имат висок термичен индекс. Това означава накратко, че тялото отделя повече енергия за усвояването на храната, което е съпроводено и с използване на повече течности. Това е личното ми мнение. Успех! ;)
казано от BodySpot на 16.10.10, 14:47:
Ако може да ми дадеш някакво инфо относно пилешките бутчета колко е процента протеин при тях.Мисля на ден 2-3 кг да си ги хапвам редовно + някои други храни.Ако някои може да ми каже съотношенито протеин,въглехидрати,мазнини в основен период (не искам да омазнявам прекалено)!
3 кила пиле всеки ден? :D. Няма нищо по-хубаво от истинската храна, но като се замисля тези ГМО пиленца как ни е*ават майката... Не се изсилвай с това пиле, ами си купи протеин.
казано от BodySpot на 16.10.10, 14:47:
2-3 кг са около две нормални пилета ,още ли мислиш ,че ще можеш да си ги хапваш ?
казано от moreol на 19.10.10, 15:09:
3 кила пиле всеки ден? :D. Няма нищо по-хубаво от истинската храна, но като се замисля тези ГМО пиленца как ни е*ават майката... Не се изсилвай с това пиле, ами си купи протеин.
А от къде си сигурен ,че в протеините няма гмо ,особено американските ,където всичко е гмо ?
Мнението беше редактирано от shinoK на 19.10.10 18:43.
19.10.10
19:42
Пилетата не са ГМО. Да модифицираш пиле е доста по-сложно от да промениш царевица. Просто са хранени с ГМО, тъпкани са със стероиди, кръв и костно брашно. Повече тук: (Не)качествените месни продукти
20.10.10
04:41
То ако тръгна да подбирам какво и как е отглеждано, по-добре хич да не ям :D В наши дни храната си я “връткат” както искат. Затова се примирявам с това, което продават в магазина и се надявам, че ям поне на 70% качествено месо или друг вид продукт. Щом и тия от “стара планина” се осраха...вече на нищо не разчитам...нито на етикети, нито на “мъжките” думи на управниците ни. Както и да е...яжте полезните храни, пък колко са полезни наистина ще се самоубеждаваме до последно :)
казано от Владимир Недков на 19.10.10, 19:42:
Пилетата не са ГМО. Да модифицираш пиле е доста по-сложно от да промениш царевица. Просто са хранени с ГМО, тъпкани са със стероиди, кръв и костно брашно. Повече тук: (Не)качествените месни продукти
Да прав си!Не се изразих правилно.