Петдневна тренировъчна програма

16.10.10
20:25

Привет,на 19 год съм от 2 год и половина тренирам и сега минавам на 5 дневен сплит като почивам само събота и неделя.Целя качване на маса,но искам вие да ми кажете кои упражнения да правя изостава ми средната част на гърдите и ръцете.

Понеделник
Гръб+Трапец
Вторник
Гърди+корем
Сряда
Ръце+предмишница
Четвъртък
Рамо
Петък
Крака
Събота-почивка
Неделя-почивка

Темата беше редактирана от iGOR на 16.10.10 20:30.

ръце веднага след гърди и гръб... несъобразено според мен...
ПС: гърдите нямат средна част :) иначе лег с щанга едвали ще те учуди като най-доброто за гърди.. сложи ръцете последни в петък...
понеделник - гърди или гръб
вторник - гръб или гърди
сряда - крака
четвъртък - рамене
петък - ръце

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 16.10.10 20:33.

16.10.10
21:48

казано от kristiancho на 16.10.10, 20:30:

ръце веднага след гърди и гръб... несъобразено според мен...
ПС: гърдите нямат средна част :) иначе лег с щанга едвали ще те учуди като най-доброто за гърди.. сложи ръцете последни в петък...
понеделник - гърди или гръб
вторник - гръб или гърди
сряда - крака
четвъртък - рамене
петък - ръце

под средна част сигорно си ме разбрал за коя част на гърдите говораа а за тренировка за тях доволно ли е

лег
полулег
кофички
флайс

и през седмица редувам щанга дъмбели..кажете за рацете как да ги тренирам

17.10.10
03:15

Сега много хора ще ти кажат, че 5-дневен сплит ще ти дойде много за покачване на мм и ще претренираш. В някои от случаи е така, много зависи от теб самия, от това как се възстановяваш. Тоест, храниш ли се добре, ползваш ли някакви хранителни добавки и най-вече приемаш ли някакви забранени медикаменти. Аз също тренирам по 5-дневен сплит, не ползвам стероиди и не съм ползвал, относно добавките пия единствено протеинче след тренировка от залата, но храненето ми е много добро, карам си на ВВД, избягвам да ям всякакви “боклуци”, а също така аз нямам тежка физическа работа, охранител съм. И да спомена, че стажа ми в залата е 4 години, на 5-дневен сплит съм от два месеца, успявам да се възстановявам добре и вече има резултати, качих мм и 1.5 см. в обиколката на ръцете, а на мен те по принцип слабо ми вървят. Не знам ти как и с какво се възстановяваш, съдейки по стажа ти, аз ти препоръчвам да караш на 4-дневен сплит, но нищо не ти пречи да опиташ 5-дневния ;) Дай малко поче инфо за себе си.

казано от iGOR на 16.10.10, 21:48:

казано от kristiancho на 16.10.10, 20:30:

лег
полулег
кофички
флайс

и през седмица редувам щанга дъмбели..кажете за рацете как да ги тренирам

тренировката за гърди е супер според мен ! за ръцете ти трябва сгъване с щанга от стоеж ( задължително за бицепс ) и френско или лежанка с тесен хват ( едно от двете задължително за трицепс може и двете ) другите упражнения са малко по второстепенни.. 3серии максимум 3упражнения максимум

17.10.10
08:18

За гърди задължително прави с дъмбели, ако имаш възможност прави долна, средна и горна лежанка + флайс от горна лежанка. Щангата няма да ти помогне, колкото дъмбелите. Но само не разбрах, защо темата е в дамския раздел ?

17.10.10
10:16

казано от fam0us на 17.10.10, 08:18:

За гърди задължително прави с дъмбели, ако имаш възможност прави долна, средна и горна лежанка + флайс от горна лежанка. Щангата няма да ти помогне, колкото дъмбелите. Но само не разбрах, защо темата е в дамския раздел ?

Извинявам се че съм я пуснал тука просто не се огледах.Колкото до това не приемам стероиди както и добавки,храненето ми може да се каже че не е доброо просто съм студент и няма от къде да ми идват пари за правилно хранене и добавки..повечето на мойта възраст гръдния и кош не е толкова развит колкото моя и от там гърдите ми изглеждат големи което ме радва ест,но сега повече от 2 месеца не бях стъпвал в залата поради проблеми и много охлабих за тея 2 месеца и така..липсва ми аромата на раждиви рацее :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1